Gebeurd

Prachtige kleuren!

Een paar weken geleden kondigde Lique op het Nederlandse “Amigurumi en Haak Forum” aan dat ze binnenkort Rico Creative Cotton zou gaan verkopen in haar webwinkel. Mijn interesse was meteen gewekt.

Rico Creative Cotton werd mede populair gemaakt door de fantastische Lucy van attic24. Lucy is verslaafd en kleuren en haar tas vol kleurrijk rico katoen werd een inspiratie voor vele hakers.
Ik had al eens heel dichtbij het bestellen van een tas vol katoen gestaan, van een online shop in de UK, first4yarns. Maar op het einde drufde ik niet meer…

En toen kwam de aankondiging van Lique. Haar aanbod is echt veel te aantrekkelijk: €1,65 per bolletje.
Natuurlijk was er deze keer geen houden meer aan en bestelde ik amper 34 bolletjes 😉
Ahum, ik weet het :bloos: MAAAAAAR, deze keer heb ik echt wel een project in gedachten (alsof ik nood heb aan nieuwe projecten, ik zou beter afmaken waar ik al mee bezig ben 🙄 )

Ik ben al héél lang helemaal verliefd op deze kussen van rettygrayson

Ik heb er Lique over gesproken en zij bevestigde mijn vermoeden dat Rico katoen perfect zou zijn om deze kussen na te maken. Dus kocht ik 3 bolletjes elk van 4 blauw-tinten en 2 groen-tinten en dan nog 6 bolletjes wit. En dan MOEST ik natuurlijk ook nog alle andere kleurtjes ook eens in het echt zien, dus kocht ik nog 1 bolletjes elk van 10 verschillende kleuren, wat het totaal dus op 34 bolletjes bracht.

En dan arriveerde mijn pakket eindelijk!
Manman, de kleuren zijn echt prachtig. Ik begon spontaan te grijnzen bij het openen van de doos. Mijn dag was letterlijk opgefleurd 😆

Ondertussen maakte ik al 1 zeshoek voor het kussen, met attic24’s Hexagon How-to, en het ziet er goed uit! :hoera:

3 Comments

 • Isabelle

  Hallloooo,
  Ik haakte en breide wel al sinds jaren een klein beetje, maar ben sinds een maand of twee compleet verslaafd geworden aan haken 😉
  Wat heb jij een mega prachtige blog!!!! Dank je voor de tip voor dit katoen, ik denk dat ik ook nog dikwijls ga bezwijken en bolletjes aankopen. Ik heb jouw blog gevonden via “Blij dat ik brei”. Ik wou de vertaling van het Sarah poppetje, maar heb ondertussen al duizend andere mooie dingen ontdek!! Het poppetje ga ik eens rustig proberen, ben niet zo voor het friemel werk, maar deze vind ik zo mooi. Ook al je andere kleine poppetjes, maar ik denk dat ik daar niet zo handig in ben. Bedankt in ieder geval voor alle moeite die je hier doet en je vertalingen. En ah ja by the way, ik ben uit Brussel 😉 Groetjes
  Isabelle

  • Charlotte

   Hallo! Dankjewel voor het compliment 🙂 Het is altijd leuk om te horen dat mensen mijn blog vinden en leuk vinden ^_^ .
   Veel succes met het haken. Beetje bij beetje gaat alles beter en voor je het weet kun je de meest ingewikkelde projecten aan!
   Trouwens, ik ben West-Vlaamse, maar werk wel in Brussel (aan het Zuidstation) 🙂
   Groetjes,
   Charlotte

   • Isabelle

    Sorry ik ben op zoveel dingen aan het zoeken naar inspiratie dat ik er even had overgekeken dat je geantwoord had 😉 nu heb ik wel een vraagje, dit kussen zie ik ook wel zitten 😉 maar hoe maak je de randen dan recht?
    Groetjes
    Isabelle