Uitgelegd

Vertaalschema’s toegevoegd!

Misschien heb je het al gezien, maar ik wil er toch eventjes op wijzen.
Deze laatste weken ben ik bezig geweest nog wat vertaal- en omzetschema’s aan het lijstje toe te voegen:

 1. Haaknaaldmaten: de aanduiding van de maten voor haaknaalden verschillen tussen Europa, Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Japan.
  Vaak wordt er in Engelstalige patroontjes gesproken over een naald G of F. Nu heb ik een schemaatje gemaakt waarbij je gemakkelijk kan zien welke maat er nu juist bedoeld wordt als je dat leest. Ook de Britse en Japanse maten staan in de tabel!
 2. Portugees Vertaalschema: ik weet niet of er veel nood zal zijn aan dit schema, maar toen ik eraan begon dacht ik dat het Spaans was :lol:, maar dan ontdekte ik dat het eigenlijk Portugees is 🙄
  Nu ja, het lijstje is er nu en ik meen mij te herinneren dat er toch een aantal mooie Braziliaanse amigurumi bestaan (al weet ik nu eventjes niet meer waar ik dat gezien heb) en daar spreken ze toch Portugees 😉 .
 3. Japans Vertaalschema: Ja hoor! Hij is er! Het Japanse vertaalschema!
  Dit schema bevat enkel de verklaring van de Kanji/Kana woorden die je vaak in haakpatronen tegenkomt en niet een uitleg over het lezen van de haakschema’s (dat volgt nog!!). Ik heb de lijst geordend naar thema, dus ik hoop dat het zo gemakkelijker wordt om te zoeken. Net zoals al mijn andere schema’s is dit schema een Work in Progress en zal het dus aangepast worden telkens als ik nieuwe termen tegen kom :).

Voilà, ik hoop dat je er iets aan hebt 🙂
En als je vragen hebt over de bestaande lijstjes of een suggestie wilt doen voor een volgend lijstje, laat dan maar gerust een reactie achter!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Dinie

  Hoii Charlotte,

  Echt geweldig al die vertaalschema’s! Heb je toevallig ook een thais vertaalschema?

  Groetjes van Dinie 🙂

  • Charlotte

   Hallo.

   Neen, die heb ik jammer genoeg nog niet, maar ik zal eventjes rond kijken. Als ik iets kan samenstellen, dan vind je het hier terug!

   Groetjes,
   Charlotte

 • Dinie

  Oke, als ik intussen iets vind, hoor je t ook van me 😀

  Groetjes van Dinie