Gebeurd

Mijn blogs in 2010

Vandaag kreeg ik van WordPress twee e-mails met statistieken van het laatste jaar voor mijn twee blogs charami.wordpress.com en charaminl.wordpress.com.

Charami: Mijn hoofdblog

Jullie weten waarschijnlijk wel dat deze blog niet mijn hoofdblog, maar eigenlijk een spin-off is van mijn eigenlijke blog, Charami.
Charami is de blog waar ik vertel over mijn eigen haaksels, kom opscheppen of zeuren over wat ik heb gemaakt, mijn ideetjes en gedachtjes over haken deel, … etc. Deze blog schrijf ik in het Engels, en die taal was nu net de reden waarom Charami NL werd gecreëerd.

Nu, mijn hoofdblog, Charami dus, wordt door WordPress bestempelt als een “Zeer gezonde blog! *TROTS* 😎

Healthy blog!

De Blog-Health-o-Meter™ leest WAUW.

De Cijfertjes

Featured image

Een hulp aapje maakte dit abstract schilderij, geïnspireerd door je statistieken.

WordPress wist mij te vertellen dat Charami wel 11000 keer bezocht werd in 2010.

Is dat niet FAN.TAS.TISCH?!

Bovendien gaf WordPress mij een hele leuke analogie om je het cijfertje zeg maar CIJFER 😉 11000 te kunnen voorstellen.
Een Boeing 747-400 passagiersvliegtuig kan zo’n 416 passagiers bevatten. Dit betekent dat 11000 equivalent staat met 26 volle 747s!

ON.GE.LOOF.E.LIJK!

Er zijn natuurlijk ook nog een paar verbeteringen mogelijk, waaronder het aantal verkregen commentaren en het aantal Volgers (slechts 7)

Ik wist natuurlijk al lang dat ik niet veel reacties kreeg. Tjah, je kan de mensen ook niet dwingen, hè.
Onlangs las ik een Engelstalig artikel over de redenen waarom lezers weinig reageren op blogs.
Voor mij persoonlijk gelden vooral reden (1) What you write is so complete, that I don’t know what to say except good job; en (7) I really like your blog and your post, but I’m too tired, busy, or any one of a number things that you can’t control.
Dus ja, ik denk dat dit wel zo is voor de meeste mensen. Nou, dat wil ik mezelf toch doen geloven 😉 Nu ja, er zijn nu eenmaal dingetjes als statistieken en die liegen toch niet? 11000 bezichtigingen toont toch mooi aan dat ik niet alleen tegen mezelf aan het praten ben wanneer ik schrijf. Mensen lezen dit, en dat is genoeg voor mij 😀

En laten we onze ogen op de prijs gericht houden: 11000 bezichtigingen! Gewoonweg brilliant!
Doel voor 2011: 20000?? :p

Charami NL: Nederlandse vertalingen

En laat mij dan nu over deze blog stoefen 😉

Charami NL werd pas 4 maanden geleden opgestart, begin september 2010, als – zoals ik al zei – een bijblog van Charami. En voor die vier maanden is het verdict van WordPress: een gezonde blog, met toch wel al 3 700 bezichtigingen! 😀

Healthy blog!

De Blog-Health-o-Meter™ leest Frisser dan ooit.

Niet slecht dus voor een nieuwe blog :).
Ook hier zijn echter het aantal ontvangen reacties wat beperkt en om eerlijk te zijn vind ik het bij deze blog toch net ietsje jammerder dan bij mijn andere blog.
Dit vooral omdat ik toch mijn best doe om mensen die niet zo vertrouwd zijn met het Engels of Japans (of …) ook de kans te geven om te genieten van de heerlijke haakpatroontjes die op het net te vinden zijn. Ik geef die vertalingen weg. Vertalingen waar ik toch ook tijd in heb gestoken. Dus ja, een klein bedankje bij het downloaden van vertalingen vind ik nu toch niet slecht staan, toch? Het zou zelfs ten zeerste geapprecieerd worden en zou zelfs een motivatie zijn om verder te gaan. Als ik weet dat mijn vertalingen geapprecieerd en gebruikt worden, dan zou ik beslist meer zin krijgen om nog te vertalen en om net dat ietsje meer te doen :).

Maar, genoeg gezeurd! Al bij al kan ik toch wel zeggen dat mijn blogs een bescheiden succes waren in 2010! Geen haar op mijn hoofd die er nu aan denkt om te stoppen. Ik heb zelfs al een pak ideeën voor het komende jaar. Maar deze hou ik nog even geheim 😉

Dus, ik hoop dat ik je dit volgende jaar nog steeds welkom mag heten op mijn beide, of één van de twee, blogs!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • mafke

  Hallo Charlotte,

  nou jou blog wordt door mij zeer gewaardeerd. Inderdaad ben ik niet zo handig met engels, en tja japans…..
  Ik heb vandaag voor het eerst een vertaald patroon van jou gehaakt, en wel de lionbrand olifant.
  Hartelijk dank en ga vooral zo door!

  groeten,
  mafke

 • Tine

  Hallo Charlotte,
  Wat een geweldig bericht dat er zoveel bezoekers zijn zeg. En ja, eigenlijk heb je ook wel gelijk dat wij als ontvangers van al die vertalingen best een bedankje mogen sturen. Nou, bij deze, bedankt voor alle vertalingen van het afgelopen jaar. Ik ben erg benieuwd wat er dit jaar allemaal komt.
  Groetjes

 • leny

  hallo charlotte

  ik vindt het geweldig al die vertaalde patroontjes dus bij deze heeeeeel hartelijk bedankt en nog een gelukkig en vooral een gezond 2011 met heel veel haakpatroontjes.

  groetjes van een haakfan
  leny