Gemaakt

Genredeken: mei

Na de overvloedige leesmaand van april, werd mei een iets gezapigere maand qua gelezen boeken. In totaal las ik vijf boeken die maand, allemaal in een ander genre, waardoor ik weer vijf verschillende kleurtjes aan mijn genredeken kon toevoegen!

Mei genres
1. Adult Fantasy
2. Mysterie
3. YA Fantasy
4. Horror
5. Romantiek

Onlangs kreeg ik nog de opmerking dat de streepjes van dit deken precies gepland leken, ook al is dit helemaal niet het geval. Ik lees sowieso veel verschillende genres en wissel die ook graag tussendoor af.
Waarom ik denk dat iemand zou denken dat dit toch zo gepland is, komt denk ik door de twee donkere kleuren (donkerblauw voor historische romantiek en donkerpaars voor horror) die precies met dezelfde regelmaat terugkomen, tussen de anders vrij lichte, pastelachtige kleurtjes.

Deze beide genres lees ik graag, maar niet te veel na elkaar, wat ik bij zo goed als al mijn andere gelezen genres niet echt een probleem mee heb.
Historische romantiek (en eigenlijk ook romantiek in het algemeen) lees ik doorgaans als een soort paletreiniger, wanneer ik even iets wil lezen waar ik niet al te aandachtig op de details moet letten.
Horror is eerder iets dat ik lees wanneer de stemming toeslaat en omdat ik in mijn kern eigenlijk een grote schijtluis ben, slaat die stemming maar af en toe toe.

Dat ik nu net deze twee sporadische genres een zeer opvallende kleur toekende in het geheel, vind ik zelf nu wel een heel gelukkig toeval, want het effect vind ik echt tof!

Ondertussen staat de teller op 48 streepjes over de 11 uitgekozen kleurtjes of genres.

Zo ongelofelijk blij al met hoe dit eruit ziet!

Groetjes,
Charlotte