Gelezen

Fairyloot #21: juli 2022

Begin augustus kreeg ik mijn YA Fairyloot doos voor de maand juli.
Het thema van de maand was Trials & Retribution of in het Nederlands Beproeving & Vergelding, wat mij helemaal in de stemming brengt voor een verhaal met een hoge inzet, een queeste en wraak.

De illustratie op de themakaart bracht dit thema voor mij ook heel goed visueel aan de man. Deze doos werd opgedragen aan personages die bereid zijn alles te doen wat nodig is om hun doel te bereiken.

Het eerste wat ik uit deze doos haalde was deze set van metalen rietjes. Het patroon op de rietjes is moeilijk te fotograferen, maar je zal me op mijn woord moeten geloven dat ze echt een heel mooi Grieks motief hebben.
Zelf drink ik nooit met een rietje, maar het is wel een handig iets om in huis te hebben voor als ik kindjes over de vloer heb. Dan hoef ik geen rietje meer te kopen 🙂

Het volgende item was de derde verzamelbare briefopener. Deze is geïnspireerd op Lila uit A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab, ontworpen door @Jezhawk.
Met één brievenopener komt een mens normaal wel toe, maar ik kan niet ontkennen dat ik dit wel een super cool idee vind. Briefopeners gebaseerd op beroemde zwaarden uit boeken.

Daarna volgde opnieuw een vlag om pins aan op te hangen. Ik heb er nu denk ik een stuk of drie, maar heb er maar eentje ophangen. Ik denk dat ik mij eens ga bezig houden alle pins te verdelen over meerder vlaggen, om het zo esthetisch wat mooier te maken.
Deze vlag werd trouwens geïnspireerd door A Dance of Thieves van Mary E. Pearson. Deze duologie volgt op The Remnant Chronicles, een serie die ik enorm goed vond. Dus deze duologie staat vrij hoog op mijn lijst van te lezen boeken!

Dit is een item dat ik nog nooit eerder kreeg. Een stijlvol fotoalbum ontworpen door @Chattynora, of eerder een printalbum om alle illustraties en themakaartjes bij elkaar te houden.
Doorgaans bewaar ik de themakaartjes in het boek dat bij de doos komt, maar soms zijn er boeken die daarvoor te klein zijn, waardoor ik die kaartjes apart in een doos bewaar. Nu kan ik die samen bijeen houden in dit album.

Ah, jeij, dit vind ik altijd enorm leuk krijgen! Enkelsokjes!
Deze werden ontworpen door @Forensicsandflowers en werden geïnspireerd door Gideon the Ninth door Tamsyn Muir. Dit is een boek dat ik nog niet las, en hoewel het enorm veel hype en liefde krijgt, ben ik er niet meteen in geïnteresseerd. Maar dat wil niet zeggen dat ik deze sokjes niet enorm tof vind. Perfect voor het opkomende spooky season!

De laatste twee items in een doos, voor het boek, zijn doorgaans de tarot kaarten, maar ik vond er deze keer maar eentje terug. Nadat ik het thema kaartje had nagelezen bleek dit dus wel degelijk een fout te zijn, er moesten 2 kaarten in de doos hebben gezeten. Ik contacteerde Fairyloot en nog geen week later zat het ontbrekende kaartje in mijn brievenbus! Echt super goeie service, vind ik dat.
Mindere service vond ik dat de postbode, ondanks het feit dat het kaartje in een verstevigde enveloppe kwam, het nodig vond de enveloppe in mijn brievenbus te proppen zonder aanbellen, zodat het kaartje ietwat werd gebogen. Gelukkig niet helemaal geplooid, maar toch jammer.

Maar goed, deze tarot kaarten zijn de Kluizenaar en Kracht, en stellen Dane en Sloane uit Blood Scion van Deborah Falaye voor, het Fairyloot boek van juni. De illustraties werden gemaakt door @arz28.


Het boek van augustus is The Darkening van Sunya Mara.
Het volgt de dochter van een mislukte revolutionair en een wanhopige prins in een stad die gevangen zit in het oog van een vervloekte magische storm.

De Fairyloot editie heeft zoals steeds een exclusieve cover. De illustratie is dezelfde, maar daar waar de standaard editie eerder paarse tinten gebruikt, heeft deze editie meer elektrisch blauwe tinten.

Ook zijn de randen van het boek in het blauw gespoten, met een illustratie aan de voorkant in een donkerder blauw.
Op de harde kaft staat een illustratie in goudfolie en de schutbladen hebben twee unieke illustraties, gemaakt door @taratjah.
Het boek is natuurlijk ook gesigneerd en komt met een artprint met een brief van de auteur aan de ommezijde.

Weer een leuk bedachte doos van Fairyloot met zoals steeds een prachtig boek dat heel goed lijkt te passen in het thema.
Of alle andere items ook in dit thema passen kan ik enkel zeggen voor deze waarvan ik het book las, wat enkel het geval is voor de briefopener. En Lila Bard is zeker en vast meedogenloos om te verkrijgen wat ze wil!

Groetjes,
Charlotte