Gelezen

Fairyloot #20: juni 2022

Exact op 1 juli kreeg ik van de postbode mijn Fairyloot Young Adult doos van juni overhandigt, net te laat dus om nog binnen de goede maand te zitten, maar toch zo’n 2 weken vroeger dan de gemiddelde tijd waarop ik mijn Fairyloots binnen krijg.

Het thema voor juni was Chosen Ones

Het gewicht van de wereld is zwaar, maar sommigen zijn gekozen om deze last te dragen om anderen te beschermen. Deze doos is opgedragen aan de personages die zijn gekozen om het lot te trotseren!

Het eerste item uit de doos is opnieuw een mini-schoteltje in de Fairyloot reeks. Deze keer met het personage Rin uit The Poppy War van R.F. Kuang, naar een illustratie van @arz28.
Dit is ondertussen het derde schoteltje, sind Fairyloot besloot om er een reeks van te maken. Het vorige zat in de doos van januari, het schoteltje daarvoor in de doos van oktober.
Op zich zijn dit leuke schoteltjes, maar zoals ik eerder ook al zei, zit ik nu niet op een ganse reeks van deze dingetjes te wachten.

Het tweede item is een print met het personage Adelina uit The Young Elites van Marie Lu. De illustratie is van @damian.in.the.den

Dit is een item dat ik altijd heel leuk krijgen vind, want toepasselijker voor een boekbox kan je het bijna niet bedenken: een book sleeve.
Deze is net als de vorige book sleeve van Fairyloot heel dik met een glossy illustratie. De inspiratie komt deze keer van The Atlas Six van Olivie Blake. Op zich vind ik het een heel mooi stuk, ware het niet dat mijn mening over het boek mijn gevoelens bij dit item ook wel kleurt.

Dit zijn zelfklevende tabs die gebruikt kunnen worden om interessante passages of citaten in een boek aan te duiden. De inspiratie voor deze komt uit The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien, namelijk van het beroemde elfenzwaard Sting. Deze tabs werden ontworpen door @jezhawk.

En jawel, Fairyloot deed het weer! Niet één, maar twee boeken. Al voor de tweede keer dit jaar!
Je zou denken dat Fairyloot al hun energie in het ontwerp van het hoofdboek zouden steken, maar niks is minder waar, zeker niet in dit geval. Deze paperback editie van Twin Crowns van Catherine Doyle en Katherine Webber komt met een exclusief ontworpen cover, digitaal gespoten randen en digitale handtekeningen van de auteurs.

Vooraleer ik het hoofdboek van deze doos toon, ook nog even de tarot kaarten uit de nieuwe set. Dit zijn de 7de en 8ste kaarten: De geliefden en de zegenwagen. Beide tonen personages uit From Blood and Ash van Jennifer L. Armentrout. Op de kaart links zie je Poppy & Hawke, op de kaart rechts Kieran.

Het hoofdboek van juni is This Vicious Grace van Emily Thiede.
Een romantische komedie die plaats vindt in een fantasy wereld geïnspireerd op Italië, waar de gave van een meisje levens kan reden of nemen.

De Fairyloot editie heeft een exclusieve omslag en een hardcover met een goudfolie ontwerp naar de hand van @gabriellagusi.

Verder heeft het boek ook gespoten randen, twee unieke (erg mooie!!!) illustraties op de schutbladen en is het gesigneerd door de auteur.

In eerste instantie vond ik deze juni doos wat ontgoochelend. De items lagen me niet echt of waren van een fandom waar ik totaal geen affiniteit voor voel.
Dat was zo tot ik ontdekte dat ik opnieuw twee boeken had gekregen! Twee prachtige exemplaren, waarvan de flapteksten mij ook erg aanspreken!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: