Gelezen

N.E.W.T.s Readathon: de resultaten

In augustus legde ik mijn N.E.W.T.s examens af in de Magical Readathon van Book Roast.
Mijn doel was om af te studeren als bibliothecaris met een extra opleiding als Animagus. Om dit te kunnen behalen moest ik maar liefst 13 boeken lezen volgens verschillende aanwijzingen.

Ik besloot op voorhand al welke boeken ik ging lezen voor welk onderdeel, wat jullie hier konden lezen.
Kijken jullie mee wat ik uiteindelijk terecht bracht van mijn voornemens?

N.E.W.T.s in het kort

Bij de N.E.W.T.s is het belangrijk om voor de vereiste vakken de juiste graad te behalen. De mogelijke graden zijn Acceptable, Exceeds Expectations en Outstanding.
Dien je een A te halen voor een bepaald vak, dan dien je 1 boek te lezen volgens de A-opdracht bij dat vak. Dien je echter een O te halen, dan moet je eerst aan de A-opdracht voldoen, vervolgens aan de E-opdracht en ten slotte aan de O-opdracht, wat dan gelijk staat aan het lezen van 3 boeken in de juiste volgorde.

Bibliothecaris N.E.W.T.s

Graad Opdracht Gepland boek Gelezen boek

O in Ancient Runes

A Bathsheda Babbling: Author name starts with a B Leigh Bardugo – Six of Crows

Leigh Bardugo – Six of Crows

E Read a Classic Daphne du Maurier – Rebecca

Daphne du Maurier – Rebecca

O Love rune: Read a Romance Vanessa Gerrits – Leef, Lach, Loch

Vanessa Gerrits – Leef, Lach, Loch

E in Defence Against the Dark Arts

A Boggart: Read a horror/thriller Rachel Burge – The Twisted Tree

Rachel Burge – The Twisted Tree

E Kappas: Book with demons or water theme Emmy van Ruijven – Supernerd

Emmy van Ruijven – Supernerd

E in History of Magic

A Read a historical fiction L. M. Elliott – Da Vinci’s Tiger

L. M. Elliott – Da Vinci’s Tiger

E Book with a mainly black cover Leigh Bardugo – Crooked Kingdom

Leigh Bardugo – Crooked Kingdom

Animagus N.E.W.T.s

Graad Opdracht Gepland boek Gelezen boek

A in Arithmancy

A Precision is key: read a non-fiction Michelle Obama – Becoming

Michelle Obama – Becoming

E in Potions

A Book with “sky” in title or on cover Christelle Dabos – De Ijzige Verloofde

Megan Miranda – All the Missing Girls

E Doxycide: Author name starts with D Jaco van Dormael & co – De Laatste Farao

Jaco van Dormael & co – De Laatste Farao

O in Transfiguration

A Lapifors Spell: Animal on cover or in title Holly Black – The Queen of Nothing

Holly Black – The Queen of Nothing

E Draconifors spell: book with dragons or fire Lexa Hillyer – Spindle Fire

Lexa Hillyer – Spindle Fire

O Read hardcover Jeff Zetner – The Serpent King

De resultaten

Voor het overgrote merendeel bleef ik bij het lezen ook vasthouden aan mijn leesplan.
Alleen naar het einde van augustus toe begon ik wat leesmoe te worden en had ik plots geen zin meer om het volgende gepland boek te lezen. De ijzige verloofde is nochtans een boek waar ik naar uit kijk en al heel veel goeds over heb gehoord, maar op dat moment had ik eerder zin in een thriller, waardoor ik dus All the Missing Girls las.
En dan liet mijn leesmojo mij helemaal in de steek, net bij de eindmeet: nog één boek te gaan, maar ik kon er me niet voor motiveren. The Serpent King is eentje die al sinds 2016 in mijn boekenkast staat, maar die me nooit erg heeft aangesproken. Ik kocht die toen via een Owlcrate en ook al krijgt deze enorm veel goeie recensies op Goodreads, het is een genre waar ik niet zo meteen naar grijp. Nu, ik vermoed dat mijn moeilijkheid om te lezen ook wel wat te maken zal hebben met mijn zenuwen voor de nakende 1 september, want de laatste 2 weken van augustus las ik eigenlijk enorm weinig voor mijn doen.

Maar goed, het resultaat van deze readathon is dus dat ik enerzijds met succes kan afstuderen bij Hogwarts en aan de slag kan in een magische bibliotheek; maar anderzijds mijn diploma als animagus op de valreep niet haal. Dedju toch, en ik droomde net om het merendeel van mijn dagen als snoezende poes door te brengen 😉

Uiteraard blijft het allemaal voor de leute hé, en ook al heb ik niet alle doelen behaald, het blijft een feit dat deze readathon er wel voor zorgt dat ik spectaculair veel boeken heb gelezen en vooral ook eens die boeken tackle die al veel te lang in mijn kast staan te wachten.

Voor volgend jaar voorziet de organisator geen nieuwe magical readathon meer, maar ze is wel van plan iets nieuws uit haar mouw te schudden. Ik ben benieuwd, want ik ben toch wel fan van dit format!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Oh, maar je had het jezelf nu ook niet bepaald makkelijk gemaakt hé. Ik had rekening gehouden met mijn trage leestempo voor de laatste tijd en had heel bewust een aantal dunne strips, graphic novels en dergelijke aan mijn lijst toegevoegd. Deels daardoor, deel doordat ik boeken wilde lezen die we hier gewoon thuis hadden liggen zodat ik mijn eigen tbr kon laten zakken ipv naar de bibliotheek te moeten gaan. Maar wat die Animagus-training betreft en jouw ambitie om door het leven te gaan als snoezende poes … er lopen er daar op Hogwarts een paar leerlingen rond die zich datzelf hebben aangeleerd misschien willen zij jou ook wel even helpen. 😉

    • Charlotte

      Haha, zwijgt stil zeg, ik volg altijd *knipoog* de regels. Ik zou er *knipoog* niet aan denken zoiets zonder toestemming te leren *knipoog*

%d bloggers vinden dit leuk: