Mee bezig

Mee bezig #5

Mijn gestructureerd brein heeft het soms moeilijk om de dingen in de verkeerde volgorde te delen. Een blogpost schrijven over welke haak-, brei- en naaiwerkjes ik momenteel mee bezig ben, terwijl er nog 8 (acht!) afgewerkte werkjes de revue moeten passeren, voelt een beetje vreemd aan. Maar kijk, op mijn vragen staat vrij bericht van vorige week werd mij nu net dat gevraagd 🙂 Dus hier ben ik momenteel mee bezig.

Haken

Omdat ik de laatste tijd eigenlijk vooral heb gebreid, had ik eigenlijk echt nog eens goesting om te haken.
Ik heb al een paar keer een poging ondernomen om een kledingstuk voor mezelf te haken, maar dit was telkens maar van miniem succes. Gehaakte kledingstukken voor volwassen hebben snel iets verouderd of slonzig, en persoonlijk vind ik de kledingstukken die ik al voor mezelf probeerde haken in die categorie vallen.

Nu, dat wil niet zeggen dat ik het opgeef, en dus besloot ik nog maar eens een poging te wagen om een trui voor mezelf te haken.
Het patroon is er eentje dat al eventjes in mijn favorieten bij Ravelry stond, namelijk Picking Flowers Sweater van Christina Hadderingh van de website A Spoonful of Yarn. Ik vind al Christina’s ontwerpjes erg mooi, maar de eerste die echt op mijn radar kwam was deze trui.

© Christina Hadderingh/A Spoonful of Yarn

De uitdaging bestond er wel uit om de goeie wol uit te kiezen.
Ik had mezelf, weer maar eens, verboden nieuwe wol te kopen. Mijn zolder staat letterlijk vol met bakken boordevol wol. Er moest toch iets daarin te vinden zijn dat ik kon gebruiken?

Voor de hoofdkleur moest ik niet lang twijfelen, gezien ik maar een beperkte keuze heb aan bolletjes waarvan ik genoeg van eenzelfde kleur heb om er een volledige trui mee te kunnen haken. Mijn oog viel wederom op de grijze Zeeman Super Soft, die je je misschien nog herinnert van mijn berichtjes over het truitje voor de June jurk, waar ik jullie dringend toch eens het vervolg over moet vertellen. Over die June jurk zelf trouwens ook. Maar bon, ik wijk af. De hoofdkleur werd dus grijs, zelfs na mijn geëxperimenteer voor het June jurk truitje heb ik er nog meer dan genoeg van liggen voor nog een trui.

De contrastkleur voor de mouwen vond ik moeilijker kiezen.
Eerst wou ik gewoon in dezelfde type wol blijven. Ik heb namelijk meer dan voldoende kleurtjes Zeeman Super Soft, maar niks gaf de uitstraling die ik wou. En dan vond ik ergens onderin een bak een pakje met 4 bolletjes sokkenwol van Crelando, die ik lang geleden eens kocht in de Lidl. Het pakket bevatte 2 bolletjes in een uni-kleur paars en 2 bolletjes in een mix-kleur. Gezien de mix-kleur ook grijs bevat, leek het me wel te zullen passen bij de grijze Zeeman-wol. Bovendien zou het kleurverschil mogelijks een tof effect geven.

Ondertussen haakte ik al alle vierkantjes van de mouwstrips en ik moet zeggen dat ik het wel iets leuks vind hebben.

De opbouw van de trui vind ik wel verrassend. Heel logisch en al, maar niet meteen wat ik er van had verwacht.
De halslijn is ondertussen ook gehaakt en de armsgaten zijn gesloten. Nu ben ik in een rechte lijn bezig met het lichaam van de trui.

Breien

Met breien ben ik momenteel niet echt met iets bezig.
Er is wel een trui waar ik vorig jaar mee ben begonnen, maar die er hier nu ondertussen toch al meer dan 8 maanden onaangeroerd en dus onafgewerkt bij ligt.

De laatste keer dat ik over deze trui blogde had ik nog zo gezegd dat ik ging moeten oppassen dat ik hem niet zou vergeten! Tsktsk. Misschien moet ik er binnenkort toch weer eens mijn tanden in zetten 😉

Naaien

Na twee jaar naailes in avondschool te hebben gevolgd en een eigen naaimachine te hebben gekocht, heb ik eigenlijk nog steeds niet echt een naaimicrobe te pakken. De werkjes die ik al maakte ben ik wel blij mee en zo, maar er is iets waardoor ik niet snel goesting heb om aan een stuk te beginnen.
Zo ben ik eigenlijk nog maar zelden thuis aan een naaiproject begonnen. Met uitzondering tot afgelopen voorjaar, toen ik zo blij was met de June jurk die ik in de naailes had gemaakt, ik direct nog eentje wou maken, maar deze keer op mijn eentje thuis. Ik begon vol enthousiasme met het knippen van de stof, nam de tekens over en begon met het litsen. En dan viel het enthousiasme weer een beetje weg.

De helft van de stukken zijn gelitst en de andere helft wacht nog op me. Ik denk echt wel dat ook deze een toffe jurk kan worden, dus ik moet er echt mijn schouders onder steken om hem af te werken.

Ondanks het feit dat ik niet zo enthousiast wordt over naaien als over haken of breien, besloot ik toch om me ook weer dit schooljaar in te schrijven in de naailes. Dit wordt nu mijn derde jaar al en iets in mij hoopt dat ik toch op een moment die klik zal hebben waardoor ik echt vertrokken zal zijn met deze hobby.
Afgelopen woensdag werkte ik alweer mijn eerste project van het schooljaar af. Direct daarna begon ik al met het patroon voor het tweede project te tekenen en knipte ik al een deel van de stof. Het andere deel kon ik nog niet knippen, omdat ik nog boordstof nodig had, maar dit euvel verhielp ik dit weekend. Volgende les kan ik dus verder knippen en al meteen in het naaien vliegen!

En voilà, dat is alles waar ik momenteel mee bezig ben 😀
En waar zijn jullie mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Gezina

  Dank je wel, leuk om te lezen!
  Ikzelf ben net begonnen aan een deken van restanten, het patroon van de Mandala Madness CAL gebruik ik daarvoor. Lekker kleuren combineren en iedere keer weer andere steken haken, daar geniet ik van.

 • Joke

  Wat je allemaal doet ziet er elke keer weer goed uit.
  Je doet zoveel dat ik, alleen het lezen er van, er al moe van kan worden.
  Ik hou het dan ook maar bij haken en hoop telkens weer op wat inspiratie als ik eventjes bij je aan schuif.
  Op het ogenblik doe ik mee met het haken van een ‘Mystery Blanket’ .
  Tussendoor haak ik inktvisjes voor couveusekindjes, muis ‘Jantje’ voor dementen en probeer ik, zo nu en dan zelf een haaksteek te verzinnen.
  Als ik met het ‘Mystery Blanket’ klaar ben ga ik weer eens een knuffel of iets dergelijks haken.

  Met een hartelijke groet, Joke sk

  • Charlotte

   Haha, maar ik word er ook moe van hoor 😉 Enerzijds vind ik het leuk om veel verschillende hobby’s te combineren, maar anderzijds heb ik wel moeite met focus. Ik wil alles doen en liefst van al tegelijkertijd, waardoor op het eind nog niet eens de helft waarmee ik ben begonnen ook effectief af geraakt. Vermoeiend dus 😀
   Succes met je projectjes!

 • Gezina

  Wat leuk om te zien waar je mee bezig bent! De mouwstrips zijn prachtig.
  Ik ben net gestart met een restjesdeken, het patroon is van de Mandala Madness CAL. Heerlijk rommelen met kleurtjes en verschillende steken.

%d bloggers vinden dit leuk: