Gemaakt

De last-minute nieuwjaarsmaaksels – deel 1

Bijna elk jaar heb ik dit voor. Van zodra ik kerstvakantie heb, bedenk ik opeens dat ik graag nog wat cadeautjes voor mijn nichtjes zou willen maken.
2016 was niet ander en werd dan vooral veroorzaakt door het afwerken van het roze Bulle jurkje.

Ik had besloten om dit jurkje aan Amelie te geven, maar dit bracht het probleem dat ik dan ook iets aan Emma moest geven.
Janne krijgt namelijk sowieso iets, want ik ben haar meter. En gezien ik haar meter EN haar tante ben, moet ik daar extra aandachtig voor zijn, gezien de andere zusjes zowel mij als tante hebben alsook nog een andere meter of peter die hen pakjes geeft. Kindjes zijn daar extra aandachtig voor, en ik merk dat Janne dit zeker is, gezien ze mij al een paar keer aansprak met:”Tante Charlotte, jij bent mijn meter hΓ©? En niet die van Emma of Amelie, hΓ©?

Dus ja, hier mijn dilemma: Als ik aan Amelie iets gaf als tante, dan moest ik aan Emma ook iets geven als tante. Janne kreeg sowieso een pakje, als meter, maar als haar zussen iets krijgen van tante, dan moest Janne ook iets krijgen van tante naast het pakje van meter.
Jaja, de valkuilen van het tante/meter-bestaan πŸ˜‰

Hoe dan ook, voor Amelieke had ik nu een pakje, namelijk het bovenstaande jurkje. Wat ik voor Emma wilde maken behoefde niet veel denkwerk: een ballerina-pop zoals ik eerder al maakte voor een kraamcadeau. De twee oudste zusjes begonnen namelijk met dansles dit jaar, en vooral Emma is gecharmeerd door het pirouettedraaien en tutu’s.

Wat ik ging maken voor Emma was dus beslist. Genoeg wolletjes in huis om het uit te voeren en qua patroon kon ik gerust volledig steunen op mijn eerder uitgewerkt ballerina patroon.
Wijzigingen was ik niet echt van plan te maken, maar tijdens het haken kreeg de pop uiteindelijk ook een neus, terwijl de originele pop dat niet heeft. Ik gaf ze ook twee pijpenkrulletjes om de pop meer op Emma te laten lijken, die ook krulletjes heeft.

En omdat ik niet kon kiezen welke foto van de pop ik hier wou plaatsen, deel ik ze meteen allemaal πŸ˜‰ Hier is ballerina Emma!

Schoon hΓ©? Ook al zeg ik het zelf, ik ben wel trots hoe deze pop van mijn haaknaald rolde. De nagedachte om een neusje bij te voegen vind ik ook geslaagd. Helemaal blij met deze creatie. EN mensen die Emma kennen zien echt dat dit Emma moet voorstellen. Succes!

Wat ik dan nog voor Janne maakte en wat de kindjes nu zelf vonden van hun last-minute maaksels toon ik in een volgend bericht!

Groetjes,
Charlotte

13 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: