Gemaakt

De last-minute nieuwjaarsmaaksels – deel 1

Bijna elk jaar heb ik dit voor. Van zodra ik kerstvakantie heb, bedenk ik opeens dat ik graag nog wat cadeautjes voor mijn nichtjes zou willen maken.
2016 was niet ander en werd dan vooral veroorzaakt door het afwerken van het roze Bulle jurkje.

Ik had besloten om dit jurkje aan nichtje A te geven, maar dit bracht het probleem dat ik dan ook iets aan nichtje E moest geven.
Nichtje J krijgt namelijk sowieso iets, want ik ben haar meter. En gezien ik haar meter EN haar tante ben, moet ik daar extra aandachtig voor zijn, gezien de andere zusjes zowel mij als tante hebben alsook nog een andere meter of peter die hen pakjes geeft. Kindjes zijn daar extra aandachtig voor, en ik merk dat J dit zeker is, gezien ze mij al een paar keer aansprak met:”Tante Charlotte, jij bent mijn meter hé? En niet die van E of A, hé?

Dus ja, hier mijn dilemma: Als ik aan nichtje A iets gaf als tante, dan moest ik aan nichtje E ook iets geven als tante. Nichtje J kreeg sowieso een pakje, als meter, maar als haar zussen iets krijgen van tante, dan moest nichtje J ook iets krijgen van tante naast het pakje van meter.
Jaja, de valkuilen van het tante/meter-bestaan 😉

Hoe dan ook, voor nichtje A had ik nu een pakje, namelijk het bovenstaande jurkje. Wat ik voor nichtje E wilde maken behoefde niet veel denkwerk: een ballerina-pop zoals ik eerder al maakte voor een kraamcadeau. Ze begon namelijk met dansles dit jaar, en vooral nichtje E is gecharmeerd door het pirouettedraaien en tutu’s.

Wat ik ging maken voor nichtje E was dus beslist. Genoeg wolletjes in huis om het uit te voeren en qua patroon kon ik gerust volledig steunen op mijn eerder uitgewerkt ballerina patroon.
Wijzigingen was ik niet echt van plan te maken, maar tijdens het haken kreeg de pop uiteindelijk ook een neus, terwijl de originele pop dat niet heeft. Ik gaf ze ook twee pijpenkrulletjes om de pop meer op nichtje E te laten lijken.

En omdat ik niet kon kiezen welke foto van de pop ik hier wou plaatsen, deel ik ze meteen allemaal 😉

Schoon hé? Ook al zeg ik het zelf, ik ben wel trots hoe deze pop van mijn haaknaald rolde. De nagedachte om een neusje bij te voegen vind ik ook geslaagd. Helemaal blij met deze creatie.

Wat ik dan nog voor mijn metekindje maakte en wat de kindjes nu zelf vonden van hun last-minute maaksels toon ik in een volgend bericht!

Groetjes,
Charlotte

13 Comments

 • Ina

  wauw ,je zou zo ballet gaan doen ,als je deze ziet !
  en met neusje is ze net iets echter….spijtig dat ik zo geen tante had ,of meter….

  • Charlotte

   Ja hè, dat neusje vind ik ook een goeie ingeving 😉
   Ik had ook zo geen tante of meter hoor. Ik denk dat ik een ras apart ben, haha 😉 En het helpt (raar woord, maar bon) dat ik zelf geen gezin heb. Scheelt in tijd, hè

 • Margaret

  Wat goeddat jij een goede tante en meter bent. Voor kinderen geeft dat later ook fijne herinneringen.
  Schattig jurkje. E is vast helemaal weg van haar ballerina. Wat heb je de pop mooi op de foto’s gezet.
  Ik ben benieuwd wat je verder hebt gemaakt.

  Groetjes, Margaret

 • trijnewijn

  Wat mooi! Zo zotjes dat je zo’n pop kunt maken als last minute geschenk, moest ik dat proberen dan was ik volgende maand vast nog niet klaar. Het kind in mij zou een uitbundig vreugdedansje doen bij het krijgen van zo’n mooi geschenk, hopelijk was je nichtje ook zo blij!

  • Charlotte

   Die reactie hoor ik ook rond mij: “Ik ben al meer dan een jaar bezig met 1 pop, en jij schud er zo 2 uit je mouw.” Maar dat lukt mij alleen als ik echt een specifiek doel heb, en nu had ik het in mijn hoofd gestoken om die poppen voor nieuwjaar te geven en dan ben ik koppig genoeg om het te doen lukken 😀

 • Le petit requin

  Supermooi gemaakt! En inderdaad zotjes dat je dat last-minute nog gedaan krijgt! Die blauwe “flapjes” bij het kleedje snap ik wel niet helemaal 🙂 Dat neusje en die krulletjes bij die pop, echt super zo’n details!

  Bij Johans jongste petekindje geven wij nog gewoon aan de beide kindjes een cadeau, omdat ze er nog niet op letten of iedereen wel “genoeg” krijgt. Maar bij het oudste letten we er inderdaad wel al meer op 🙂

  • Charlotte

   Haha, die blauwe flapjes zijn de zakken, dus die zitten normaal naar binnen. Ik had die omgekeerd om te tonen dat die in een contrasterende kleur zijn gemaakt. Als het jurkje gedragen wordt, zie je zo net een streepje blauw aan de zakken, wat het een extra frivoliteit geeft.

%d bloggers vinden dit leuk: