Gemaakt

Terug opgepikt

Ook al wil het weer ons anders doen geloven, we zitten toch alweer enkele dagen in de herfst. Ik klaag absoluut niet, maar toch zegt mijn interne barometer “herfst = koud”. Daarom beginnen de wollekes hier weer boven te komen.

Handwerkgewijs is het vrij kalm geweest bij mij. Ik kan zo soms perioden hebben dat ik met 20 dingen tegelijk bezig ben en dan soms ook weer maanden niks. Voor het ogenblik ben ik weer maar eens in de planfase. Ohlala, wat ben ik weer ambitieus. Van alles wil ik maken en proberen. En uiteraard heb ik nooit de wol in huis die ik nodig heb voor gelijk welk plan 🙄 . Mijn voorraad is nochtans niet echt klein.
Gelukkig heb ik toch wat zelfdiscipline en na mezelf wat streng te hebben toegesproken, heb ik een catastrofale wol-koopwoede in de kiem kunnen smoren.

De strenge woorden die het meest effect hadden waren toch: “En wat met al die onafgewerkte projecten waarvoor je ook speciaal wol moest kopen?”
Ah ja, *bloos* *bloos*, just…

Dus bij deze heb ik een nog-niet-zo-oud project terug opgepikt: The Quick Knit 1940’s Style Sweater van Wendy Harman van dit en dit bericht.

QK40SS - 006

In mijn laatste bericht over deze trui had ik net het eerste stuk afgebreid en begon ik met zorgen te maken over de halslijn. Ik vroeg me af of ik het patroon moest volgen en dus het tweede pand identiek als het eerste pand te maken, of toch kijken om er een ronde hals of v-nek in te maken.
In reactie hierop kreeg ik tips van meer ervaren breisters, maar ik moet eerlijk toegeven dat het mijn petje te boven ging. Daarom besloot ik de beslissing wat uit te stellen en eerst de mouwen te breien.

Nu ja, dat was ook geen succes. Ik weet niet hoe het kwam – hoogstwaarschijnlijk stress op het werk, want het was weer van dat – maar ik maakte constant fouten, waardoor ik moest uithalen of zelfs weer opnieuw moest beginnen. Na een paar onsuccesvolle pogingen gaf ik het op en verdween het breiwerk in een hoekje.

Maar, zoals de titel al deed vermoeden, heb ik het dus weer opgepikt. Ik ben meteen van start gegaan met het tweede, identieke pand als wat ik al breide.

QK40SS - 008

Uiteindelijk heb ik besloten gewoon het patroon te volgen en zien wat eruit komt. Als ik steeds blijf twijfelen bij alles, komt er nooit iets van. Valt de trui tegen als hij af is, dan heb ik toch de ervaring en heb ik iets bijgeleerd. Is de trui een schot in de roos, dan heb ik zowel de ervaring als de tui. Dus beide situaties hebben hun voordeel.
Always look on the bright side of life! 😉

Groetjes,
Charlotte

P.S.: Ik weet dat er een paar onder jullie ongeduldig wachten op de vertaling van dit patroon. Die komt er! Maar omdat ik nog niet zo zelfzeker ben met breien, wil ik mijn trui eerst af hebben voor ik iets over het patroon hier plaats. Kwestie van jullie geen foute info te geven!

6 Comments

 • Bernadette

  Als het je een troost mag wezen, hier zijn ook heel veel “niet af gewerkte projecten” dus ik denk dat dat heel normaal is. ’t Is niet omdat je vandaag zin hebt in die trui dat dat morgen nog zo gaat zijn, niet waar. En wat die berg wol voor dat, ene speciale project” betreft, hier ligt ook wel een kilo’tje of 10, echt waar zonder overdrijven, te wachten tot dat project eens van start gaat. Maar ik heb me nu, net als jij, eens heel streng aan gesproken, en heb een deal met mezelf gesloten. Zo lang dat ik niet alles, wat hier ligt, opgewerkt heb, komt er geen bolletje wol meer in huis. Hmmm, eens zien hoe lang ik dat ga vol houden. Maar de goede wil is er toch al, niet waar.

  En tot slot, een dikke proficiat voor je positieve ingesteldheid. Als je truitje niet mee valt, wat ik eerlijk gezegd, betwijfel, je hebt er dan toch weer iets van geleerd en je ben weer een stapje verder in de wereld van de breisters.

 • Corry van Uijtregt

  Hai Charlotte, ook ik heb enkele onafgewerkte producten in een zak liggen, dingen die niet wilden lukken en die ik zonde vond om weg te gooien, ik begin er nog wel eens aan… Jouw trui gaat mooi worden… Mooi patroon ook trouwens… Brei ze en als tie af is zien we hem hier wel verschijnen…. 🙂

 • Elly Geenjaar

  Het is jáááren geleden dat ik gebreid heb, dus ik vind het gewoon mooi wat je gemaakt hebt.Trouwens de kleur is ook echt herfst.

 • Nanita

  Brrrrr ’t is hier anders toch al goed fris aan het worden zenne! Zeker afmaken die trui, het ziet er heel goed uit! Ik ben op zoek naar een (gemakkelijk!) patroon voor een korte (cropped) trui om te breien die ik kan aandoen over kleedjes, voorlopig nog niks echt gevonden. En meen je nu dat je geen enkel bolletje wol hebt meegebracht uit Rome?? 😛 x

  • Charlotte

   @ Nanita: Vandaag is het inderdaad al sterk afgekoeld. Gisteren hadden we hier in West-Vlaanderen toch een mooie, warme dag. De rest van de week zal wel grijs en miezerig worden… De herfst is gearriveerd!
   En neen, geen wol gekocht in Rome :p . Ik heb daar eigenlijk geen wolwinkels gezien, maar ik heb er ook niet echt op gelet. Er was voldoende anders om te bewonderen 😉 en veel te warm om aan wol te denken!
   De cropped cardigans/sweaters van Andy Satterlund vind ik wel mooi, maar ik weet niet of ze gemakkelijk zijn (ze zijn ook niet gratis, behalve Miette). Of moet het een echte pullover zijn (zonder knoopje). Deze is anders ook niet mis en ziet er niet al te moeilijk uit…