Gemaakt

Verrassing op Pasen

Toen ik zei dat ik voor mijn vierkantjes de restjes van mijn regenboog granny ging gebruiken, dan vergat ik eigenlijk te vermelden dat ik al iets had gemaakt met een deel van de restjes. Wel, ik vergat het opzettelijk, omdat hetgeen ik had gemaakt een verrassing moest blijven en als ik erover had geblogd, dan was de verrassing mogelijk verpest 😉 .

Mijn broer en schoonzus verwachten in juni hun tweede kindje. Een betere reden om een babydekentje te haken vind je niet 😉 . En omdat mijn schoonzus zot is van mijn regenboog granny wilde ik iets met dezelfde kleuren doen.
Na wat surfen op Ravelry vond ik de “I Love Scraps Afghan“: Een deken waarbij de kleuren kleine hartjes vormen. Hoe lief is dat nu niet? Ik was direct verkocht! En scraps had ik meer dan genoeg.

Voor ik aan het eigenlijke deken begon wou ik eerst het patroon begrijpen.
Het patroon vertrekt namelijk met een vast aantal lossen en geeft geen uitleg of formule voor mensen die een kleiner of groter deken willen maken. Daarom probeerde ik de geschreven tekst om te zetten in een haakschema. Hiervoor riep ik meteen ook de hulp in van een paar dames op Ravelry en met verkrachte eenden vereende krachten werd de formule ontcijferd. Haken is soms net als puzzelen :mrgreen: !
En dan een proeflapje haken om het schema te testen en uit te zoeken welke haaknaald het beste resultaat gaf.

Tijdens het haken van de proeflapjes bleek dan ook nog eens dat er een fout in het patroon stond. Manman!
Maar na slechts 3 gehaakte pogingen (en héél véél gekriebel op papier) was ik er eindelijk uit! Proeflapje 3 vond ik het meest geslaagd 😀 . Nu begon het echte werk 😉 .

Werk is wel een beetje een groot woord hoor. Eenmaal dat ik het patroon had uitgedokterd bleek het belange na niet zo moeilijk om te haken. En na slechts een kleine twee maanden van af en toe haken was het dekentje af!
En nu denk ik dat ik jullie allemaal lang genoeg in spanning heb gehouden 😉 . Aanschouw het hartjesdeken in al zijn glorie 😆

    

En waarom heeft deze entry de titel “Verrassing op Pasen”? Tjah, dat kun je wel raden zeker?
Het dekentje werd cadeau gedaan aan de aanstaande ouders op Pasen, in een mooi zijdepapiertje met gehaakt konijn als versiering.

De details:
Wol: 17 kleuren en wit. Voornamelijk restjes van de Granny Stripe, alleen wit moest bijgekocht worden.
Haaknaald: 4mm
Beginnende ketting: 148 [(20×7)+8]
Afmeting: 72×82 cm
Aantal strepen: 2 maal alle kleuren herhaald, afgewisseld met wit.
Hoeveelheid wol: Nog geen 10g per kleur en een kleine 3 bollen van 100g wit.
Tijd: Beginnen haken op 19 januari 2012. Afgewerkt op 11 maart 2012. Een kleine 2 maanden dus.
Kostprijs: Nihil.
Ik: Heel tevreden.
De ouders: BLIJ!!
Zelf maken?: PatroonRand

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: