Gelezen

Page & Wick #2: mei 2024

In januari kreeg ik mijn allereerste doos van Page & Wick, eentje waarbij ik echt wel onder de indruk was van de kwaliteit van het ingesloten boek. Omdat echter bleek dat de invoerkosten niet inbegrepen waren in de aankoopprijs, en ik dus nog een aardige som bovenop de al niet goedkope prijs van de doos inclusief verzendkosten moest betalen, besloot ik de volgende dozen over te slaan. Bij Page & Wick kan je tot 6x per jaar een doos overslaan, wat eigenlijk alle dozen betekent, gezien het om een tweemaandelijks abonnement gaat.
Bij de doos van maart dacht ik er tijdig aan om de skip door te geven, maar in mei was ik te laat. Ondertussen hadden ze bij Page & Wick wel al een aantal wijzigingen doorgevoerd, dus ergens hoopte ik geen douanekosten meer bij te moeten betalen, maar helaas. Dus uiteindelijk werd dit een heel prijzig boek, en *SPOILER* eentje waar ik eigenlijk niet zo enthousiast over ben…

Het thema van mei was Reunited en ik was verwonderd het blauwpaarse themakaartje te zien, gezien de aankondiging eerder een groen-met-goud kleurenpallet had. De reden voor het grote verschil werd snel duidelijk bij het uitpakken van het boek.
Deze keer geen kaars in de doos, want dit is één van de wijzigingen die Page & Wick had doorgevoerd, de optie om alleen het boek te kopen. Gezien kaarsen niet zo mijn ding zijn, ging ik hier dus meteen op in. Scheelde meteen £5 😀

Het boek verbonden aan het thema van mei is House of Beating Wings van Olivia Wildenstein, het eerste boek in haar The Kingdom of Crows serie.

Free the crows, Fallon, and they will make you queen.

Until an oracle predicted my regal future, I’d never imagined myself rising above the curve of my round ears. After all, I was the magicless halfling loved by beasts but loathed by every pure-blooded faerie at court. Well… by all but one.

Dante Regio, prince of Luce, had owned my heart since he gave me my first kiss. If gathering a slew of iron relics could help me overthrow the current monarch and crown his brother to rule at my side, then treasure hunting I’d go.

If only the oracle had warned me what winged demon I was releasing into the world.

And that I’d become this demon’s obsession.

Fans of Sarah J. Maas and Mary E. Pearson will devour this epic fantasy romance full of deceit, betrayal, and false loves that could swallow a person whole.

Gezien dit boek voor het eerst verscheen in 2022, had ik er wel al van gehoord, onder ander van Becca & the Books. Zij was er vrij positief over en op zich ben ik wel geïnteresseerd om het een kans te geven, maar ik hoefde hiervoor niet perse een speciale editie.
En ja, eerlijk, mijn eerste indruk van de cover was niet echt positief. Ik vind persoonlijk de stijl van de tekening vooraan echt niet mooi. Ik ben doorgaans geen fan van mensen op de cover en deze vind ik er ook wat amateuristisch uitzien… De achterkant, met de goudkleurige vogels, vind ik dan wel weer mooi, dus ik vind het eigenlijk wel jammer dat ze het niet omgekeerd hebben gedaan.
Het is echt helemaal anders dan de originele cover, die ik zelf heel leuk vind. Dus ja, puur op basis van deze omslag, als ik dan toch een exemplaar van dit boek moest kopen, dan had ik het liever bij het origineel gehouden. Was ook beter geweest voor mijn portemonnee 😉

De hardcover zelf vind ik gelukkig wel mooi. Een prachtig opvallende hemelsblauwe kleur met goudfolie aan elke kant. Vooraan staat “That you, Little Bird, belong to the sky“, achteraan “O Ach Thati, Behach Éan.“.
Het boekenblok zelf heeft ook nog een heel indrukwekkende illustratie die doorloopt op alledrie de zijden. De kwaliteit en detail van deze illustratie zijn echt wel van het betere werk!

Binnenin het boek een illustratie als voorste en achterste schutblad, dat mij persoonlijk ook niet zoveel zegt.
Ten slotte is het boek ook gesigneerd en zit er een ingebonden brief van de auteur bij.

Al met al was mijn enthousiasme voor deze doos nogal matig. Dat was zeker voor een groot deel te wijten aan de optelsom die ik maakte van de prijs, maar ook het feit dat ik niet zo dolenthousiast ben voor dit boek en de omslagillustratie mij niet helemaal kan overtuigen.

Als ik terugkijk naar het boek van januari, dan had ik een beetje een gelijkaardige reactie op de illustratie van de omslag. Nu blijkt dat de omslagen meestal ontworpen worden door de in house illustrator, dus het ziet er naar uit dat zijn/haar stijl mij niet echt ligt.
Voor de rest eigenlijk niks op te merken aan dit boek. De kwaliteit is van de bovenste plank en elk aspect van het ontwerp is heel verzorgt!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

  • Irene

    Hoeveel kosten moet je dan zo nog betalen? Wel echt balen seg. En ik vind de cover ook niet mooi, maar de hardcover is dan weer super prachtig!

    • Charlotte

      Je betaalt eigenlijk nog de BTW op zowel de waarde van het pakket en op de verzendkosten. Voor boeken komt dit op 6%, maar bij de douane proberen ze altijd eerst 21% aan te rekenen, waardoor alles nog eens vertraagd wordt, gezien ik dan een herziening van de kosten aanvraag. Die BTW is niet de grootkost, maar de “standaard” kosten die BPost aanrekent voor de “behandelkosten”. Tegenwoordig komt dit al op €18,50. Dus ook als je een belachelijk lage BTW moet betalen van €2,5, lig je toch aan €20 door die standaardkost die erbij komt…

  • Zwartraafje

    Wat een verschil met het Fairyloot boek dat ik daarnet in één van je eerdere blogposts zag. Van deze illustraties ben ik zelf ook geen fan. Ik vond bij mijn laatste buitenlandse bestelling al dat bpost goed doorrekende voor iets dat grotendeels automatisch verloopt maar blijkbaar hebben ze er ondertussen nog een schepje bovenop gedaan.

    • Charlotte

      Echt niet te doen hé. Ik vind dat eigenlijk een beetje schandalig van de Post, gezien hun service nu ook niet meteen om over naar huis te schrijven is. Dan zoveel aanrekenen is dan nog eens dubbel zuur.
      Soit, mijn lesje geleerd 😉 Goed nieuws is wel dat P&W vanaf september wel IOS geregistreerd is, dus dan zou de douane/Bpost geen kosten meer mogen aanrekenen als ik een boek bij hen koop 😀

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.