Gelezen

Fairyloot Adult #23: januari 2024

Zoals ik eerder heb aangegeven, ga ik vanaf nu opnieuw gewone unboxings van mijn Fairyloot Adult boekenabonnement beginnen tonen, te beginnen met dit eerste boek voor 2024!

Het thema van januari was Star Chosen en op basis van de illustratie bij het thema was ik vrij zeker over welk boek dit zou gaan. Het was op heel veel hoge verwachting-lijstjes verschenen aan het eind van 2023 en ik ben ook heel nieuwsgierig naar dit debuut!

Ik heb het natuurlijk over The City of Stardust van Georgia Summers!

Slip into a lush world of magic, stardust, and monsters in this spellbinding contemporary fantasy from debut author Georgia Summers.

For centuries, the Everlys have seen their best and brightest disappear, taken as punishment for a crime no one remembers, for a purpose no one understands. Their tormentor, a woman named Penelope, never ages, never grows sick – and never forgives a debt.

Violet Everly was a child when her mother left on a stormy night, determined to break the curse. When Marianne never returns, Penelope issues an ultimatum: Violet has ten years to find her mother, or she will take her place. Violet is the last of the Everly line, the last to suffer. Unless she can break it first.

To do so, she must descend into a seductive magical underworld of power-hungry scholars, fickle gods and monsters bent on revenge. She must also contend with Penelope’s quiet assistant, Aleksander, who she knows cannot be trusted – and yet whose knowledge of a world beyond her own is too valuable to avoid.

Tied to a very literal deadline, Violet will travel the edges of the world to find Marianne and the key to the city of stardust, where the Everly story began.

Heel intrigerende flaptekst en ook de originele cover trekt mij heel hard aan. Daarom was mijn eerste reactie op de Fairyloot versie dan ook ietwat teleurstellend.
De cover onderging een volledig nieuw intwerp, dat er een pak minder mysterieus en intrigerend uitziet dan de standaard cover. Natuurlijk vind ik de illustratie heel mooi gemaakt, met prachtige kleuren en een weelderig ogende holografische titel, maar het trekt me niet niet meteen aan of intrigeert me niet echt om het verhaal te lezen, wat wel het geval is met de originele cover. Mij doet deze cover eigenlijk denken aan een slaperig Duits dorpje, wat niet meteen magie en epic fantasy uitstraalt.

Ik was dan ook heel blij te ontdekken dat op de achterkant van deze nieuwe cover, de originele cover staat geprint, die de standaard Fairyloot behandeling heeft ondergaan, wat betekent dat die dus paars is 😉
Meestal vind ik het leuk om unieke edities te hebben van boeken, die anders zijn dan de standaard uitgave, maar bij deze ben ik toch blij dat ik ook de standaardcover heb en ik zal waarschijnlijk voor het eerst ooit een boek met de achterkant van de flap in mijn boekenkast zetten.

De hardcover zelf dan komt in een mooie paarse kleur met een illustratie van een magische poort naar een verborgen weg naar de bergen in goudfolie.
Het boekenblok heeft een heel mooie gespoten rand met een digitaal gespoten figuur, die doorloopt over de drie randen van het boekenblok.
De schutbladen hebben twee unieke illustraties door @lizzart_zardonicz en het boek komt met een digitale handtekening van de auteur

Een heel unieke editie deze keer.
Het voelt een beetje hypocriet van mij dat ik niet helemaal enthousiast ben over de nieuwe cover, gezien ik vaak vind dat Fairyloot de gemakkelijke weg kiest door gewoon voor een verandering in kleur te gaan bij hun speciale editie-covers, maar ja, smaak is smaak natuurlijk. Maar al bij al wel blij met deze uitgave, vooral ook door de achterkant van de flap!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.