Gelezen

Leeslog oktober 2023

Het idee voor mijn leeslog van oktober begon eigenlijk toen ik voor het eerst dit spookje op een muur in de buurt geschilderd zag. Oktober is nu eenmaal de griezelmaand en ik heb dat altijd wel een beetje in mijn leeslogs verwerkt. Mijn oorspronkelijke plan was dan ook om gewoon de foto die ik later van het spookje had genomen te gebruiken als middelpunt, maar daar stak Pinterest weer een stokje voor.

En eigenlijk ben ik daarvoor niet kwaad, want de prentjes die Pinterest mij voorschotelde waren echt wel subliem.
Als eerste kwam ik deze raaf met boeken tegen, dat eigenlijk wel goed één van mijn oktober/halloween decoraties nabootste. Van dezelfde artiest vond ik dan nog dat prentje van het lezende spook, wat mij terug deed denken aan mijn originele idee.
Dus met deze twee prentjes, en het feit dat ik iets Halloweens/mysterieus achtigs wou, vertrok ik, tot ik tot bovenstaand resultaat kwam!

Ik heb wel heel lang getwijfeld over de kleuren en bijkomende accenten om diepte te creëren. Welke washi tapes? Welke stickers? Welke kleuren?
Soms kan ik daar zo lang over twijfelen dat ik gewoon bevries. Daarom had ik mezelf wel al gedwongen om de elementen waar ik wel zeker van was gewoon al in te kleven, zijnde de achtergrondpapiertjes, het oranje accentpapier en de prentjes. Maar dan? Het zag er zo eigenlijk wel al goed uit, maar tegelijkertijd ook een beetje plat.
Rommelen door mijn washi tapes leverde eerst de effen groen-blauwe op, omdat dit kleur min of meer voorkwam in het prentje van het spookje. En dan vond ik ook de gestreepte washi tape en ik moest eigenlijk meteen denken aan Nightmare Before Christmas, dus dat vond ik eigenlijk ook wel goed passen bij deze maand.
Maar al die dingen gecombineerd?

Ik was niet meteen overtuigd.
Meermaals heb ik de washi tapes gekleefd en terug verwijderd. Tot ik het op een bepaald moment toch opeens heel mooi vond. Ik weet niet of het gewoon gewenning is aan de combinatie of als ik het oprecht wel mooi vind, lol.

De associatie met Nightmare Before Christmas leverde mij trouwens ook meteen het lettertype voor de titels op (Burton’s Nightmare Font) dat ik op mijn manier na tekende!

Ja, het oranje in combinatie met de groen-blauwe washitapes zagen er lang heel vloekend uit, maar nu kan ik het mij precies niet meer zonder voorstellen. Soms moet je echt dingen gewoon even laten rusten en dan komt het opeens toch allemaal samen!

Voor mijn recensies maakte ik ook weer gebruik van een paar ingekleefde blaadjes om wat bladzijden te sparen, zodat ik het einde van het jaar haal met dit boekje!
Eén van de inklevingen is de fanart voor The Wolf and the Woodsman, een plaatje dat ik vorig jaar in een Illumicrate kalender kreeg (artieste is @polarts_). Hoewel ik geen fan was van het boek, vind ik de tekening wel heel mooi, en zo worden de kalenderblaadjes ook voor iets gebruikt nadat ze niet meer als kalender kunnen dienen!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.