Gebeurd

Dezer dagen 24

Oktober is ook weer voorbij gevlogen zeg. Over mijn week vakantie in Lanzarote kon je hier al lezen. Voor de rest werd er niet zo keiveel uitgespookt in oktober (see what I did there?), maar omdat ik een goede gewoonte wil maken om toch maandelijks een dezer dagen bericht te typen, begin ik er toch aan eentje. En ja, meestal eenmaal ik begin heb ik toch meer te typen dan ik vooraf denk, dus we zien wel wat er uit mijn vingers komt getokkeld 😉

Begin oktober was nog vrij warm en zonnig, voelde echt niet herfstig aan.

Het was vaak nog veel te schoon buiten om op het werk tijdens de middagpauzes in de ongezellige refter te gaan eten. Dus trok ik regelmatig naar buiten voor een wandelingetje en zette ik mij al eens neer op een bankje om een bladzijde of twee te lezen.

In de tuin bleef ook nog vanalles bloeien en groeien. Vooral de cosmossen blijven het lang en uitbundig goed doen, waar de hommeltjes nog van kunnen profiteren.

Oh, ik oogste ook de appeltjes van mijn appelboom, de allereerste. Ze waren klein maar heel fijn. En sappig, dat ook. En ze zagen er uit als de appel van Sneeuwwitje, met hun fel rode blos. Maar gelukkig niet giftig, of het zou moeten zijn dat ik immuun ben 😉

Het boekske van de Albert Heijn zwengelde ook weer de goesting om te koken aan, met in het laatste magazine heel veel oosterse recepten die mij deden likkebaarden.
Zo maakte ik een Hollandse Nasi (heel lekker!), Ramen (lekker) en Okonomiyaki (verrassend en super lekker).

Toen ik terug kwam van Lanzarote was duidelijk dat er een knop was omgedraaid voor wat het weer betreft. Het was opeens beduidend kouder en het begon toch echt wel herfstig aan te voelen. En jeij, de paddestoelen zijn ook terug!

Ik versierde ook een klein beetje in huis naar het seizoen, met deze pompoen uit de Casa en een raaf met boeken en schedel uit de Flying Tiger, gecombineerd met wat feeënlichtjes.
Ten slotte maakte ik nog eens deze favoriet van vorig jaar, de spookjestaart van Half baked Harvest, die nog net niet werd ingeademd.

Hoe was jullie oktober?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.