Gelezen

Illumicrate #8: april 2023

Mijn Illumicrate doos van april werd aan het begin van mei geleverd, ongeveer op hetzelfde moment als elke maand. Mijn indruk is dat Illumicrate veel consistenter is bij hun levering dan Fairyloot. Positief vind ik ook dat zij in België gewoon via BPost leveren, waardoor ik er ook voor kan kiezen het pakket in een afhaalpunt te laten leveren wanneer ik niet thuis ben. Andere bezorgdiensten gaan nogal snel de ganse straat aflopen om het pakket kwijt te geraken of droppen het gewoon op de drempel, wat ik minder kan appreciëren.

Het thema voor april was Be My Enemy.
Dit is waar het op neer komt: sta je met mij of tegen mij? Ga je mijn vriend zijn of mijn vijand?

Het eerste item was deze vrij zware replica van een zwaard. Wat vooral opvalt aan dit zwaard, behalve dat het toch wel zwaar is, zijn de glitters. Echt glitters overal en helaas niet of onvoldoende gefixeerd op het zwaard, waardoor echt alles onder de bling-bling zit.
De replica is trouwens Damaris, een zwaard uit Throne of Glass van Sarah J. Maas en werd ontworpen door @Stacey.McEvoy.Caunt.
Op zich vind ik dit wel unieke en leuke stukken om te krijgen, vooral als je echt fan bent van een boek. Deze doet mij iets minder, enerzijds omdat het al jaren geleden is dat ik het boek las (en niet verder las in de serie) en anderzijds omdat ik er al eens een, toegegeven iets minder gedetailleerde, replica van kreeg van Fairyloot.

Het volgende item is een heel mooi ontworpen vlag om pins aan op te hangen. Het werd ontworpen door @niallcgrant en is geïnspireerd door Realm of the Elderlings van Robin Hobb, een serie dat heel hoog op mijn TBR staat.
Opvallend weer bij dit stoffen item van Illumicrate is dat er toch wel een erg doordringende, volhardende chemische geur van af komt.

Vervolgens dit papier-knutselpakket van @rosiethorns88, geïnspireerd door The Poppy War van R.F. Kuang.

En tenslotte een herbruikbare beker geïnspireerd door Iron Widow van Xiran Jay Zhao, ontworpen door @forensicsandflowers.

Het boek van de maand is een alleenstaand Sci-Fi debuut: Some Desperate Glory van Emily Tesh.
Toevallig las ik in april een fantasy-novelle van deze auteur dat ik echt wel mooi geschreven vond, dus wel curieus wat ze doet met dit genre.

Op het eerste gezicht leek de Illumicrate omslag een compleet nieuw ontwerp in vergelijking met de standaard hardcover editie.

Maar later zag ik dan dat het Illumicrate design overgenomen is van de standaard paperback editie. Wel een leuke twist vind ik.
Geen idee of de paperback editie gewoon in matte kleuren is, of net als de Illumicrate editie met een soort parelmoerachtige glanzende afwerking komt. In ieder geval ben ik wel fan van deze omslag.

Ondertussen zijn we al heel gewoon aan gespoten boekenranden, maar ik blijf dit toffe aanpassingen vinden. Dit boek komt met een sterrenstelsel op alle drie de randen.
De hardcover zelf komt in een mooie paarse kleur met een citaat uit het boek.
De twee schutbladen hebben elk een unieke illustratie van @carlydraws.illustration en er werd nog een door de auteur gesigneerde sticker bij geleverd.

De items in deze Illumicrate zijn maar zo, zo. Vooral aan de beker heb ik iets, derest is prullaria dat wel leuk bedacht is, maar snel vergeten zal zijn, gezien de fandoms niks voor mij zijn.
Maar het voornaamste is dat ik wel tevreden ben met het boek!

Groetjes,
Charlotte