Gelezen

Fairyloot #18 – april 2022

Het thema van de april Young Adult doos van Fairyloot was Bittersweet.
Geluk en verdriet, liefde en verraad, alles moet tot een bitterzoet einde komen. Je hebt misschien gewonnen… maar tegen welke prijs?

Ik had geen idee wat het boek zou kunnen zijn, maar de doos zou ook items hebben geïnspireerd op The Night Circus, Strange The Dreamer en Addie LaRue. Twee van de drie boeken heb ik al gelezen en vond ik helemaal geweldig, dus ik was reuze benieuwd.

Dit mooie dienblad heeft een dromerig citaat uit The Night Circus van Erin Morgenstern. Het ontwerp van @stellabookishart is heel mooi en dit item is niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Iets minder praktisch, maar minstens even mooi is deze pin met een prachtig geïllustreerde mot geïnspireerd op Strange the Dreamer van Laini Taylor. Deze duologie staat heel hoog op mijn TBR en ik hoop er dit jaar nog aan te komen. De pin werd ontworpen door @jezhawk.

Lichtjes vind ik altijd leuk om te krijgen, want die vrolijken mijn boekenkasten zo mooi op.
Dit is de tweede set lichtjes die ik krijg in een Fairyloot – de vorige dateren van februari 2021 – en ik moet eerlijk zeggen dat ik deze iets minder geslaagd vind. De vorige waren maansikkeltjes, terwijl deze getextureerde hartjes zijn, die precies ook iets minder fel oplichten dan de maantjes. Dat ter zijde, ze geven wel een leuke ambiance, dus dat is het voornaamste!

Deze canvas mand is een compleet nieuw item voor fairyloot en ik ben een fan! Je kan nooit genoeg hebben van zo’n manden en het beste aan deze is dat je die ook gemakkelijk in de badkamer kwijt kunt, gezien ze vochtbestendig is. Bovendien vind ik het ontwerp, geïnspireerd door The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab ontworpen door @blanca.design, echt heel mooi.

Fairyloot boorde vorige maand een nieuwe tarot-set aan. Dit zijn de derde en vierde kaart in de set: Chang’e als de Hogepriesteres en Liwei als de Keizer, beiden uit Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan, geïllustreerd door @arz28

En jawel, opnieuw kwam Fairyloot met 2 boeken!
Deze paperback is voor An Arrow to the Moon van Emily X.R. Pan, een moderne hervertelling van Romeo & Julia doordrenkt met Chinese mythologie. De cover is exclusief voor Fairyloot en komt ook nog met gespoten randen en een digitale handtekening van de auteur.

Het eigenlijke boek van de maand kwam zoals steeds in hardcover formaat en is Blood Scion van Deborah Farlaye.
Dit verhaal werd geïnspireerd door Yoruba-Nigeriaanse mythologie en volgt de reis van een meisje door magie, onrecht, macht en wraak.

De Fairyloot exclusieve editie heeft een unieke cover, gespoten randen, een illustratie op de achterzijde van de omslag van @lgions, een gedrukte illustratie rondom de hardcover en unieke schutbladen die werden gesigneerd door de auteur.

Opnieuw een goeie Fairyloot doos!
Ook al ben ik deze keer geen grote fan van de lichtjes, de andere items liggen mij wel. Mijn favoriet is ongetwijfeld de mand. En het feit dat er een tweede boek bij zat is ook altijd een feestje!

Groetjes,
Charlotte