Gelezen

Leeslog januari 2022

De inspiratie voor mijn leeslog van januari was tweevoudig.
Enerzijds een mooie, boekige foto van Pinterest dat ik wel toepasselijk vond voor de eerste maand van het jaar met de klok er bij.
Anderzijds een verderzetting van de Art Deco kaders gebruikt voor de jaarspreads van mijn leeslog.

De indeling van de eerste spread is zo goed als dezelfde gebleven als vorig jaar.
Links een titelblad voor de maand, met de eerder vermelde mooie foto in een kader getekend met kleuren uit de foto, met nog een papiertje en wat washi tapes om het compleet te maken.
Rechts mijn TBR van de maand en de kalender waarin ik de dagen waarop ik heb gelezen markeer, maar in omgekeerde volgorde dan wat ik vorig jaar altijd deed.
De decoratieve boekige stickers printte ik zelf op stickerpapier van clipart op Pinterest gevonden.

De functie van de volgende spread is ook onveranderd: enerzijds de lijst van de boeken die effectief werden gelezen, anderzijds de maandelijkse statistieken.

De lijst met gelezen boeken is iets uitgebreider geworden dan wat ik vorig jaar deed. Daar schreef ik letterlijk gewoon een lijst, één boek per lijn, en als ik nog plaats had op de lijn, de sterretjes. Deze keer neemt elk boek sowieso twee lijnen in beslag, zodat de sterretjes altijd op de tweede lijn kunnen. Ook tekeden ik vooraan een klein pictogram om aan te geven via welk medium ik het boek las.

Ook voor de maandstatistieken ben ik wat aan het experimenteren.
In plaats van alleen tabelletjes met cijfertjes, probeer ik er wat variatie in te brengen met staafgrafiekjes. Het idee vind ik wel een leuke, maar het moet nog een klein beetje bijgeschaafd worden.

Het enige nadeel dat ik al ondervind met het meer plaats in nemen op de linker bladzijde, is dat er nog weinig plaats over blijft voor de favoriet van de maand. En dan las ik in januari nog relatief weinig (mijn gemiddeld aantal boeken per maand was vorig jaar 10).
Het is nog gelukt de favoriet er bij te zetten, maar ik ben toch nog aan het nadenken hoe ik het anders kan doen.

Tot slot dan nog de bladzijden met de individuele boeken.
Hier zijn een paar kleine dingetjes veranderd, zoals bijvoorbeeld het wat verschuiven van elementen en het invoegen van de BALSPEL cijfertjes.

Ik ben erg blij met hoe dit thema is geworden.
Ik hou ervan hoe de kleuren groen en bruin het oude leren boekgevoel de hele maand door doorzetten. Ik hou ook van de meeste kleine veranderingen die ik heb aangebracht. Sommige moeten nog worden aangepast, maar over het algemeen hoop ik het hele jaar door in dezelfde geest door te gaan. Ik hou wel van het idee om me te concentreren op één boekachtige foto om te beslissen over de kleuren en ontwerpelementen. Je zult zien dat ik ook in februari en maart in dezelfde stijl verder ben gegaan.

Wat vinden jullie ervan?

Groetjes,
Charlotte

One Comment