Gemaakt

Nature’s Walk deken: aaneenhechten

Het was precies toch een beetje te ambitieus van mij om dit deken nog voor het einde van 2020 af te willen krijgen. Al de vierkantjes werden aan een sneltempo gehaakt en afgewerkt, restte me alleen nog het geheel in elkaar steken en de rand haken. Dat eerste is me nog gelukt in 2020, dat laatste is nog een lopende werkzaamheid 😉

Het aan elkaar hechten van vierkantjes is iets waar ik altijd enorm tegenop zie bij dergelijke dekens, en ik denk dat ik hierin niet alleen ben. Het lijkt altijd zo’n enorme berg waar je over moet, ook al ligt het eindresultaat zo dichtbij.
Vooraleer ik er echter in kon vliegen, wou ik eerst op voorhand al de plaatsing van elk vierkant bepaald hebben. Als eeuwige twijfelaar is het geen goed idee deze zaken willekeurig te doen, dus alle vierkantjes werden eerst mooi op de grond uitgespreid.

Het voordeel van dit deken is dat er voor de 7 rijen ook net 7 kleuren zijn, waardoor de plaatsing eigenlijk vrij logisch in elkaar past als je de kleuren gelijkmatig wil spreiden.

Eenmaal ik tevreden was over de plaatsing, verzamelde ik netjes terug mijn vierkantjes per rij en nummerde de rijen ook door er een papiertje op te spelden. Zo kon ik me ook niet per ongeluk mis pakken.
Als contrastkleur voor de hechting, en later ook de rand, koos ik voor de botergele kleur van Stylecraft Special DK buttermilk.

De methode waarop de vierkantjes in dit patroon aan elkaar moesten worden gehecht heeft mij enorm verrast. Zo zeer zelfs dat ik echt niet begrijp waarom ik altijd zo tegenop deze klus zie, want het ging echt bijzonder snel vooruit.
Voor ik het wist had ik alle rijen gehecht en kon ik al goed zien wat een pracht dit dekentje zou gaan worden.

Eenmaal de rijen gehecht waren, moest zelfs niet meer opgelet worden dat de juiste vierkantjes aan elkaar werden vastgemaakt, en werden ook de kolommen in een haai en een draai afgewerkt.

En voilà, hier zijn we dan. Nog niet helemaal klaar, maar het leeuwendeel toch wel.

Het was me dus bijna gelukt om dit deken in een maand af te werken, maar net niet. Niet dat dit zo erg is, dan blijft er nog wat haakplezier over voor het nieuwe jaar 😉

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

 • zwartraafje

  Wat een vrolijk deken is het geworden. Nu je de smaak te pakken hebt gekregen kan je hierna aan een deken in je Hogwarts huiskleuren beginnen. 😉 Zou anders wel mooi zijn. Verschillende tinten blauw met grijs of zwart.

  • Charlotte

   Owla, daar zeg je zo iets…Alhoewel ik eerder zou kiezen voor brons/goudtinten in plaats van grijs/zwart :p
   Ik wil ook nog altijd een Ravenclaw-sjaal maken en een gehaakte Niffler. Ik ga nog niet rap zonder ideeën vallen zo 😉 En nu mijn metekindje ook diep in het Harry Potter universum zit, verwacht ik nog wel meer HP-geïnspireerde werkjes 😀