Gemaakt

Eenhoorn CAL

Overlaatst klikte ik de Pinterest-app open op mijn telefoon en het allereerste beeld dat me in het oog sprong was dit.

Comet the Unicorn by Projectarian

Uiteraard klikte ik door en kwam zo op de blog van Jessie van In, oftewel Projectarian, terecht.

Deze lieve eenhoorn is een patroon dat zij heeft ontworpen, gebaseerd op haar jarenlange ervaring met het haken van de Nomadic Galaxy Pony’s. Telkens ze een foto van zo’n schitterende pony op haar pagina plaatste, werd ze overspoeld door vragen naar het patroon.

    
Nomadic Galaxy Pony’s Trinket, Milky Way & Obsidian © Projectarian

Maar ze vond het moeilijk om haar patroon te delen, omdat het geen standaard patroon is, maar eentje dat heel veel verschillende technieken combineert. Ook had ze de neiging om telkens ze hem haakte er wel iets aan te veranderen.
Daarom besloot ze om Comet te creëren, een eenhoorn gebaseerd op haar eigen patroon, maar gereduceerd tot de basis, zodat iedereen hem zou kunnen haken.

Comet © Projectarian

Vandaag, op 21 november, wordt het patroon van deze lieverd officieel gelanceerd in het formaat van een CAL of Crochet-A-Long. Dit betekent dat bij aankoop van het patroon, je nog niet meteen het volledige patroon ontvangt, maar dat deze stukje per stukje wordt vrijgegeven, zodat iedereen samen zijn eenhoorn kan haken.
De volledige (Engelstalige) uitleg kan je op Projectarians Comet-pagina op Hooked on Sunshine vinden. Je kan het patroon rechtstreeks via die pagina kopen, maar ik kocht de mijne, net op de valreep voor de CAL, via Ravelry hier.

Binnenkort moet ik eens door mijn stash gaan om wolletjes te verzamelen om deze te maken.
*zingt in mantra* Ik ga geen extra wol meer kopen. Ik ga geen extra wol meer kopen. Ik ga geen extra wol meer kopen.

Groetjes,
Charlotte

P.S .: En voor wie zich afvraagt, nee, deze post is NIET gesponsord.

5 Comments

  • Charlotte

   Ik ook 😉 Ik ben vooral benieuwd of het gaat lukken iets gelijkaardigs te maken, maar enkel met wol uit mijn voorraad. Het patroon raadt nogal sterk een bepaalde wol van een kleine winkel aan, maar ik heb hier zo veel liggen dat ik mezelf probeer in te houden. Jullie worden alleszins op de hoogte gehouden 😀

 • Karen Devriendt

  Is het patroon in het Engels? Ik oefen enorm met haken. Die haakdate gaan we nog eens officieel moeten maken e.

  • Charlotte

   Hoihoi!
   Ja, het patroon is momenteel inderdaad alleen in het Engels…
   En voor de haakdate, ik heb vakantie tijdens de kerstvakantie. Laat maar iets weten en dan zoeken we een moment dat voor ons beiden past!

   Groetjes, Charlotte