Gebeurd

Dezer dagen #5

De rubriek dezer dagen lanceerde ik in het begin van het jaar. In deze rubriek probeer ik regelmatig een allegaartje aan korte stukjes te schrijven, feitjes en gedachten die ik graag wil delen, zonder er persé een individuele blogpost aan te willen wijden.
Zo’n stukjes lees ik altijd graag op andere blogs en omdat iedereen van nature een beetje een curieuzeneus is, vermoed ik dat jullie dit ook wel fijn lezen gaan vinden 😉


Blij met: de aanwinst in mijn kast

Eind augustus was het mijn verjaardag en dit was het cadeau dat ik van mijn broer, schoonzusje en nichtjes kreeg. Keileuk om te maken en ze staan verdomd goed in mijn kast met dat theekopje er bij 😉

En dit was trouwens mijn verjaardagstaart en ze was zondig lekker


Gekeken naar: Beauty and the Beast
We blijven nog even in thema met de verfilming van de Disney-tekenfilm met Emma Watson en Dan Stevens.
Ik moet jammer genoeg wel zeggen dat ik wat ontgoocheld was door het resultaat. Ik vond dat ze te krampachtig vastgehouden hebben aan het exacte verhaal uit de tekenfilm, terwijl dit voor mij eigenlijk niet hoefde. Dat hadden ze trouwens ook niet gedaan bij de verfilming van Cinderella en deze film vond ik heel goed geslaagd.
Voor mij ontbrak gevoel. Daar waar het verhaal werkt bij een tekenfilm, bleek het voor mij minder hard aan te slaan bij een verfilming. Waarom moest alles zo tot in de letter worden nagebootst, tot en met het belachelijke Franse accent van Lumière toe? Ik zeg belachelijk, omdat mevrouw Tuit dan weer met een extreem vettig Brits accent spreekt. Tsjah…
De extra toevoegingen, zoals de scène waar Belle een meisje leert lezen of waar Beest en Belle naar haar huis uit haar kindertijd reizen, die wekten mijn interesse dan weer wel. Helaas waren ze maar van korte duur en voelde het aan alsof ze er maar willekeurig waren ingesmeten.
Jammer. Misschien ben ik gewoon te kritisch als het over Belle en het Beest gaat 😉


Ook gekeken naar: seizoen 7 van Game of Thrones
Ik ga niks verklappen, maar askjkskfnsdfkjdsf en ik wil seizoen 8 NU!


Vrolijk door: deze late zonnebloem

Ik had dit voorjaar op verschillende plaatsen in de tuin zonnebloempitjes gepland, maar geen enkele leek aan te slaan. Tot begin september deze schoonheid haar kopje toonde.
Druilerige dag of niet, ik werd er ’s morgens voor vertrek naar het werk toch stevast vrolijk van! Nu is ze helaas al verlept en heeft ze serieus afgezien van de windvlagen, maar ik heb gezien dat er nog een dappere zonnebloem haar kopje aan het uitsteken is! Dus binnenkort misschien opnieuw een zonnetje in de tuin!


Afwezig door: een werkreis naar Helsinki

Ik had er een beetje tegenop gezien, want ik moest een dossier gaan verdedigen en had een beetje schrik voor de uitkomst. Uiteindelijk viel het nog redelijk mee. Plus, het weer was niet al te slecht, zodat ik toch een beetje kon rondwandelen en uitwaaien na een volle dag vergaderen.
Ook al heb ik ondertussen alles al gezien in Helsinki en is het niet echt spectaculair, kan ik het niet laten altijd foto’s te nemen.
Eén avond werd ook gereserveerd voor mijn vaste Japans restaurant. Helsinki is een beetje een doorreisstad voor Japanners, waardoor er keuze in overvloed is aan Japans eten. Dat vind je toch langs hier niet zo gauw. Dus als ik in Helsinki ben, probeer ik altijd Japans te gaan eten. En ja, ik heb met een vork gegeten. Ik was te moe voor stokjes 😉


Verbaasd over: hoe gemakkelijk het avocadoplant-uit-pit kweken schijnbaar lukt bij mij.

Mijn tweede pit is ook al schoon gekiemd. Ik denk dat ik binnenkort eens al mijn foto’s van mijn eerste pit ga ordenen en een soort tijdslijn ga maken 😀


Nagenieten van: Ayreon Universe

Waarschijnlijk het meest epische concert waar ik al naartoe ben geweest! Maar zo, zo, zó goed man!!
Echt een once-in-a-lifetime ervaring, want het was de allereerste keer in zijn meer dan twintigjarige bestaan dat deze muziek live werd gebracht en ik denk niet dat het zo gauw nog eens gaat gebeuren. Zot content dat we tickets hebben kunnen bemachtigen, want het was echt machtig \m/ \m/
Het is ondertussen alweer bijna twee weken geleden en ik zit nog YouTube af te schuimen naar filmpjes. Het is soms irritant als er voor je op een concert iemand constant staat te filmen, maar achteraf ben ik daar dan toch stiekem wel blij mee 😉 Nu krijg ik er alvast geen genoeg van en kan niet wachten tot de officiële dvd uitkomt!


Vertederd door: het eerste briefje van mijn metekindje ❤❤❤


Uitkijken naar: een tripje Londen met de mama in november.
We zeggen al jaren dat we dat eens gaan doen en nu hebben we er eindelijk eens werk van gemaakt. Alles is geboekt en het is nu gewoon aftellen en beslissen wat we allemaal gaan doen. Jeij!
Tips voor activiteiten in Londen in de winter zijn zeker welkom!!


En jullie, wat deden jullie nog allemaal afgelopen maand?

6 Comments

 • Le petit requin

  Oh, die zonnebloem is mooooi! En die taart ziet er lekker uit, jummie! Ook wel een toffe vorm, zo in een zeshoek 🙂

  En GOT seizoen 8, inderdaad: nuuuuuuu 😉

 • sigridkatkatkatoen

  Nog een late proficiat met je verjaardag en alvast veel plezier gewenst in Londen! Geniet van je quality time met je mama! Dat briefje van metekind is zo lief hé 🙂

 • zwartraafje

  Die taart ziet er inderdaad zondig lekker in. Het briefpapier van je metekindje heb ik onlangs nog ergens vastgehad. Jammer eigenlijk dat er voor volwassenen amper briefpapier te vinden is. Nu heb ik zelf het geluk dat ik nog wel iets in elkaar kan knutselen maar zo’n mooi setje briefpapier heeft toch ook zijn charmes. Jouw reactie op Game of Thrones is echt ZO herkenbaar. Ik vind het maar niks dat we nog zo lang moeten wachten op dat volgende seizoen.

  • Charlotte

   Briefpapier is inderdaad moeilijk te vinden. Ik wou een setje aan mijn metekindje cadeau doen, met bijpassende enveloppes en zo, maar niks te vinden gewoon!