Gebeurd,  Gemaakt

Inspiratie in de kringwinkel

Onlangs liep ik eens binnen in de kringwinkel. Er waren een aantal dingetjes waar ik naar op zoek was, maar die ik niet vond in gewone winkels. Dus bedacht ik om misschien eens mijn geluk te beproeven in de kringwinkel. Uiteindelijk vond ik daar ook niet wat ik zocht, maar ik liep wel op een set schattige, kitcherige, morantische theekopjes aan.

      

En daar, op dat moment, zag ik meteen voor me wat ik wilde doen met die kopjes. Even twijfelde ik nog hoeveel ik er ging kopen, want ze hadden 6 kopjes uit de set, die ze telkens per 2 verkochten. Uiteindelijk besloot ik om niet te overdrijven en het op 2 kopjes te houden.

Wat ik namelijk wilde doen met die kopjes was er vetplantjes in planten. Ik zag dit zo al staan op mijn kast.
Dus eenmaal de kopjes veilig thuis, trok ik naar de plantenzaak op zoek naar de perfecte mini-plantjes. Helaas vond ik niet meteen twee vetplantjes die ik mooi vond, dus werd het slechts één vetplantje. Ze hadden wel tal van andere mini-plantjes, dus plantje twee werd een mooi, zachtroze roosje.

Dat was eigenlijk het moeilijkste van gans dit idee: plantjes kiezen. Eenmaal die thuis had ik in één-twee-drie twee nieuwe mooie groenmakers in huis!

   

Dan was het eigenlijk gewoon nog kwestie van een perfect plaatsje te vinden in de kast.

      

Het eerste plan was eigenlijk om beide theekopjes in het bronskleurig rekje te zetten, zodat er onderaan nog plaats was voor iets anders. Maar omdat het roosje een pak hoger is dan de gemiddelde vetplant, kon die daar niet meer mooi staan. Uiteindelijk ging ik voor de linkse versie, met het vetplantje bovenaan. En eigenlijk vind ik dit beter dan het eerste idee. Door dat hoogteverschil tussen beide kopjes komen beide plantjes en kopjes mooi tot hun recht en kunnen ze beiden op de voorgrond in de kast.

Tijdens het planten van de planten in de kopjes deed ik ook nog een fijne ontdekking. De bloemetjes aan de achterkant van het kopje zijn namelijk verschillend van kleur. Ik weet niet of de andere kopjes in de set allemaal een ander kleur bloemetje hebben, maar ik had het geluk om een kopje met een roze en eentje met een paars bloemetje te hebben. Ik noem dit geluk, want zo kon ik het paarse vetplantje in het kopje met het paarse bloemetje, en het roze roosje in het kopje met het roze bloemetje planten!

      

En zo ziet mijn kast er direct een pak gezelliger uit, vind je niet? Soms is er echt niet veel voor nodig! 😀

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • Nanita

    Mooi!! En ik herken ook meteen de flashy gouden rug van Norse Mythology 😀

  • Liz

    Dat staat inderdaad leuk zo! Goed idee voor de ouderwetse kopjes die ik hier ongebruikt heb staan van onze overleden oma.

  • Françoise Vranken

    En als je het rozenplantje, als het te groot wordt, in de tuin of in een grote pot plant heb je er jarenlang plezier van en bloeit het mooi. Succes. Francoise