Gemaakt

Ik ben erin gevlogen

Na al het gereken en getel van mijn vorig bericht, kan ik nu wel melden dat ik er serieus in ben gevlogen, in die fluo-oranje Miette.

In het vorig bericht had ik besloten om maat 38 te gaan breien met naalden 5,5mm. Na het opzetten van 51 steken, begon meteen al een leuk stukje met kantwerk voor rond de halslijn.

Daarna ging het patroon verder met een gewone raglan constructie met meerderingen voor de mouwen. Om het nog iets interessant te houden, blijft het kantwerk aanwezig aan de beide zijkanten van het breiwerk.

Het breien ging heel vlot, zo vlot dat ik na pas 3 dagen breien al de steken voor de mouwen op wachtdraden had gezet en volop in het lichaam van de trui zat!

De rest van het lichaam breide ook vrij vlot. Er zitten niet echt moeilijke of nieuwe technieken bij het breien van deze trui dusver. Alle steken had ik al eens eerder gebreid, vandaar dus dat het vrij vlot loopt.

Nieuw voor mij was wel de vorming van de buste. Op zich ook niet moeilijk. Het is gewoon een mindering onderaan de borst, zodat een soort cupvorm wordt gemaakt. Alleen vind ik het bij mij nogal vrij zichtbaar. Misschien wordt dat wel wat minder na wassen en bij het dragen.

        

Voor de rest verliep het breien echt heel vlot. Zo vlot dat ik eigenlijk weer vergat foto’s te nemen totdat ik al één van de mouwen had gebreid!

En dan heeft de trui eigenlijk een beetje in de frigo gelegen. Het werd te warm om te breien of ik had er geen zin in. Dus daar zit ik nu. Ik moet nog de tweede mouw doen, de knopenbanden en de afwerking van de hals. Niet zo veel meer eigenlijk. Dus eenmaal ik er weer aan begin zal het wel in een haai en een draai af zijn. En dan zien we mekaar terug!

Groetjes,
Charlotte

3 Comments