Gebeurd

Workshop – Miss Pixie: Start to Bullet Journal

foto © Sarah Vens Fotografie

Afgelopen zaterdag volgde ik een workshop bij Stephanie van Miss Pixie’s Blog over Bullet Journalling.
Erm, watte?

Wat is een Bullet Journal

Bullet journaling is iets dat ik vooral leerde kennen via Pinterest en dan de blog van Miss Pixie. Het systeem intrigeerde me wel en ik keek naar de officiële video van bedenker Ryder Caroll.
Een bullet journal is eigenlijk een systeem om je beter te kunnen organiseren. Een soort kruising tussen een agenda en een dagboek, waarin je het verleden kan bijhouden, het heden kan organiseren en de toekomst kunt plannen. En voor dit alles heb je enkel pen en papier nodig.
Zoals gezegd, interesseerde het concept me wel. Ik ben iemand die altijd 101 blaadjes met lijstjes heb rondslingeren, waar ik dan de helft van verlies of vergeet. Maar ja, na het kijken van de eerder vermelde video en nog wat meet browsen op Pinterest deed ik er verder niks mee. Ik was precies wat overweldigd. Hoe begin je daar in godsnaam aan?
En dan zag ik dat Stephanie een workshop ging geven die net dat zou uitleggen. Ideaal!

De workshop van Miss Pixie

De workshop vond plaatst niet te ver van waar ik woon, dus kon ik lekker gemallelijk met de fiets. Toen ik voor de deur van het opggeven adres stond moest ik wel even lachen, want bleek dat het plaats vond bij oude bekenden! Kleine wereld en al. 😀
Het was een vrij intieme workshop met vier newbies, één iemand die er al even mee bezig was en lesgeefster Stephanie. Dit maakte de workshop extreem gezellig en laagdrempelig.

© Miss Pixie

Eerst begon de praktische uitleg op basis van een kei overzichtelijke tekst – die je nu trouwens ook gratis ende voor niks op de blog van Miss Pixie kunt vinden – doorspekt met talrijke ervaringsvoorbeelden en ideeën. Tijdens de uitleg merkte je wel dat Stephanie toch een ietsiepietsie beetje nerveus was en ook nog wat zoekend is over hoe ze het best allemaal aan de man brengt. Er zijn ook zo veel mogelijkheden en ideeën waaruit gekozen kan worden. Desondanks slaagde Stephanie er toch probleemloos in om een gestructureerde en coherente uitleg te geven waar je meteen mee aan de slag kunt.

En dat deden we ook in het tweede deel van de workshop. Allé ja, ik maakte vooral een lijst van alle ideeën die ik wil gebruiken en me handig lijken.
En dan plots waren de 2,5 uur voor de workshop om! Voor mij mocht het gerust wat langer geduurd hebben, vooral omdat het zo gezellig was. Of misschien is een beter idee om een soort opvolgmoment te organiseren, om te zien waar iedereen staat, om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Misschien een ideetje voor Stephanie 😉 ?

In conclusie, de Start to Bullet Journal workshop van Miss Pixie was een heel fijne, gezellige, super leerrijke workshop, die me de volle goesting en vooral alle nodige tools en kennis heeft gegegevn om mijn eigen bullet journal op te starten. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn eigen bullet journal, maar een beetje verloren loopt door de overmaat aan mogelijkheden.

En ik nu?

Ewel, ik ben er mee bezig, maar nog niet volledig mee begonnen. Tijd is hiervoor een belangrijke factor.
Ondertussen keek ik wel al talrijke YouTube video’s met tips, ideeën en mensen die hun eigen schriftje doorbladeren. Ook Pinterest werd al afgeschuimd voor ideeën. En telkens ik iets tegen kom die mij handig lijkt of een pagina-opmaak zie die precies is wat ik zoek, schrijf ik dat op.

Ondertussen kocht ik ook wat materiaal.
Als je wat rondkijkt op internet, dan zie je tal van keischone schriftjes met mensen met een fantastisch tekentaletent en honderduizend soorten pennen en stiften. Initiëel kan dit wat afschrikken, maar eigenlijk heb je voor de essentie niet veel nodig. Gewoon een schrift en een pen waarmee je graag schrijft.
En dat kocht ik ook bij de Action, dankzij een tip van Stephanie tijdens de workshop. Ik kocht een schriftje met een hardcover en een elastiek, wat balpennen met een zachte punt en stiftjes met een fijne punt. Dit is echt meer dan voldoende en zelfs misschien al te veel. Maar zo heb ik geen excuus meer 😉 .

Dus nu is het een kwestie van er mee te beginnen hé.
Ik moet zeggen dat het als perfectionist wat moeilijk is om er in te vliegen. Wat als ik iets verkeerd doe? Maar daar moet ik mij over zetten. Je kan gewoon niks verkeerd doen. Het is jouw schrift, jouw planner, punt andere lijn. Perfectionisme mag niet leiden tot uitstel! Dit moet mijn motto worden 😉

    

Het schrift dat ik kocht heeft ondertussen al een paar ingevulde pagina’s, zoals de index en het jaaroverzicht. Mijn bedoeling is om de opstart klaar te hebben zodat ik er vanaf 1 juni mee van start kan gaan. Die perfectionist in mij laat toch nog niet toe om dit midden in een maand te doen. Maar bon, het is al beter dan te willen beginnen aan het begin van een jaar, niet? 😉
Wordt hoogstwaarschijnlijk wel eens vervolgd!

Wil je ook eens deelnemen aan zo’n workshop van Miss Pixie? Kijk dan even op haar blog naar volgende data of mail haar gewoon!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • fiekefatjerietjes

  Tof hé? Ik wil er ook één maken voor mijn blog, maar de perfectionist in mij stelt het ook altijd maar uit…
  Ik heb één van de mooie schriftjes gekozen die ik al had, maar ik kocht net zoals jij ook nieuwe stiftjes. Té leuke kleurtjes!

  • Charlotte

   Ja hé? Kleurtjes zijn echt te verleidelijk, maar ik ga toch proberen om het in het begin sober te houden. Ik ben normaal iemand die alles met een kleurencode aangeeft, maar op den duur wordt het wel een kleurboek dat er eerder onoverzichtelijk gaat uit zien door overmaat. Dus ik ga mezelf moeten intomen 😉

 • Le petit requin

  Hihi, ook al probeer ik ook heel hard te denken dat het niet uitmaakt wat/waar/wanneer, zo midden in een maand starten, daar zou ik het inderdaad toch ook héél moeilijk mee hebben 🙂

  Tof dat je die workshop van Stephanie gevolgd heb; ik vond het in het begin ook allemaal wat overweldigend, dus kan mij inbeelden dat een workshop zeker helpt 🙂
  Veel plezier ermee; hoop dat het je helpt om meer overzicht te krijgen!