Gelezen

Owlcrate #8

Bijna ben ik mee met het tonen van mijn Owlcrates. Zotjes dat ik met alles zo achter loop, maar ja, beter laat dan nooit zeker?
Mijn achtste Owlcrate alweer is deze van april.

Thema april 2016: Dystopia

Voor wie het niet zou weten, een dystopie is het tegengestelde van een utopie, namelijk een wereld waarin alles is fout gelopen. Het is tegenwoordig, sinds The Hunger Games en Divergent, een populair onderwerp in Young Adult boeken. Dus voor deze doos verwacht ik me aan een gelijkaardig boek, en dat kan ik wel smaken!

Bij het openen van de doos word ik, zoals steeds, eerst begroet door de themakaart.

Owlcrate apr 16 01

Mooi zou ik deze kaart niet meteen noemen, maar hij is wel weer bijzonder gedetailleerd met een leuke verwijzing naar Orwell’s 1984 met de Big Sister poster.
Op de achterkant staat dan weer een lijst van alles wat zich in de doos bevindt.

Onder het kaartje, onder de papieren snippers, vind ik dan een rood organza zakje.

In het zakje zit een boho-achtige armband, met het logo van de Mockingjay in het midden. Ik vind hem echt mooi, maar helaas, wanneer ik hem probeer rond mijn arm te doen, trek ik het slotje al kapot. Niet echt stevig dus 🙁

Owlcrate apr 16 05

We blijven in het thema van de Hunger Games, want het volgende dat ik uit de doos vis is een magneet met hetzelfde Mockingjay symbool.

Owlcrate apr 16 06

Daarna volgt een soort sticker met daarop “Eigendom van Wckd”. Dit komt uit de boekenreeks The Maze Runner, die ondertussen ook al werd verfilmd.

Owlcrate apr 16 07

Veel kleine hebbedingetjes in deze doos, want het volgende dat ik opdiep is een onderzetter met het citaat “Ik spendeer mijn leven gevouwen tussen de pagina’s van boeken.” Dit is blijkbaar een citaat uit de reeks Shatter me. Ik ken de reeks niet, maar het citaat vind ik wel een mooie en de onderlegger vind ik prachtig. Ideaal om mijn glas of tas op te zetten wanneer ik in de zetel krul met een boek!

Owlcrate apr 16 08

Nog meer goodies. Het volgende is een klein boekje met de titel “George Orwell 1984, een roman”.
“Oh, cool!” denk ik, “Een mini-editie van het boek!”
Maar wanneer ik het boekje opensla ben ik toch een beetje ontgoocheld: blanco pagina’s. Het is gewoon een notitieboekje. Handig, dat wel, maar ergens had ik toch gehoopt dat het het werkelijke boek was.
Hebberig? Ik? 😉

Owlcrate apr 16 09

En we zijn nog niet aan het einde. Het volgende wat ik uit de doos haal is een kaart met een citaat. Een mooie kaart, met mooie kleuren en een mooi lettertype. Het citaat leest “De sterren, gevuld met koud licht en geheimen, bevatten geen emoties in hun vastgelegde taal van het lot. Emoties horen bij het leven, iets dat de sterren nooit zullen ervaren. Ik, en niet de sterren, vormde mijn beslissingen.”
Het citaat komt blijkbaar uit het boek The Star-Touched Queen, nog eentje dat ik niet ken, maar prompt aan mijn te-lezen-lijst wordt toegevoegd.

En dan kom ik eindelijk aan het eindelijk aan het einde van de goodies en sluiten mijn vingers zich rond het boek van deze maand: Flawed door Ceclia Ahern.

Owlcrate apr 16 10

Celestine North heeft het perfecte leven. Ze is een modeldochter en -zuster, al haar klasgenoten en leraars vinden haar leuk, en ze gaat uit met de extreem charmante Art Crevan.
Maar dan komt Celestine in een situatie terecht waarbij ze op instinct reageert. Ze breekt één van de regels en moet nu instaan voor de gevolgen. Ze kan worden opgesloten. Ze kan gebrandmerkt worden. Ze kan gebrekkig (flawed) bevonden worden.

Het boek is zoals steeds in Owlcrate een hardcover editie. De flap is een leuk detail, want die is opaak en laat de werkelijke cover, met het meisje, doorschijnen door het zwarte brandmerk (vermoed ik).
Bij het boek komt ook een geschreven brief van de auteur en een mini-poster.

En dat is alles in deze Owlcrate van april. Heel veel kleine hebbedingetjes en een boek dat mij wel aanspreekt!

Owlcrate apr 16 11

Hierna volgt nog één Owlcrate en dan heb ik mijn abonnement opgezegd. Niet omdat ik het niet leuk meer vind, maar omdat het toch een beetje duur wordt 😉

Groetjes,
Charlotte

Ook zin om eens een Owlcrate te proberen?
Je kan je inschrijven via hun website of je kan ook eens mijn affiliate link proberen:

https://owlcrate.com/refer/Charl-CUAKQSYY

3 Comments

 • trijnewijn

  Ik heb dit jaar cecelia ahern ontdekt en ben fan van haar boeken. Flawed las ik nog niet, maar aan de boeken die ik wel al las hield ik een heerlijk optimistisch gevoel over de mensheid over. Die boekenpakketten zien er heel tof uit, jammer dat ze zo duur zijn…

  • Charlotte

   Ah, fijn om te horen! Ik had nog nooit van die schrijfster gehoord. Jouw reactie maakt me nu dubbel nieuwsgierig ^^

   En ja, die pakketten zijn inderdaad duur. Ik had een abonnement gekocht toen ze heel veel korting gaven rond Thanksgiving en zelfs dan schaamde ik me een beetje voor de uitgave, lol. Maar bon, een mens moet iets en tis dat of nog meer wol 😉

 • Le petit requin

  Amai, goed gevuld pakket! Wel jammer dat het slotje van dat armbandje al meteen kapot ging; hopelijk kan je het vervangen? Stiekem zou ik trouwens ook wel een echt boek en geen notitieboekje verwacht hebben bij die cover hoor 😉
  En euh, dat achterlopen… ik ben daar eerlijk gezegd blij om! Zo ben ik tenminste niet de enige die een paar maand na datum nog met blogs afkomt 😉 Want uiteindelijk: het gaat om het bericht zelf en niet om de timing, denk ik dan…