Gemaakt

Elk klein meisje wil een beetje koningin Elsa zijn

Het leesdipje waar ik het gisteren over had, heeft wel een positief effect op mijn creatieve uitspattingen. Zo ben ik een versnelling hoger geschakeld bij het handwerken.

In de kerstvakantie begon ik opnieuw een jurkje te breien, deze keer voor mijn metekindje J.
Ik blogde al eerder over hoe ik besloot een tweede keer een jurkje te breien volgens het Moana patroon en hoe ik me deze keer liet inspireren door koningin Elsa uit de Disneyfilm Frozen.

Moana 2 - 03b

Ik koos een lichtblauw garen dat ik combineerde met een zilverdraad om sommige onderdelen van het jurkje (mouwrand, borstband en zoom) een extra accentje te geven. Mijn metekindje wist dat ik bezig was met dat jurkje en ze kon er niet over zwijgen. Ik ben doorgaans niet zo’n snelle breister, maar het feit dat ze er telkens over begon wanneer ik haar zag, gaven mijn handen toch wel wat vleugels. En zo rolde dit stuk vrij vlot van mijn naalden.

Moana 2 - 04b

Toen hij af was kreeg ik nog een ingeving: misschien kon ik ook een bijpassende cape maken?
Wat zoeken op Pinterest gaf me uiteindelijk voldoende ideeën om of een redelijk vlotte manier een mooie cape in elkaar te knutselen: Een stuk organza versiert met glitterlijm en plaksteentjes geven een magisch resultaat!

Elsa Cape 101b

Elsa Cape 102   Elsa Cape 103

Elsa Cape 104b

Ik had voldoende organza om er twee capes uit te knippen, dus maakte ik er ook eentje voor zusje E. Zelfde techniek, zelfde soort versieringen.

Elsa Cape 201b

Elsa Cape 202   Elsa Cape 203

En dan vond ik dat ik het niet kon maken om een cape te maken voor twee nichtjes en het derde nichtje niks te geven. Dus trok ik opnieuw naar de winkel, op zoek naar organza voor een derde mini-cape.

Elsa Cape 301

Elsa Cape 302   Elsa Cape 303

En zo kunnen de drie zusjes lustig spelen van koningin Elsa. Of fee. Of prinses. Of… Wat ze maar willen.

Nichtjes blij = tante blij 🙂

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Lizette

  Wat een prachtige jurk is het! En wat superleuk dat je die capes erbij gemaakt hebt! Zo simpel, maar vast met een verbluffend effect… ik zou graag een foto zien waarop het resultaat geshowd is (als het aangetrokken is) maar dat is misschien wat veel gevraagd. In ieder geval superleuk en geen wonder dat de dametjes (inclusief tante) blij zijn! 🙂

  • Charlotte

   Dankjewel!
   Goh, mijn broer en schoonzus verkiezen eigenlijk dat ik geen foto’s van de kindjes plaats, en ik wil dit graag respecteren. Ik heb ook nog geen foto van mezelf geplaatst, omdat ik daar zelf ook wat weigerachtig over sta. Dus ja, voorlopig geen geposeerde foto. Ik bekijk of ik misschien een foto kan plaatsen waarin de kindjes onherkenbaar zijn, misschien…

 • zwartraafje

  Hier is iemand aan het solliciteren naar de positie van favoriete supertante. Ik vermoed dat je die functie nu wel verworven zal hebben. 😉

 • An Valenteyn

  Wow weer een mooi kleedje en die capes das goed gevonden, ik zou niet weten hoe eraan te beginnen .

  Tegewoordig zie ik regelmatig foto’s van personen met zelfgemaakte kleding etc verschijnen waar een grote smiley over het hoofd heen is geplaatst, misschien lukt dat wel? of anders een foto nemen zonder hoofd 🙂 of van hun achterkant of een hoed of pet voor hun gezicht ….

  Groetjes van An