Gebeurd

Hallo 2016

Unsplash by Greg Rakozy

Eerst en vooral wil ik jullie allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar wensen! Ik hoop dat 2016 jullie alles mag brengen wat jullie wensen!

Hier op de blog is het weer eens een hele periode stilletjes geweest, zonder aanwijsbare reden, hoor. Gewoon het leven, met de gedachten elders zijn, geen goesting, geen inspiratie, etc. Kortom even een slechte blogger geweest.
Niet dat ik anders zo’n geweldige blogger ben, hè. Ik heb altijd al een beetje geworsteld met het concept van regelmatig berichtjes plaatsen. Perioden waarin het me moeiteloos lukt om eens per week, of zelfs meer, berichtjes te plaatsen zijn schaars in de oceanen van stiltes.
Een nieuw jaar is voor veel mensen het moment om goede voornemens te maken, maar daar doe ik niet aan mee. Doelstellingen maken aan het begin van het jaar en deze dan op het einde evalueren vind ik een beetje eng. Ik zou het te veel als een falen ervaren als het niet lukt, denk ik. Dus ja, ik hou het meestal vrij vaag, dan is niks een verplichting.

Ook voor de blog durf ik mezelf niet direct eisen op te leggen. Ik ben zo iemand waarbij moeten niet echt pakt. Het moet nog leuk blijven, niet? Dus helaas denk ik niet dat 2016 veel verandering zal brengen in mijn chaotisch blogprogramma, maar zoals zo vaak heb ik nu ook weer een kriebeltje om te verbeteren. Daarom heb ik zo’n voorzichtige uitdaging in mijn hoofd, een uitdaging om te proberen om eens per week een berichtje te plaatsen, al was het maar een foto zonder woorden. Wie weet lukt het.
En indien niet, dan steekt het niet zo nauw. Het hoofdthema: Niets moet, alles kan. Dat lijkt me wel een leuke om een jaar mee te beginnen.

Ik weet dat de meeste mensen die me volgen dat vooral doen voor de handwerkjes die verschijnen, de vertalingen die ik plaats en de tutorials die ik maak. En dat is meer dan normaal, want dat is ook de reden waarom ik deze blog begon, maar toch wil ik ook wat andere dingetjes proberen.
Ik merk dat mijn interesses weer verschuiven, of neen, eerder verbreden, dat is een beter woord. Het begon hier allemaal als een blog over haken. Later kwam daar breien bij en nog later begon ik meer over boeken te schrijven.
Ik wil dit allemaal blijven doen en meer. Waarom ook eens niet over de muziek die ik beluister schrijven? Of de series die ik bekijk, de films die ik gezien heb? Een belefenis, een uitstap, een hersenkronkel. Ik wil het allemaal eens verkennen, eens proberen. We zien wel. Het thema ‘Niets moet, alles kan’ lijkt hier ook goed bij te passen.

Dus niet echt gerichte voornemens of doelstellingen voor mij. Ik noem het eerder wensen of uitdagingen. Ik daag mezelf uit en zie wat er van komt.
Hopelijk blijven jullie bij me terwijl ik dit experiment aanga! En zoals steeds, vragen en suggesties zijn welkom!

Groetjes,
Charlotte

Dit chaotisch bericht werd u gebracht door het brein van Charlotte. “Hallo, 2016? Dit jaar misschien toch gaan voor een meer geordende bovenkamer?”

En jullie? Hebben jullie voornemens gemaakt voor dit jaar? Jezelf doelstellingen opgelegd?