Gelezen

Owlcrate #3

En zo is er weer een maand gepasseerd en ben ik alweer toe aan mijn derde owlcrate!

Owlcrate Nov15 01

Het thema van deze maand was Mythen en Legenden, volledig op mijn lijf geschreven!
En wat zat er deze keer allemaal in?

Owlcrate Nov15 02

Het eerste waar mijn oog op viel was deze mooie blikken doos met een illustratie van het kasteel van Doornroosje. In de doos zitten 15 zakjes met heerlijk geurende thee. Een kruidenthee om Doornroosje te wekken uit een tijdloze slaap, op magische wijze gecreëerd door de goede feeën Fauna, Flora en Mooiweertje. De thee is vrij van cafeïne en bevat honingbos, kamille, rozenbottel, afrikaantjes, appels, perzik, room en aroma’s van rozen en rozenblaadjes.
Het soort thee dat in de Owlcrate zat werd volledig willekeurig gekozen door de mensen van Owlcrate uit een selectie van 4 soorten: Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje of Doornroosje. Van de 4 mogelijkheden was dit wel de best mogelijke keuze voor mij, want de andere thee’s bevatten ingrediënten als kaneel (bleh) of kers (verse kersen JA, verwerkte kersen liever niet).
De thee is ondertussen al uitgeprobeerd en krijgt twee dikke duimen omhoog. Heel lekker!

Owlcrate Nov15 03

Daarnaast zaten nog een drietal hebbedingetjes in deze doos:

  • Een spiegeltje voor in de handtas waarbij ik meteen aan zeemeerminnen en de Lorelei denk.Handig, want ik moest een nieuwe kopen en nu hoeft het niet meer.
  • Een oranje armband van Camp Half-Blood. Dit is een verwijzing naar de boeken van Percy Jackson. Meer mythen & legenden kan het niet worden.
  • Als laatste zat er nog een ketting van een kasteel in. Het medaillon kan worden geopend, maar erg speciaal vind ik het niet. Jammer dat je er geen foto in kan doen of zo, want nu begrijp ik niet goed de reden waarom het open kan.

Owlcrate Nov15 04

En het laatste artikel, uiteraard het meest belangrijke, het boek: Soundless van Richelle Mead.
De schrijfster is iemand waarvan ik wel al had gehoord, maar nog niks van heb gelezen. Onlangs raadde één van mijn nichtjes me zelfs haar Vampire Academy serie aan.
Dit boek is een alleenstaande roman, gebaseerd op Chinese folklore. Eigenlijk niet wat ik had verwacht van het thema mythen en legendes, maar ik ben reuze enthousiast. Chinese mythologie is iets waar ik weinig over weet, maar het interesseert met wel. Ik ben benieuwd!

Ook zin om eens een Owlcrate te proberen?
Omdat ik al een owlcrate account heb, kan ik door minimaal 3 mensen te verwijzen een gratis doos verkrijgen. Dus als je het overweegt, overweeg het dan a.u.b. ook om het via mijn partnerlink te doen *grijns*. Dankuwel!

https://owlcrate.com/refer/Charl-CUAKQSYY

2 Comments

    • Charlotte

      Ja hè, vind hem ook héél mooi. En belangrijker, ik vind de thee ook super lekker! Echt een schot in de roos (pun intended 😉 )!