Gemaakt

En we maakten nog eens een knuffeldoek

Ik heb het hier weer een beetje verwaarloosd, hè ?

Deze laatste twee weken waren een beetje *bleh*.
Ik moest voor het werk weer eventjes richting Finland en toen ik terug was, was ik niet 100% in orde. Maar ja, ik ben nooit ziek genoeg om voor mezelf te kunnen verantwoorden om thuis te blijven en naar de dokter ga ik ook niet snel. Dus bleef ik toch werken, ook al voelde ik dat het niet dat was.

En dan was ik vorige week echt, maar dan echt niet goed.
Ik had het warm, te warm, zo warm. En ik had geen honger. Ugh, eten, neen. En moe, moe dat ik was. Maar na een paar daagjes met veel slaap en een voorraadje dafalgans was het euvel weer van de baan. Min of meer toch.

Vorige week zou ik ook op kraambezoek gaan, maar ik vond het nogal onverantwoord. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik moeder of kind had ziek gemaakt. Dus werd het kraambezoek uitgesteld tot maandag. Dit gaf me nog wat extra tijd om mijn cadeautje af te werken.

RKD 01

Een knuffeldoekje met bijhorende knuffel, een vis deze keer. Niet meteen nagemaakt van het geboortekaartje, maar visjes waren wel het thema.

RKD 02

Het doekje is gewoon weer een ouderwetse grannysquare, maar over meer dan 4 rondes gewerkt met een schelpjesrand voor de afwerking.

RKD 03

Voor het visje werd een bestaand patroon gebruikt, mits een paar kleine extra’s zoals de lipjes en oogjes. Als er interesse is kan ik in een volgend bericht een meer gedetailleerde uitleg schrijven.

RKD 04

En dan was het gewoon een kwestie van de vis op het doekje te naaien.

Zoals steeds vond ik het weer spannend hoe het cadeautje onthaald ging worden.
Ik heb één slechte ervaring van een moeder die het zelfgemaakte cadeautje nogal gedegouteerd aankeek, waardoor ik nu voor elk toekomstig cadeautje schrik heb voor een gelijkaardige reactie. Tjah, sommige mensen appreciëren nu eenmaal geen handgemaakte cadeautjes.
Maar hier was de nervositeit ongegrond hoor! Het cadeautje werd blij in ontvangst genomen. Jeij! 😉


De details
Patroon: Combintatie van een granny square en een vis (Fredde the fish door Apocalypse knits)
Wol: Zeeman Super soft in pastel geel, pastel groen, geel, groen en oranje.
Haaknaald: 3,5mm voor het doekje, 3mm voor de vis
Voor: Renate van Eve

12 Comments

 • verheyen josé

  Keilief zo een cadeautje, zou het héél tof vinden daar een beschrijving van te ontvangen
  en laat die éne negatieve ervaring je maar niet beinvloeden,
  liefs en bedankt voor je blogjes

  • Charlotte

   Hej José! Ik doe mijn best om zo snel mogelijk een meer gedetailleerde uitleg te plaatsen. De laatste tijd loop ik echter weer overal achter. Nooit genoeg uren in een dag!

 • gerda

  Wat een lief kraamcadeautje !
  Ben blij voor je dat je weer op geknapt bent ,ik vind je werkjes altijd even leuk en geniet van je blogjes !
  Tot de volgende keer .
  Gerda

 • fieke

  Dit is gewoon té leuk! Bedankt voor het delen :-).
  Jammer dat sommige mensen handgemaakt niet kunnen appreciëren… Nochtans zouden ze er net blij mee moeten zijn, omdat je er veel meer tijd in steekt dan als je iets koopt in de winkel…

  • Charlotte

   Mercikes 🙂
   Ja, dat dacht ik ook, maar bij sommige mensen heerst nog altijd het idee dat handgemaakt gelijk is aan goedkope brol. Mjah, ieder zijn ding, dat weet ik ook wel, maar toch, uit elementaire beleefdheid hou je dan toch je mening voor je tot je alleen bent.
   Maar allé, ik ga niet dramatiseren. Dat is nog maar één keer voorgevallen. Over het algemeen zijn mensen altijd keigelukkig met mijn zelfgemaakte cadeautjes 😀

 • Elly Geenjaar

  Hallo Charlotte , wat een schattig cadeautje heb je gemaakt. Al zou ik het 100 x niet mooi vinden, dan zou ik nog niet zeggen, als je bedenkt hoeveel tijd en werk en liefde er in zit.. Maar tot nu toe vind ik al je creaties beeldschoon. Ga zo door.