Gebeurd

Big Brother is watching you

Vandaag ben ik jarig.
En ik zeg dit nu niet om verjaardagswensen of zo te krijgen, maar omdat ik deze morgen op Google dit zag:

Google-verjaardag

En ik dacht, “Tiens, das ook toevallig. Voor wat zouden die taartjes zijn? Een bekende jarige?”

En ik scrolde over de afbeelding en zag dit:

Google-verjaardag 2

En jah, ik vind dit een beetje eng zo.

Jawel, ik geef toe, het is vaak ferm gemakkelijk dat Google vanalles onthoud, zoals paswoorden en logins en zoektermen. Maar ergens, ergens geeft me dit toch ook een beetje een ongemakkelijk gevoel.

Maar bon, ik zal er mijn dag niet door laten vergallen en is dat nu net niet wat ze willen?
» start mysterieuze muziek «

23 Comments

 • an valenteyn

  Hm idd beetje creepy…

  In elk geval ik ben het te weten gekomen zonder big brother gedoe 🙂 dus ook van mij Gelukkige Verjaardag !!

 • Nancy uit Rumbeke

  Dikke proficiat met je verjaardag. Dat is niet creepier dan vroeger toch? Ze stuurden reclame het jaar dat we onze eerste communie moesten doen, plechtige communie, scholenkeuzes …. Alles is altijd al geweten geweest …… Geniet van je dagje Charlotte, het zou een prachtige dag moeten worden vandaag, speciaal voor jou ….. van gelijke welke Big

  Enjoy!

  • Charlotte

   Ja, inderdaad, maar ergens vind ik het toch confronterender met Google. Nu jah, we zijn allemaal maar consumenten in de ogen van de grote bedrijven 😉

   En mercikes é!

 • Wendy's Mhaaksels

  Allereerst van harte gefeliciteerd Charlotte en een hele fijne dag!
  En nee ik hou daar ook niet van hoor, hoe attent het ook lijkt zodra een computer of enig ander electronisch apparaat mijn verjaardag nog beter weet dan ikzelf krijg ik lichtelijk de kriebels 😉
  Enjoy your B-day!
  Groetjes, Wendy

 • Petri

  Van harte gefeliciteerd en nog een fijne dag!
  En ja, Big Brother weet (te) veel van je en dat is best verontrustend…

 • Lotte

  Mensen kijken vaak vreemd op bij dit soort confrontaties, terwijl diezelfde mensen het dan weer plezant vinden dat hun favoriete webshop hun verjaardag niet vergeten is en hun een “verjaardagskorting” toestuurt… Ik vind het net een goede manier om mensen er attent op te maken dat hun gegevens op internet niet veilig zijn, of toch minder dan ze zelf denken. Want kijk, bij jou heeft het aangeslaan, en jij gaat misschien even verder nadenken wanneer een website nog eens om jouw gegevens vraagt…

  Alsnog, een dikke proficiat met jouw verjaardag.! Geniet van jouw dagje.

  • Charlotte

   Goh ja, ik heb dat altijd wel geweten hoor. Als je ergens een klantenkaart van hebt, dan moet je daar altijd gans je paspoort op invullen. Nu, de winkels die de identiteitskaarten zelf als klantenkaart gebruiken vind ik op de een of andere manier nog een grotere drempel dan dat ik zelf alles op een papiertje invul. Vreemd, ik weet het, maar bon…

   Merci!

 • Patricia Caminada (Borg Queen)

  Men weet veel meer over je dan je denkt. Veel privé zaken zijn niet privé meer. Desondanks toch een hele fijne verjaardag en geniet van je dag. 🙂

  • Charlotte

   Dankjewel!

   Ja, de eerste keer dat ik merkte dat zoektermen die ik had gebruikt op mijn werk-pc ook opeens verschenen op mijn privé-pc was ik toch wel geschrokken. Het meest verontrustende is denk ik hoe snel je daar aan went en er je schouders voor op haalt…