Gebeurd

Charami’s enquête, de resultaten

Enquête 2014 - resultaten

Sinds zaterdagavond laat ben ik terug van mijn reis. Rome was super! Een meer uitgebreid verslag (met foto’s) volgt later, wanneer ik tijd heb gehad om deze te bekijken ^_^ .

De enquête heb ik ondertussen afgesloten en ik dacht dat de resultaten jullie ook wel zouden interesseren.
55 lieve mensen hebben de tijd genomen om op de 16 vraagjes te antwoorden. Dankjewel hiervoor! Jullie hebben me zeker geholpen een beter beeld van mijn publiek te vormen en mij de goesting gegeven om door te doen!
Omdat een paar mensen aangaven dat mijn berichtjes soms te lang zijn (oeps :unsure: ), zijn hier de belangrijkste resultaten in lijstvorm!

 • 100% van mijn lezers zijn vrouwen. Ja, dat was nu wel te verwachten ^_^ .
 • De leeftijd van mijn lezers ligt redelijk gespreid. Van jongedames van 17 of jonger, tot dames van 71 of ouder en alles daar tussen.

  Enquête 2014 - resultaten_6019_image002

  En voor de curieuzeneuzen onder jullie, ikzelf bevind me nog net in het interval 21-30. Vorige maand kreeg ik een nieuwe voordeur en daar moet ik eigenlijk nog altijd aan wennen. Bah…

 • 65% van mijn lezers komen uit Nederland. Als Belgje was ik toch wat verbaasd over het grotere aandeel Nederlanders, gezien ik denk dat ik nogal Vlaamsch schrijf, soms. Maar leuk, tof, hartstikke gaaf 😉 . En uit de reacties kan ik afleiden dat jullie Nederlanders dat Vlaams nu net leuk vinden! Hah, geestig vind ik dat.
 • 47% leest Charami al langer dan een jaar. Toffe mensen zeg! Eenmaal mij gevonden, zijn jullie dus een vrij trouw publiek. Jeij!
 • De meesten (64%) geven aan Charami te bezoeken telkens er een nieuw bericht wordt geplaatst. Nu dus ook. Hallo :wave: !
 • De overgrote meerderheid leest deze blog op een gewone computer of laptop. Dit vind ik vooral handig om te weten voor het uitzicht. Tegenwoordig moet je met webdesign rekening houden met al die kleinere toestellen, maar daar weet ik dus nougatbollen van. Dus de meeste mensen zien Charami zoals ik wil dat ze het zien!
 • Over webdesign gesproken, jullie blijken fan van het nieuwe uitzicht. Jeij! Sommigen vinden het zelfs mooier dan voorheen. Dubbel-jeij!
 • Van alle manieren om te abonneren op deze blog, is het e-mail abonnement het populairst.

  Enquête 2014 - resultaten_6019_image009

  Bij de overige, wordt opnieuw “mijn favorieten” of “e-mail” herhaald, maar ook websites als Blogger. Ik wist zelfs niet dat dit mogelijk was…

 • De favoriete onderwerpen worden als volgt aangegeven:

  Enquête 2014 - resultaten_6019_image011

  De boekenrecensies zijn het minst populair, maar daar ga ik mij nu eens niks van aantrekken, nèh :p . Bij overig wordt trouwens meestal “Alles” geantwoord. Leuk om te lezen!

 • Wat het nalaten van reacties betreft, vinden sommige mensen het moeilijk. Hierbij spreken ze dan enerzijds over het technische aspect, maar ook persoonlijke reservaties.
  Voor diegene die denken dat berichtjes niet geapprecieerd worden, daartegen kan ik vol overtuiging zeggen “NIET WAAR!”. Maar soit, dankzij deze enquête besef ik nu ook wel dat, ook al krijg ik geen reacties, het wordt wel gewaardeerd. En dat is het voornaamste toch 🙂

En dan rest nog de open vragen.
Ik ga hier nu niet uit de biecht praten en alles gaan neerpennen, maar ik wil toch even kwijt dat ik het echt, echt, echt tof vond wat ik daar allemaal las. Zoals ik in het begin zei, de goesting is er volledig om door en verder te gaan!
Dankjewel voor de lieve, inspirerende woorden; voor de suggesties en ideeën; voor de steun en de doe-zo-verders. Ik haal er echt veel uit! Misschien moet ik wel elk jaar een kleine enquête organiseren. Het is zeker en vast een boost voor mijn zelfvertrouwen 😉

René Magritte, Le Fils de l'Homme
René Magritte, Le Fils de l’Homme

Over dat zelfvertrouwen gesproken, mensen die om een foto van mij vragen gaan toch nog even op hun honger moeten zitten eer ik deze drempel durf te overschrijden. Ik haat foto’s van mezelf en om die dan zo eventjes op internet te zetten, daar krijg ik de kriebels van… Misschien maak ik een grappige foto à la René Magritte, maar met een bol wol i.p.v. een appel 😉

En zo ben ik aan het einde gekomen. Als er nog iets is dat jullie willen weten, dat ik hier ben vergeten, vraag maar!
En err,jah, in lijstjes werken is blijkbaar geen garantie voor kortere berichten…

5 Comments

 • Gezina

  Ha, leuk om te lezen! En ik vind het altijd jammer als ik aan het einde van een berichtje kom, dus let vooral niet op de lengte!

 • corry van uijtregt

  Fijn dat je weer wat optimistisch bent ingesteld! Niet te onzeker zijn meis, je doet het gewoon hartstikke goed …. Heb je nog een verslagje gemaakt van Rome? Italië is prachtig, ik ben helaas nooit in Rome geweest maar wel in Milaan en op Sicilië, ben daar zes weken geweest .. zóóó mooi .. tja je komt daar wél de mafia tegen, hahaha ….De eigenaar van de camping waar wij toen verbleven was een hele aardige charmante Siciliaan, later hoorde ik dat hij beschoten was (mist nu een been) hij zat nl. bij de Mafia, hahaha… en hij wás me toch een partij aardig voor ons, we kregen alles van hem .. hoe kun je je vergissen in iemand… Zo dat was het dan weer, succes met de site .. je hebt er in ieder geval weer zin in… 🙂

 • Verheyen José

  Voila sé ,meer moet dat niet zijn hé ‘k bedoel dat je er terug zin in hebt
  we wachten nu op je verslagje van Rome.
  Bedankt voor je mail en groetjeekes

 • Verheyen José

  Oeps,die groetjes was te snel weg
  is geen zweeds ofzo hoor gewoon vlaams
  sorry nog hé(hihi)

 • Martine

  Hoi meid, blij dat je blijft doordoen, kijk al uit naar je volgende berichtjes, en op deze manier word ook ik aangezet om te reageren.
  Groetjes Martine