Gebeurd

Tis aan jullie!

ballonnetje-oplaten

Terwijl ik druk bezig ben met het pakken van mijn valies voor mijn vertrek naar Rome morgen, dacht ik jullie deze week eens wat huiswerk te bezorgen.

Ik loop al een tijdje met vragen en twijfels over Charami.com.
Ik wil namelijk meer. Ik wil meer bloggen, meer goesting hebben om te bloggen, meer zijn dan een blog met vertalingen.
Ik dacht dat ik met de nieuwe look wel vanzelf weer vertrokken zou zijn, maar toch blijf ik, naar mijn gevoel, wat aanmodderen. Ik wil charami dus eigenlijk wat opnieuw uitvinden, zonder de roots te verloochenen.
Charami zal altijd wel een handwerkblog blijven, maar soms heb ik zin om eens over iets anders te schrijven, maar dan durf ik niet of dan laat ik mij afremmen net omdat ik dit blog heb gecatalogeerd als een handwerkblog. Soms doe ik het toch, want dan denk ik, “hé jong, het is mijn blog en ik doe gewoon lekker wat ik wil!” En ja, dat is ook zo, maar het is toch ook leuk dat de mensen die hier komen ook die berichtjes willen lezen. Als ik geen interactie wou, dan hield ik wel een papieren dagboek of zo bij. Dus ja, deze blog is enerzijds wel van mij en ik doe ermee wat ik wil, maar anderzijds wil ik ook die interactie, wil ik dat mensen mijn berichtjes graag lezen.

Met het aantal bezoekers zit het eigenlijk wel snor. Dat zie ik aan de diverse tellertjes die WordPress (waar mijn blog op is gebouwd) aanbied. Zo kan ik jullie vertellen dat ik toch minimum zo’n 500 bezoekers heb per dag. Vijf-bleeping-honderd! Kunnen jullie dat geloven? Ik denk vaak dat mijn tellertje niet goed werkt, maar hij is toch heel consequent.
Daarnaast zie ik dan de weinige reacties die ik krijg. Als ik een nieuw berichtje lanceer of een vraag stel via de site krijg ik daar misschien maximum 10 reacties op. En dan denk ik, “Tjah, mensen hebben het druk.”
Maar als dit bij elk zo’n bericht zo blijft, dan begin ik mij toch vragen te stellen. Doe ik iets verkeerd? Is mijn schrijfstijl te onduidelijk? Werkt iets niet op de site? Interesseert het mijn lezers gewoon niet?
Ja, Ik vind het echt wel jammer dat hier soms zo weinig interactie is, terwijl vertalingen toch gretig worden gedownload, terwijl tutorials worden gebruikt, terwijl mensen naar hier verwezen worden. Dus de mensen komen wel, maar voelen zich niet aangesproken misschien?

Dus, lieve mensen, ik wil verandering, verbetering!
Ik weet heel goed dat ik zelf niet echt een goede blogster ben. Ik verdwijn soms gewoon, reageer zelf wat traag. Echt, ik ben mij daar volkomen van bewust. Maar misschien verandert dit wel als ik weet wat jullie denken, als jullie wat meer uit jullie schulp komen, als jullie me af en toe een schop onder mijn kont komen geven? Misschien krijg ik dan meer goesting, inspiratie om beter en frequenter te schrijven. Ik wil er echt werk van maken. Ik wil weten hoe de vork aan de steel zit.

En hierbij kom ik dan bij dat huiswerk waar ik er in het begin over had. Jullie kunnen me misschien in de juiste richting duwen, me wat inspiratie geven, nieuwe ideeën aanleveren. Kortom, een voorzetje geven. Daarom heb ik een kleine enquête opgesteld. Een enquête die mij enerzijds kan helpen met het identificeren van mijn lezers, maar anderzijds jullie de mogelijkheid bied om mij eens (anoniem) jullie mening te geven. Wat denken jullie over en willen jullie van Charami.com?

»»»Klik om naar de enquête te gaan«««

Jullie zouden me enorm veel plezier doen als jullie deze massaal willen invullen.
Ik laat de enquête gedurende mijn weekje vakantie open. En wie weet heb ik daarna een bom van nieuwe ideeën om charami mee op te krikken!

Alvast een dikke merci en tot binnen een weekje!

Groetjes,
Charlotte

7 Comments

 • Diana Pomp

  Charlotte,ga heerlijk genieten van Rome.En laat voorlopig je blog voor wat het is,een fijne reis gewenst en een behouden thuiskomst.

 • Carla

  Je moet dat doen waar jij je happy bij voelt en waar je achter staat. Veel plezier in Rome!! Carla

 • Verheyen José

  Eerst en vooral een prettige reis toegewenst ,geniet ervan want voor je ’t weet is ’t al voorbij
  En ook ik ben één van je vijfhonderd volgers en vindt het echt leuk om je belevenissen te lezen ook al reageer ik daar niet zoveel op ,sorry daarvoor hé.’k Ga zeker je enquete invullen groetekes. van José

 • Gezina

  Hey Charlotte,

  Ik ben één van die 500 die wel gezellig meeleest, maar (bijna) nooit reageert. Ik zal daar ook eens werk van maken 😉
  Blijf alsjeblieft lekker door bloggen, ik vind je verhalen en beschrijvingen altijd geweldig!
  De enquete zal ik nu gauw gaan invullen.

  Veel plezier in Rome, vertel je daar binnenkort over?

  Groetjes!

 • Cynthia de Klerk

  Goedeavond Charlotte,

  Hele fijne reis naar Rome gewenst, geniet ervan.
  Misschien een klein reisblogje als je terug bent?
  Blog maar lekker over van alles en nog wat, het is jouw blog!!

  Je schrijfstijl is vlot en leest lekker weg, daar mankeert niks aan!

  Groetjes en liefs,
  Cynthia uit Amsterdam

 • Gerda

  Blijf Alsjebliefd door gaan met schrijven en het schrijven van patronen. Fijne vakantie.