Gemaakt

Motiefjesjurk

Oei, wat is het hier stillekes…
Ik had nu toch wel wat meer reactie verwacht op het nieuwe uiterlijk. Vooral gezien er dagelijks toch minimum 500 bezoekers zijn. Kan ik hieruit afleiden dat jullie het niet goed vinden? Of zijn jullie gewoon te verlegen om een berichtje na te laten?

Soit, daarom schrijf ik niet vandaag. Ik schrijf, omdat hij af is!

GJJ - 006

Mooi, hè? Ik ben er alvast heel tevreden over. En dat mag wel na 304 motieven! Tzou nogal een zonde zijn anders 😉

GJJ - 008

Op het eind was het wel weer even spannend, toen ik de biezen voor de armsgaten en hals haakte. Volgens het patroon moest serieus geminderd worden en het gat voor het hoofd werd almaar kleiner. Dat vond ik nogal vreemd en heb uiteindelijk beslist dit niet te doen. Gelukkig maar zeg. Nu waren de openingen perfect.

GJJ - 007

Hopelijk kan mijn metekindje lang genieten van het jurkje. En na haar haar zussen.
De ontvangst was alvast geslaagd, want ze wilde hem meteen aan 🙂 . En later, toen de mama en papa het niet konden horen zei ze, “Tante Charlotte, ik wil nog zo één in blauw.”
Dus tante Charlotte is heel tevreden. Niet zeker of ik nog een blauwe ga maken. Twee keer exact hetzelfde jurkje lijkt me iets te veel. Misschien ga ik op zoek naar een andere motievenjurk voor de blauwe. Suggesties zijn welkom 😉


De details
Patroon: Bergère de France Mag. 167 – n°04 Robe au crochet
Maat: 4 jaar
Garen: Schachenmayr Catania in kleur 252 (Camellia) – exact 6 bollekes
Haaknaald: 3 mm

11 Comments

 • Ellen

  Charlotte
  Whow dat is me een werk geweest al die rondjes apart
  Knap gedaan,
  Je site/ het nieuwe uiterlijk is ook mooi geworden
  Vrolijk en duidelijk

 • Nancy uit Rumbeke

  Charlotte
  Het is pràchtig natuurlijk, de reden van het “stillekes” zijn is wellicht gewoon omdat de mensen het druk hebben? Méér dan 300 motieven haken nààst een fulltime job nog ook. Je nieuwe site is ook van het beste, 500 bezoekers per dag is daar toch het beste bewijs van? Je zal wel zien dat er in de winter gewoon vanzelf weer meer reacties zullen binnenkomen (behalve als we 3 uur zonder H.Triek zouden zitten 🙂 )

  Ik heb begrepen dat je een tijdje je mails niet hebt kunnen ontvangen en ik mss daardoor ook geen antwoord kreeg op mijn vraag naar een oud patroon van Bergère de France. Bij deze: ik heb het gekregen, er zijn blijkbaar méérdere sites die BdF vertegenwoordigen en één ervan kon mij alsnog het patroon bezorgen (Iers Herenvest met kabels).
  Succes!

 • Corry van Uijtregt

  Ik vind het prachtig geworden en vraag me af welke steken je gebruikt hebt… Mooi hoor! En weinig reacties op je “nieuwe uiterlijk”? Zal wel aan de vacantietijd liggen en als je niets hoort zal iedereen het wel mooi vinden.. Ik vind het mooi geworden!

 • Arga

  Wat een geduldmens ben je, zoveel rondjes maken en dan ook nog eens aan elkaar maken. Wel leuk dat ze meteen aangaf er nog wel eentje te willen. Ben je voor volgende zomer ook weer onder de pannen met een nieuw project.

 • Elly Geenjaar

  O ja, vergat ik nog te zeggen Charlotte, ik vind je nieuwe blog mooi en overzichtelijk. Excuses dat ik het niet heb laten weten.

 • Geesje

  Sorry te druk geweest om op je vernieuwde lay-out te reageren!!!!!!!!
  en wat een werk heb je aan het jurkje gehad, en dan nog 3 erbij ???????
  als je het leuk vindt , ik wens je veel plezier ………..

 • Nanita

  Heel mooi kleedje, en wat een werk zeg – al die eindjes om in te weven! Super gedaan 🙂