Gebeurd

Doctor Who!

Vanavond (20u50, BBC 1) is hij terug, met een spiksplinternieuw gezicht.

Over the top, boordevol actie, flauwe moppen en een goed verhaal. Dat verwacht ik. Hopelijk maakt dit nieuwe seizoen deze verwachtingen weer waar!

Wie kijkt mee?

6 Comments

 • Monique

  Niemand heeft gereageerd? Sjonge… Er zijn echt weinig Doctor Who fans in Nederland vrees ik… Maaaaar ik heb gekeken, en ik vind Capaldi als nieuwe Doctor heel erg geslaagd! Alhoewel er een paar elementen in de aflevering zaten die ik wat minder vond, maar over het algemeen ben ik er erg blij mee en superbenieuwd naar dit nieuwe seizoen. Jeej! Nu nog een Doctor Who yarnbowl en een Tardisblauw project om het compleet te maken, haha 😛

  • Charlotte

   @ Monique: ja, ik dacht eens te polsen of er in het Nederlandse taalgebied (ik ben Belgische) nog meer Who-fans waren, maar ben toch een beetje ontgoochelt 😉

   Ik vond Capaldi’s eerste aflevering alvast een schot in de roos. Er werd wel nogal veel gehamerd op het feit dat hij er oud uit ziet, maar wat maakt het nu? Het feit dat Matt Smith zijn zegen moest komen geven was wel een emotioneel stukje tv, maar wel jammer dat het nodig was. Dat mensen niet meer zouden kijken als er geen knappe jongeling meer de hoofdrol speelt vind ik nogal triestig.
   Ik zie alvast veel potentieel, zowel op humoristisch als serieus vlak. Schitterende acteur. En helemaal fan van het Schotse accent 😀

 • Ina

  aiai geen reactie op dr Who ,nog nooit gezien en ook niet echt een tv kijker,vrees ik …
  maar ik volg je wel,ga straks op mn gemakje is rondkijken hier ,en zien of ik alles vind,mooie lay-out ,in alle geval ,heb je weer knap gedaan!

 • Monique

  Ja, er zijn echt heel weinig Nederlanders en Vlamingen die dit kijken… Maar ze zijn er gelukkig wel 🙂 op FB heb je wel wat groepen, en er is een officiële fanclub, Dutch Time Travellers Association. Zo was de premiere bijv. in Antwerpen in de bios te bewonderen 🙂 Maar hakende en breiende Who-fans heb ik nog niet gezien… En dat terwijl de Doctor (11) zelf natuurlijk wel van breien houdt, dus dat is best wel jammer!

  Ik ben ook zeker fan van Capaldi! Verliefd op het Schotse accent, maar het is ook wel lastig tegelijkertijd, ik heb wat moeite met het verstaan en moet regelmatig even terugspoelen. Afgelopen aflevering was geweldig trouwens! En inderdaad, jammer dat het nodig was om die hele verhaallijn rondom Clara in te bouwen voor de jongere fans. Ik moet bekennen dat ik ook een mega crush heb op Tennant, maar hij is 2000 jaar (of zoiets, hij weet het zelf niet meer volgens mij), dus een ouder uiterlijk vind ik zeker passen.

  Maar goed, ik hoop stiekem dat een aantal mensen toch nieuwsgierig worden na deze trailer, dus wie weet komen er fans bij! Zo ja, mensen, begin bij seizoen 1 (2005), en laat je niet wegjagen door de eerste aflevering! Er zit een geweldig verhaal in, veel humor en een goede boodschap.

  • Charlotte

   @ Ina: Dankjewel hoor! Heel blij dat het in de smaak valt.

   @ Monique: Serieus? Ik had gezien dat er steden waren die de première in de bioscoop speelden, maar had aangenomen dat België daar wel niet bij zou zijn. Verdorie, had ik dat geweten zeg!
   Op Ravelry is een Who-groep (http://www.ravelry.com/groups/dr-who-ites), dus zeker wel breisters en hakers daar!

   Tot nu toe vind ik Capaldi ook helemaal geweldig! Met accent heb ik niet zoveel moeite, vooral omdat ik ook altijd de ondertitels opzet bij het kijken (BBC1 – teletekst p.888). Helpt wel 😉
   Mijn eerste doctor was Eccleston. Toen hij vervangen werd door Tennant had ik daar wel eventjes moeite mee, maar Tennant was daarna wel helemaal fantastic. Van 10 naar 11 heb ik ook eventjes moeten wennen, maar nu ben ik precies direct gewoon aan 12.
   Into the Dalek vond ik een fantastische aflevering. Ik was eerlijk gezegd de Daleks wat beu met hun ongefundeerde exterminate, maar hier zat diepte, filosofie in. Afleveringen die je aan het denken zetten, ja, die zijn toch wel de beste :D.
   En de Doctor die wat kwetsbaarheid uit, in woorden 😮 Mijn hart brak toch wel een beetje. Nogmaals, fan.tas.tische acteur!

 • Monique

  En, ga je vanavind kijken? The dictor en Robin Hood, hoe gaaf is dat 😀 hoewel vorige aflevering vooral psychologisch erg goed was, zoals je al zo mooi zei 😀 Ja, ik ben helemaal fan van deze doctor. Had inderdaad ook moeite met de overgangen tussen 9-10-11, maar dat duurde hooguit 4 afleveringen. Deze keer had ik er totaal geen moeite mee, vreemd genoeg… Ik denk dat ie gewoon goed is 😛 ik kan niet wachten om te zien wat dit seizoen gaat brengen!

  Maar er waren inderdaad bioscoopversies in een aantal Belgische plaatsen, helaas lukte het in Nederland niet. Als je op facebook zit, kun je zoeken naar “dutch time travellers association” en “dutch whovians”, dat zijn twee groepen waar je allerlei informatie vindt hierover (zowel vlaams als Nederlands). Ik ben inderdaad ook lid van de ravelry groep 😀 en ik heb me al heel vaak ervan moeten weerhouden om een 10th doctor amigurumi te haken… Vond ik net iets te ver gaan (maar stiekem toch niet, dat moge duidelijk zijn :P).

  Heb je trouwens ooit al eens overwogen om wat doctor-achtigs te haken? Exterminate handwarmers, tardis shawl of muts ofzo? Ik ben heel benieuwd 🙂