Gemaakt

Toch nog eens haken!

In mijn vorige bericht gaf ik aan dat ik met meer dan één project bezig was. Naast het breien ben ik ook nog eens een groot haakproject begonnen.

Vorige zomer kocht ik in de Bergère de France het zomermagazine voor kinderen. Reden voor de aankoop was dit jurkje.

GJJ - 001

Zoals je wel kunt raden ben ik er die zomer nooit aan begonnen, maar deze zomer wil ik hem echt af hebben. Voor mijn metekindje. Als deadline gaf ik mezelf haar verjaardag. Nog redelijk wat tijd, maar ik zal niet veel mogen treuzelen om de 304 motieven die het jurkje vormen te haken!

Mijn metekindje wordt al 4 deze zomer, dus dat is ook de maat van het jurkje dat ik ga maken. Hiervoor moeten rozetten van 4,3 cm gehaakt worden, maar dit haakte ik uit de aangeraden haaknaald en nog een maat kleiner.

GJJ - 002

Mjah, ofwel haak ik ongelooflijk los of de maakster van het patroon ongelooflijk vast. Ik vond trouwens dat de rozet met de 2,5mm al veel te vast was. En dan spreek ik nog niet over het feit dat mijn handen al verkrampten na de eerste ronde… Dus ja, als ik 304 motieven wil haken zonder opgeven moet het toch enigszins comfortabel blijven. Daarom besloot ik om toch bij de 3mm haaknaald te blijven, ook al zou het jurkje dan te groot uitvallen. Mijn metekindje kan er dan maar langer van genieten 😉

GJJ - 003

Momenteel ben ik 19 motieven ver. Nog 285 te gaan :sweat:

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

    • Nancy uit Rumbeke

      Het is een superidee, die kindjes groeien als kool, ze zal er langer kunnen van genieten als het iets groter uitvalt, want zo’n ambachtelijk kleedje moet je toch méér dan 1 zomer kunnen dragen hé? Janne zal stràlen!
      Succes!