Gebeurd

Hebben!

Een paar dagen geleden was ik op Etsy.com wat aan het rondneuzen. Ik was niet echt naar iets op zoek, maar was gewoon wat aan het browsen. En toen stootte ik op een winkel met wolkommen.

Het concept ‘wolkom’ was tot voor een paar maanden een nobele onbekende voor me. En toen ik er voor het eerst eentje zag, was het uiteindelijk een gewone soepkom met een bolletje wol in.

Ameria's Yarn Bowl
Ameria’s Yarn Bowl

Een hele mooie soepkom, daar niet van, maar is het echt zo nuttig?

Je zou denken dat ik het intussen al ben geleerd: niet alles moet persé nuttig zijn 😉 .
Maar ik moet eerlijk zeggen, ik begin het nut van zo’n kom wel te begrijpen. Vooral als je effectief je wol in bolletjes windt (de mijne blijft meestal gewoon in de originele kluwen zitten). En als je dan een echte wolkom neemt, eentje echt bedoeld voor wol, dan zitten er vaak nog handige gaatjes in waardoorheen je je wol kunt voeden, zodat je bolletje mooi in de kom blijft liggen bij het haken en/of breien.

Dus ja, ik ben gewonnen voor de wolkom en dan vooral deze die ik sinds een paar dagen dagelijks bezoek.

EarthWoolFire Tardis Yarn Bowl

il_570xN.548538850_t817   il_570xN.548538848_ag5m

Een TARDIS wolkom!
Als je geen Doctor Who fan bent, dan zal je deze wel niet snappen, maar voor de fans: Hoe cool is deze nu niet?

Deze kom werd gemaakt door EarthWoolFire op Etsy. Wat een fantastische en uiterst toepasselijke naam!
Ze heeft wel meer wolkommen, maar voor mij is die TARDIS-kom toch wel het summum. Jammer van het prijskaartje…

6 Comments

 • Henriëtte

  Wow, je kiest wel de duurste uit…wat een prijs! Ze hebben ook andere leuke iets mindere dure zag ik 🙂

 • Arga

  Je hebt een dure smaak, maar het is wel een mooi stukje werk, ik hou erg van die kleur!

 • Ina

  mooi!!! en ik wordt er ook zo hebberig van ……zelf proberen in klei of iemand zoeken die keramiek maakt?

 • Monique

  Een tardis wolkom… Mijn leven is nu compleet! Aah, wat een heerlijkheid!!! Jammer dat ik het niet aandurf om zoiets breekbaars uit een ver land te kopen, plus die irritante douanekosten van 17 euro!

  Maar wat leuk om een andere Who fan te zien! Die heb je niet zoveel in NL/BE! Ken je dan ook deze fantastische patronen (ongetwijfeld wel)?

  http://www.knitty.com/ISSUEss12/PATTbigger.php

  http://craftyiscool.blogspot.nl/2012/12/doctor-who-collection-completion.html

  • Charlotte

   Ja, jammer hè. Komt bijna op 113 euro. Vind ik er nu net over…

   Oohoohooh, the Bigger on the inside sjaal staat al eeuwig op mijn lijstje!! Nu ik eindelijk wat kan breien wou ik deze eigenlijk dit jaar maken :D. Nu nog de perfecte Tardis-blauwe wol vinden! Tips?

   • Monique

    Oeps, ik zie het nu pas! Maar die sjaal is inderdaad echt ontzettend leuk, hè? Ik zit ook al maanden te twijfelen of ik zal beginnen… Ik heb alleen een hekel aan breien, ik vind haken veel leuker! Dus dan stel ik het maar weer uit 😛

    De perfecte kleur heb ik ook nog niet gevonden, maar ik heb wel het pantone nummer (2955C) en de kleur om uit te printen: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m025w4mG7C1qzvr49o1_500.png

    Degene die ik het dichtst in de buurt vind komen is Bravo kleur 08195, dat is wel 100% acryl dus dat zul je denk ik niet willen.
    Ik ben zelf allergisch voor dierlijke vezels, dus voor mij is het of katoen/linnen/bamboe (te koud!), of zijde, of acryl. Sinds kort heb ik een Etsy zaak in Engeland gevonden die zelf zijde (noil, soort tweederangs zijde maar erg mooi!) voor me wil verven, als ik doorgeef welke kleur het moet zijn – ze heeft ook merino’s liggen dus ik neem aan dat ze die ook custom verft… dat kan misschien een optie zijn, plus de verzending is maar €4,39.. https://www.etsy.com/nl/shop/RebelYarn?ref=l2-shop-info-name

    Ik ben heel benieuwd of je deze shawl gaat maken, ik hou zoiezo je blog in de gaten 😉

    Groetjes, Monique