Gemaakt

Op het laatste moment.

Dit jaar was ik niet van plan om kerstcadeautjes te maken, maar op het laatste moment besloot ik om toch een paar dingetjes ineen te flansen. Vooral omdat mijn schoonzus op haar kerstlijstje “iets zelfgemaakt” op nummer 1 had staan voor haar dochters en nummer 2 voor haarzelf ^_^ .

Uiteindelijk maakte ik 5 (kleine) items.

Het eerste was voor nichtje E.
Voor haar maakte ik vorige jaar een mooie roze prinsessenjurkje. Hoewel ze er vandaag nog steeds in kan, begint het wel wat kort te worden. Dus ik besloot om een nieuwe jurk te maken, iets langer deze keer.

DSCF1959

In mijn gigantische stash vond ik nog 3/4 van een bol Veritas Laura in een mooi geel-groenige kleur die me perfect leek. Maar, in tegenstelling tot de roze variant, wou ik deze keer nog een tweede kleurtje toevoegen. Mijn oog viel uiteindelijk op een restje lichtblauwe Wibra Saskia.

DSCF1952   DSCF1955

Het knoopje voor de rugsluiting was ook iets wat ik al in huis had en het bleek perfect te passen bij mijn gekozen kleuren! Het heeft toch zijn voordelen als je veel dingetjes zomaar koopt 😉

DSCF1957

Eén van de wensen op de kerstlijstjes van mijn metekindje, waren poppenkleertjes. Perfect om te haken, dus!
Ik vond het wel een leuk idee om een jurkje voor de pop te maken van hetzelfde patroon als het jurkje voor nichtje E. Weer met restjes creëerde ik dit paarse jurkje.

DSCF1962    DSCF1963

Ja, ik geef toe, de enige reden waarom ik halverwege een ander kleur gebruikte, was omdat het lichte paars op was. Maar het resultaat mag er zijn, toch?
Voor de sluiting koos ik hier voor velcro. Lekker gemakkelijk voor de kindjes.

Een tweede kledingstuk voor de pop maakte ik op basis van een patroon van Dawn Toussaint. Met Wibra Bianca, uit mijn voorraad.

DSCF1965   DSCF1966

Een laatste cadeautje voor de nichtjes was een koksmuts.
De Sint bracht dit jaar een keukentje mee uit Spanje en de meisjes zijn er dol op. Het leek me dus wel een leuk cadeau, zo’n koksmuts.
Het patroon vond ik hier.

DSCF1985   DSCF1986

En dan moest mijn schoonzusje nog iets krijgen. Hier heb ik niet lang over moeten nadenken, want er is iets wat ik haar al lang geleden had beloofd, namelijk een hertje.

DSCF1970

En zo kwam het dat ik zonder plan en zonder aankopen (!) toch nog 5 cadeautjes in een grote week tijd uit mijn mouw schudde!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Mispa

    Super leuk , zullen ze allen best blij mee zijn geweest , het hertje is net Bambi ….zo lief !