Gemaakt

AP: Ajoursjaal

In het Engels zouden ze zeggen FO: Lace scarf, waarbij de FO voor “Finished Object” staat. Maar gezien ik me steeds meer erger aan het overmatige gebruik van het Engels in onze taal, heb ik besloten om mijn eigen Nederlandse termen te bedenken 😉 . Zo bedacht ik volgende alternatieven voor deze FO: of te wel AP, zijnde “Afgewerkt project” wat dan als een verkouden vorm van het woord “af” kan gezien worden 😀 . Oòòòf VO wat dan staat voor “Voltooid Object” en dichter staat bij zijn Engelse tegenvorm.
Wat denken jullie, gaan we voor AP of VO ? Persoonlijk neig ik meer naar AP…

Soit, dat ter zijde, deze update gaat eigenlijk over de ajoursjaal. Deze is namelijk eindelijk af! Mijn eerste gebreide kantwerk is een feit. Ik ben toch wel een beetje trots :yes:

AS - 016b

Nu ja, het liep niet allemaal van een leien dakje. Heb hem verschillende malen moeten uithalen en op den duur werd ik het patroon ook een beetje beu. Niet dat het een saai patroon is. Dat kan moeilijk gezegd worden, gezien elke rij anders is. En ook al zijn er slechts 10 rijen die steeds herhaald worden, het bleek onmogelijk om die uit het hoofd te leren. Dus breien was steeds met het patroon in aanslag. En de volgende steek is rechts, en dan omhalen en dan 2 samen en dan ….Steek per steek op het blaadje moeten kijken wordt op den duur toch wel ambetant. Als je op zoek bent naar een ontspannend breiwerkje voor bij het tv-kijken, dan is dit NIET wat je zoekt.

AS - 017b

Maar, het moet gezegd worden, ik heb zóóóó veel bijgeleerd! Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik deze sjaal maakte. Manman, ik denk toch dat ik kan zeggen dat mijn breibedrevenheid (om geen skill te moeten gebruiken 😉 ) er toch op vooruit is gegaan!!

AS - 018b

En het mag gezegd worden, denk ik. Voor een eerste poging ziet deze sjaal er belange na zo slecht niet uit!

Nu, ik ben wel trots dat ik deze helemaal zelf gemaakt heb, toch vind ik hem eigenlijk niet zo mooi :blush: . Mjah, ik zie toch liever gehaakte sjaals… “Waarom?”, hoor ik je vragen. Jawel, breien ziet er vaak fijner uit, dat vind ik zelf ook, maar in tegenstelling tot gehaakte sjaals heeft een breiwerk zo overduidelijk een voor- en een achterkant en dat vind ik nu, voor een sjaal, niet zo mooi.

Voorkant    Achterkant

Nu ja, ik ga waarschijnlijk nog wel eens een sjaal breien. Een driehoek deze keer. Gewoon om nog te leren. En wie weet, misschien vind ik deze dan mooier, want er zijn echt wel heel mooie patronen beschikbaar voor sjaals. Het zou een beetje jammer zijn om het na één poging op te geven 😉

En voor de mensen die willen weten wat ik allemaal geleerd heb en hoe je deze sjaal zelf kunt maken, uitleg volgt in een later bericht ^_^ .

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Arga

  Een compliment voor je doorzettingsvermogen! Het resultaat mag er zijn hoor.

  Arga

 • Mispa

  Misschiens als je hem nog eens in een soort regenbooggaren breit en hij dus wat fleuriger wordt, dat het meer naar je zin zal zijn.

  Evengoed een knap staaltje eerste breisel 🙂

 • Marga

  In één woord…PRACHTIG!!!!!
  Heel knap gedaan, want voor een beginner is dit heel moeilijk. Hier mag je zeker trots op zijn. In ieder geval mijn complimenten hoor en ik vind de sjaal mooi. Ik zou er heel blij mee zijn!!!!

 • Geesje

  PRACHTIG, op deze manier leer je wel veel, vroeger droeg ik altijd ajour-truitjes die mijn moeder breide, was altijd zo vlug klaar en afwisselend, jammer dat ik niet zoveel brei krijg altijd pijn in mijn armen, maar ik kijk uit nar het patroontje,
  groetjes Geesje

 • Nanita

  Wow de sjaal is af!! Echt goed gedaan, ik denk dat hij bij mij op de OAP-lijst zou geraakt zijn, mijn breigeduld is veeeel korter dan mijn haakgeduld 😉 Wat wordt het volgende project, breien of haken? Groetjes!

 • Elly Geenjaar

  Hier mag je met recht héél trots op zijn het is een prachtig stukje werk. Tiptop!!
  Groetjes Elly

 • Bernadette

  Eerst en vooral wil ik je feliciteren. Jij hebt hier echt een mooi voorbeeld gegeven van wat je met wat doorzetting allemaal kan bereiken. Chapeau. Jammer dat je hem niet zo leuk vindt, ik vind hem anders wel heel mooi hoor. En bij haakwerk heb je toch ook een voor en achterkant, ook al zie je dat inderdaad minder duidelijk. Ik vind dat wel handig, die voor en achterkant. Maar ja keuze is vrijheid hé. Wat betreft dat Ap of VO. Ik zou eerder voor AP gaan, want inderdaad, dat is echt wel Nederlands. Ik kan me trouwens ook heel erg ergeren aan al het Engels dat zo maar onze taal komt besmetten. Net of we niet trots mogen zijn op onze moedertaal.

 • Henriëtte

  Volg sinds vandaag je blog, ziet er leuk uit allemaal 🙂
  Petje af voor je doorzettingsvermogen, ik had em al lang in de hoek gegooid….wellicht nog eens in een frisse kleur dat je het resultaat dan wel leuk vindt?

  Groetjes Henriëtte