Gebeurd

Boehoe

Mijn externe harde schijf is zaterdag gestorven :panic:

Gelukkig heb ik veel kunnen recupereren via mijn back-up schijf, maar ik ben toch wel een aantal dingetjes kwijt 😥 .
Naast foto’s van mijn laatste reis, van m’n haakwerkjes (gelukkig net op tijd het laatste kerstcadeau hier gepost) en van geplande tutorials (boehoe, daar moet ik nu opnieuw aan beginnen :wall: ) ook een aantal vertalingen die ik had beloofd.

Nogal ironisch niet? Net nu ik bericht dat ik wel vertalingen wil doen, verlies ik het werk waar ik al een tijd mee bezig ben. :thumbdown:

Nu ja, rampen zijn er niet gebeurd. Het meeste dat ik verloren ben is wel vervangbaar. Gelukkig had ik de reis-foto’s al gedeeld met mijn reisgenoten, zodat ik die via hen terug kan winnen.
Maar het is verdomme wel vervelend, grr.

Zal me leren. Ik zal nu nog neurotischer worden wat betreft back-ups maken.

Toeme, toeme, toeme toch 🙁

6 Comments

 • lydia wijsbroek

  foto’s kun je terugvinden met een speciaal recoveryprogramma, ook bestanden kun je daarmee terughalen, maar het is balen sterkte

  • Jolien

   Je moet inderdaad voor een recovery programma gaan, dan kan je vaak echt een hoop terug vinden! Ook wat je niet op de back-up kan vinden. Belangrijkste is wel dat je niks meer aan je computer doet. Hoe meer je er op doet, hoe meer “gewiste bestanden” er verdwijnen en niet terug te vinden zijn! Heb je niemand in je omgeving die je kan helpen met verstand van recovry programma?

 • Bernadette

  Ik weet hoe jij je nu voelt. Dat is echt balen en ik kan best begrijpen dat er enkele hele vieze woorden uit je mond gerold zijn. Dat was allezins toch wat ik gedaan heb toen mijn laptop het, in het begin van het nieuwe jaar, zijn laatste adem had uitgeblazen. En men mag zeggen wat men wil, echt alles vind je, jammer genoeg, echt niet meer terug.