Gemaakt

Nieuwjaarssjaal

Hèhè, eindelijk ben ik toegekomen aan het allerlaatste cadeautje dat ik vorig jaar haakte voor kerst en nieuwjaar. Lol, ongeloofelijk dat het zo lang duurde om alles op mijn blog te plaatsen. Ik merk dat ik het altijd moeilijk vind om achteraf nog over werkjes te praten terwijl ik al vol ben van mijn nieuwe WIPs 🙄

Nu, de laatste is ook een sjaal uit Drops Fabel, de derde en laatste die ik haakte als cadeau. Deze was voor mijn moeder in haar lievelingskleur, rood.

Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
Nieuwjaarssjaal mama - 000

Voor deze sjaal koos ik nog eens voor een Japans patroon. Het was alweer eventjes geleden dat ik iets Japans deed 😉 . Het uitverkoren patroon was opnieuw een gratis patroon van Pierrot: Triangular Shawl.

Bij het maken van deze sjaal viel me een opmerkelijk verschil op tussen de opbouw van driehoeksjaals geschreven door Westerse ontwerpers en Japanse ontwerpers (van diegene die ik al gemaakt heb, uiteraard). Westerse sjaals (laat ik ze voor het gemak zo noemen) worden namelijk gehaakt over de gelijkbenige zijden, terwijl Japanse sjaals over de basiszijde worden gehaakt.

Sjaal-vorming

Ik weet niet of dit een regel is, maar vond het wel opvallend.
Doordat er bij dit patroon gehaakt wordt over de basiszijde liggen de clusters ook mooi plat over de rug.

Nieuwjaarssjaal mama - 004b

Nieuwjaarssjaal mama - 002b    Nieuwjaarssjaal mama - 003b

Het geeft een iets anders effect dan de opbouw over de gelijkbenige zijden, maar ik vind deze manier even mooi.

Nieuwjaarssjaal mama - 005b

Ik hou bovendien ook erg veel van hoe de multi-kleurige Drops Fabel verwerkt in sjaals. Ook de mama vond (en vindt nog steeds) de sjaal héél erg mooi.

Ik heb nu nog de lavendelkleurige Fabel over van mijn aankoop.

904 - lavendel

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan wil maken. Opnieuw een sjaal, deze keer eentje voor mezelf, dat is zeker, maar welk patroon? Iemand ideeën/suggesties?

One Comment