Gemaakt

Juliana Wrap

Voor de verjaardag van mijn schoonzus wou ik haar een zelfgemaakte sjaal geven. De wol was snel gekozen, toen ik op de website van Drops naar de verschillende kleurtjes Drops Fabel keek. Mijn schoonzus is namelijk fan van de heide en er is nu toevallig een kleur Fabel dat heide heet ^_^

Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois
Juliana Wrap Britt - 000

Ik koos voor het patroon Juliana Wrap van Rachel Lintern. Het is een gratis patroon dat er héél professioneel uit ziet met van die leuke floshkes 🙂 .
De Juliana Wrap is geschreven voor twee verschillende kleuren wol, maar ik hield het op mijn éne, multi-kleuren wol.
En het resultaat, wel, ik vond het resultaat zo geslaagd dat ik er eventjes aan dacht de sjaal voor mezelf te houden. Hij stond me zo leuk 😉

Juliana Wrap Britt - 006c

Maar dan heb ik hem toch maar braafjes gewassen en aan de schoonzus cadeau gedaan.

Juliana Wrap Britt - 005b

Juliana Wrap Britt - 003b    Juliana Wrap Britt - 004b

Juliana Wrap Britt - 002b

Misschien maak ik er nog eentje voor mezelf ook. Het was een leuk patroon om te maken, dus waarom niet? 😉

De details:

Patroon: Juliana Wrap
Wol: Drops Fabel
Kleur: 674 heide
Haaknaald: 6mm & 3,5mm
Persoonlijke keuzes bij patroon:

  • Single crochet section haakte ik met haaknaald van 6mm
  • Ik haakte 55 rijen voor de sectie met vasten. Dit gaf en lap van 37cm, i.p.v. de gevraagde 54cm, maar omdat velen aangaven dat het patroon te groot uitviel, wou ik het even zo proberen. Bovendien gaf dit exact 120 steken langs de ronde zijde.
  • Voor mesh section gebruikte ik een haaknaald van 3,5mm.
  • Vanaf rij 8 van de mesh section haakte ik echte stokjes-clusters i.p.v. de rare clusters uit het patroon.

    Echte stokjes-cluster: (volgens mij) Haal over, haaknaald in de volgende steek en haal over (3 lussen op de haaknaald). Haal door 2 (2 lussen op de haaknaald). Haal over, haaknaald in dezelfde steek en haal over (4 lussen op de haaknaald). Haal door 2 (3 lussen) en haal door alle drie de lussen.

    Deze clusters vind ik sneller haken en ze zien er volgens mij ook netter uit.

  • Ik haakte een extra herhaling van de mesh section

Hoeveelheid wol: Precies 3 bolletjes

6 Comments