Gemaakt

Dolfijnengekte

Deze herfstvakantie wilden mijn broer en zijn vriendin een weekendje naar Londen. Met twee kleine kindjes is dit geen evidentie, dus de gretige meter (ik dus) wou maar al te graag in België blijven met haar metekind. De baby ging mee naar Londen, want die kreeg nog borstvoeding en kon niet zonder haar mama 😉

Nu een heel weekend binnen zitten met een 2-jarige is niet aan te raden, vond mijn broer. Dus hij raadde me aan een activiteit te verzinnen. Oké…. Na wat overwegen en checken op het internet, besloot ik haar mee te nemen naar het dolfinarium in Brugge, het Boudewijnpark.

Dolfijn 000b

En dat was een schot in de roos! Tot op vandaag komen dolfijnen minstens één keer ter sprake als ik haar zie. En dan gaat ze heel demonstratief op de grond liggen met de benen in de lucht om te tonen wat dolfijnen doen. Zó schattig!

Dus toen het tijd werd om aan kerstcadeautjes te denken, vond ik dat een dolfijn niet mocht ontbreken.
Het was alweer een tijdje geleden dat ik een amigurumi had gemaakt en zag er toch een klein beetje tegen op, maar toen ik dit dolfijnenpatroon op Ravelry zag, begon het meteen te kriebelen.

© Aeron Aanstoos
© Aeron Aanstoos

Ik koos om Veritas Nevada te gebruiken, een acryl wol dat ik lang geleden kocht om een konijn mee te maken. De kleur was Lila, wat misschien niet helemaal dolfijnachtig is, maar wat ik wel een schoon kleur vind. Ik gebruikte een haaknaald van 4mm en veiligheidsoogjes van 13mm.
En dit was het eindresultaat:

Toen het cadeautje werd uitgepakt, was mijn metekind eerst bang van wat er uit het papier tevoorschijn kwam. Eventjes sloeg het aan mijn hart! Maar toen ze zag dat het haar eigen dolfijn was (“Tis mijn dolfijn, é?”) sloot ze hem stevig in haar armen. En vandaag de dag spendeert hij nog veel tijd in die armen ^_^ Missie volbracht en met succes!

11 Comments