Gemaakt

Af!

Mijn allereerste breiwerk is af! En typisch voor mij, het breiwerk dat af is, is niet het breiwerk waar ik eerst aan ben begonnen. Nope, niet de streepjessjaal is af, maar wel de ribbelsjaal voor de broer.

De foto is wat rap-rap getrokken om 5u dinsdagmorgen, omdat ik die dag al de sjaal wou afgeven op het werk, gezien het al bitter koud is buiten.

De sjaal ziet er wel oké uit, maar is niet perfect.
Zo zitten er heel wat fouten in, omdat ik de verkeerde steek breide. Blijkbaar raakte ik soms midden in een rij verward en begon dan het foute patroon te breien 0_0.
Ook de afzet is niet zo goed gelukt. Ik had opgezet met een breinaald van 8mm, dus heb ik afgezet met een haaknaald van 8mm. Blijkbaar komen beide niet echt overeen, want de afzet is wat te breed uitgevallen (de bovenste rand op de foto).
Maar, al bij al is het toch een draagbare sjaal geworden en niet zo slecht voor een allereerste breiwerk 😀 .

15 Comments

 • nolly

  Zullen vast hele kleine foutjes zijn. Ziet er mooi uit hoor. En wat je zegt; nu kun je hem al goed gebruiken.
  Hij is er vast erg blij mee

 • Geesje

  hoi hoi….geen foutjes te zien natuurlijk…………..
  En dat heb ik ook altijd, als ik iets omhaak met dezelfde haak-naald , maar als ik het omhaak met een dunnere nld dan vind ik het helemaal niet mooi…………….

  • Charlotte

   Ha, Geesje, ik heb hem natuurlijk slim gefotografeerd zodat de foutjes niet te zien zijn 😉 Behalve dan de afzetrand.

 • Diana

  Ik vind het er super goed uit zien voor een eerste breiwerk. Ik heb ook zoveel sjaals gemaakt en gewoon spelen ermee.

  Bv een simpele wintermuts gebreid maar niet dicht maken als je bij de kruin bent beland, maar zo lang als je kan door breien. Krijg je dus letterlijk een puntmuts en als je het lang genoeg maakt, dan kan je die punt als sjaal gebruiken. Zo werd dat in de middeleeuwen ook gebruikt. En dat wordt een kaproen genoemd. Dus je hebt dan een moderne kaproen.

 • Ellen

  Mooi resultaat , die foutjes horen erbij
  (ik zie ze niet)
  Het is handwerk, dat is de charme van een eigen breisel.
  Het geeft een super voldaan gevoel toch!
  groetjes Ellen

 • Bernadette

  Wat maakt een foutje hier of daar nu? Het belangrijkste is toch dat je de sjaal zelf gebreid hebt en dat dit je eerste breiwerkje is. En dat allemaal voor je broer. Die mag wel blij en trots zijn met zo’n lieve zus.

 • Agnes

  Nou, voor de eerste keer vind ik hem goed gelukt hoor. Gewoon blijven oefenen, dan komt het wel goed. Succes.

  Groet, Agnes.

 • Nanita

  Dat ziet er ferm goed uit voor je eerste afgewerkt breiproject! Die “foutjes” ga je toch niet zien als je broer de sjaal draagt 😉

 • Elly Geenjaar

  Ik vind het top Charlotte, voor de 1e keer is hij erg mooi geworden. Je had mijn 1e breiwerk moeten zien maar toen was ik nog maar 6 jaar hihi. En…van je fouten leert men. Hartelijke groetes Elly

 • Arga

  Een foutje in je breiwerk is als de handtekening bij een schilder, jouw echtheidscertificaat!