Geïnspireerd

Patronencollectie: Ananas-kant

Omdat ik het wel jammer vond dat ik het patroon voor de ananas-sjaal niet kon delen wegens copyright, ben ik voor jullie op zoek gegaan naar andere, gratis te verkrijgen ananas-patronen.
Je moet weten dat het ananas-element vaak gebruikt wordt in kantwerkjes zoals onderleggers, topjes, sjaals en omslagdoeken. Er zijn dus veel verschillende variaties op het zelfde motief te vinden. Hier is dus een kleine collectie van ananas-patronen die jullie gratis op het wereldwijde web kunnen vinden!

 1. De sidewalk shawl door Kimberly K. McAlindin. Het patroon voor deze omslagdoek kan je hier vinden.

 2. Deze Waikiki sjaal lijkt heel goed op de sjaal die ik maakte *hinthint* 😉 . Het patroon kan je hier gratis vinden.

 3. Een vestje met een ananas-patroon ziet er tegen alle verwachtingen in toch wel stoer uit :mrgreen: . Dit is een patroon van één van mijn favoriete Japanse wolfabrikanten Pierot. Het patroon is hier in het Engels beschikbaar, samen met een bijpassende baret.

 4. Meer ananas dan dit ga je ze niet snel vinden 😉 . Patroon voor deze op en top ananas-sjaal kan je hier vinden.

 5. Nog een ananas-omslagdoek. Het gratis patroon van Caron is hier te vinden.

 6. Een vierkantje waar je vanalles mee kunt maken. Hier vind je de instructies.

 7. Alles kun je dus maken met een ananas-patroon! Zelfs zo’n prachtig truitje. Misschien iets dat ik binnenkort ook eens probeer 😀 . Patroontje vind je hier.

 8. Prachtige, elegant topje met ananas-motiefjes. Het patroon is jammer genoeg in het Spaans, maar er zijn wel schema’s, dus het is misschien toch te ontcijferen…

 9. Nog eentje van Pierot: een tuniek/topje met ananas-motief. Het Engelstalig patroon vind je hier.

En dat was het. Op internet kun je nog veel meer dergelijke patroontjes vinden. Google gewoon “pineapple crochet” en je zult niet weten waar eerst gekeken 😉

Veel plezier!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Ellen

  Charlotte,
  Het is een prachtige sjaal geworden.
  Leuk dat je zoveel moeite hebt gedaan om ons toch aan een ananas patroon te helpen, dat zal (niet alleen door mij) echt gewaardeerd worden.
  Dankje
  Groetjes Ellen

 • Geesje

  Hoi Charlotte, dus ik mag het ook niet plaatsen ??????????? heb het uit een heel oud boekje, jaren 70……..van Nevada geloof ik……of Durable
  groetjes Geesje

  • Charlotte

   Geen idee hoor Geesje. Ik heb het patroon uit een Japans boek, dus ik neem aan dat ik het niet mag plaatsen, net zoals patronen van Christel Krukkert of zo niet zomaar gekopieerd en gepost mogen worden. Ik weet niet hoe het zit met oude boeken. Zou de copyright daar al van verlopen zijn?