Gemaakt

Tijd

Manman, de tijd is weer eventjes van me weg gelopen.
Hoe komt het toch dat vrije dagen en weekenden lijken voorbij te vliegen terwijl dagen op het werk voorbij kruipen? In de weekenden zijn er altijd duizend-en-één dingen die ik wil doen, maar meestal heb ik niks gedaan. Het wordt denk ik tijd voor een lenteschoonmaak in mijn hoofd 😉

Had ik trouwens ook niet voorgenomen wat meer te bloggen over WIPs (Works in Progress)? En toch blijf ik altijd maar wachten om haakwerkjes te tonen tot ze af zijn. Ik denk dat dit komt omdat ik er altijd zo lang over doe eer ik iets af heb. Kwil jullie niet te veel in spanning houden zeker 😉 ?

Herinneren jullie deze draak nog?

Sinds de eerste keer dat ik deze toonde (15 januari zie ik nu) is er eigenlijk nog niks nieuws te melden. Het enige dat veranderd is is dat hij nu 2 snorharen heeft 😆

En dan de kussensloop met de “Iets moois” vierkanten.

Dit is mijn treinproject. Elke week probeer ik minstens twee vierkantjes te haken op de trein. Lukt niet elke week, maar het ligt niet stil! Ondertussen heb ik 28 vierkanten en zal er 50 nodig hebben (25 voor- en achterkant).
Ik ben ook al op zoek naar knopen om de kussensloop mee dicht te maken. Ik wil grote blinkende knopen, ofwel eentje in elk van de kleuren van de bloemen ofwel gewone grijze. Tot nog toe geen gevonden…

Een paar weken terug had ik afgesproken met iemand van Ravelry. Zij ging me wat proefdraadjes van verschillende wolletjes meebrengen. En omdat ik niet met lege handen wou gaan, besloot ik haar iets te maken. Een beetje stalken 😉 op Ravelry leerde me dat ze fan is van Studio’s Ghibli, een Japanse filmstudio die al vele bekende tekenfilms maakte. Eén van die tekenfilms is Mijn buur, Totoro (となりのトトロ – Tonari no Totoro). Dit is Totoro:

En deze sleutelhanger maakte ik uiteindelijk naar het voorbeeld van Totoro.

    
    

Moest er interesse zijn, ik zal het patroontje hier één dezer dagen plaatsen om te downloaden!

And last but not least, zondag begon ik met iets nieuws, namelijk een kanten sjaal met een ananasmotief.

Het patroon komt uit dit Japanse boek. Ik gebruik gewoon restjes wol die ik hier vond. Het is Phildar Pronostic 229, half acryl, half wol, in een gebroken witte kleur. De wol wordt ondertussen al niet meer gemaakt 😉
Het is echt een heel leuk en verrassend gemakkelijk patroontje. Ik kan al niet wachten tot ik hem kan dragen!

En dat is het voor vandaag :mrgreen: !

Nog een prettige avond!

Groetjes,
Charlotte

7 Comments

 • lutgarde ogiers

  toffe projectjes allemaal charlotte,ik zou ook zo graag een winkeltje vinden waar ik tijd zou kunnen kopen,ik ben nu 57 jaar,na vijf kinderen grootgebracht te hebben weer wat tijd voor mezelf,en ik probeer 48 uur in een dag en nacht van 24 uur te steken,mijn hoofd komt zeer moeilijk tot rust,barst van de creativiteit en plannen die ik ooit wil uitvoeren,dit is soms ook vermoeiend,maar langs de andere kant heb ik geen psychiater nodig,amuseer me te pletter met haken en wenskaarten maken.groetjes lutje

 • jeannette

  wat een prachtige sjaal!! Als je nog tijd over hebt (haha) mag je daar wel het patroontje voor ons maken. Ik me niet voorstellen dat ie zo makkelijk is, ziet er ingewikkeld uit hoor. Groetjes Jeannette

 • Nanita

  Waaah mijn Totoro!! 😀 Hij hangt mooi aan mijn handtas, je had niks beters kunnen bedenken om mij een enorm plezier mee te doen – nogmaals dikke merci – arigato! De vierkantjes zien er mooi uit allemaal samen, en de kanten sjaal vind ik fantastisch, perfect voor het weer dat we ein-de-lijk gaan beginnen krijgen. Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar je bent toch al goed gevorderd, ik kijk ernaar uit om hem af te zien 🙂

 • Angelina

  ik vind je sjaal erg leuk met dat annanas patroon. Leuk om weer eens dun haakgaren te zien (toch?) en je bloemen op de granny ook erg leuk.
  gr angelina

  • Charlotte

   Dank je.
   Het dunne garen is nog een overschot van toen mijn moeder nog breide 😉 . Het label raadt haaknaald 3,5mm aan, maar om het kantpatroon wat beter te doen uitkomen heb ik gekozen voor een naald van 4mm 🙂

   Groetjes,
   Charlotte