Gemaakt

Een verjaardagscadeautje

Mijn schoonzusje gaf vorige zondag een verjaardagsfeestje en ik was uitgenodigd.
Als cadeautje besloot ik om iets zelf te maken, iets wat ik haar al een tijdje beloofde, maar nooit toe geraakte, namelijk een gsm-hoesje.

Gsm-hoesjes maken is super simpel als je al amigurumi kunt haken. Je start gewoon met een ketting lossen even lang als de breedte van je gsm en dan haak je omhoog, rond de ketting. Meer dan een jaar geleden maakte ik er al eentje voor mezelf.
Weer iets dat ik hier niet toonde 🙂 . Doe ik wel vaker, iets maken en dan gewoon vergeten foto’s te nemen en bloggen. Dus bij deze, mijn gsm-hoesje:

Niet zo speciaal eigenlijk, hé?
Voor mijn schoonzusje wilde ik iets specialers dan de gewone hoesjes. Daarom wilde ik eens iets testen, namelijk kan men figuurtjes uit breipatronen ook haken?

De gebreide Noorse truien zijn erg in voor het ogenblik en ik vind die héél mooi. Ik wou dus een gsm-hoesje haken met hetzelfde gevoel als die Noorse truien.
Online vond ik een breipatroon van een rendier.

Ik koos mijn katoen uit en ging aan de slag.
Naast het rendier wou ik ook een boord maken. Hiervoor haakte ik eerst een rij waarbij elke steek wisselde van kleur, daarna een rij in 1 kleur en dan terug een wisselende rij.
Dit was dan mijn eerste poging:

Ziet er al oké uit, maar nog niet echt wat ik wilde. Het lichaam van het rendier zag er goed uit, maar het hoofd was volgens mij niet gedefinieerd genoeg.
Dat heb je wel bij het haken van breipatronen. Omdat haaksteken minder dicht op elkaar komen dan breisteken en omdat je bij het wisselen van kleur in 1 steek nog steeds de twee kleuren ziet, zijn de resulterende tekeningen niet zo mooi afgelijnd. Wat je ook hebt is dat je tekening een klein beetje schuin komt te staan bij het haken (naar rechts voor rechtshandigen en naar links voor linkshandigen), omdat je nu eenmaal in spiralen werkt.
De techniek die ik gebruikte om te haken heet trouwens tapestry crochet. Dat ontdekte ik eigenlijk later, dus mijn experiment was eigenlijk niet zo nieuw 😉 .

Maar bon, ik wou het hoesje toch net ietsje gedetailleerder, dus bracht ik kleine wijzigingen in het herten-patroon aan. Ook wilde ik nog een extra kleurtje toevoegen, want ik vond het nu wat te ééntonig.
En ta-daaaa:

gsm - 003b

Leuk, leuk, leuk. Niet?
Ik was hier super-blij mee!! *grijns* 😀

En dan leuk inpakken 😀 .
Het gsm-hoesje werd in zijdepapier gewikkeld. Als klein extraatje haakte ik nog een mini-regenboog taartpunt met kaars. En om in het thema zelf gemaakt te blijven, maakte ik een origami doosje met papier van een glossy magazine en werkte ik die af met een grote, gehaakte, Japanse bloem.

Oh ja, en mijn schoonzusje was er trouwens ook blij mee 😉

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

  • jannie

    Wauwww! Wat een leuk idee weer! Ik ga (nog) meer oefenen met haken, ik wil dit ook kunnen 😉

    Lees met plezier je blogs ! Ga zo door…

    Groetjes Jannie

  • Wieke van Keulen

    Prachtig, wat een ontzettend leuk idee. Dat hertje, gehaakt is ook zo top. En wat maak jij er een inpakplezier van. Hoe leuk is het om zo’n mooi ingepakt cadeautje te krijgen. Dank voor het delen van zulke mooie ideeën.