Gebeurd

Labeltjes

Dit idee kwam er eigenlijk door een opmerking van mijn moeder en broer. Zij vinden mijn amigurumi héél leuk, maar ik geef ze altijd weg zonder een handtekening of zo dat aantoont dat ik ze maakte. “De amigurumi zouden er nog beter en zelfs professioneel uitzien,” zeiden ze, ” met één of ander label.”

En zo vormde het idee zich in mijn hoofd.
Ik had al mijn eigen logo ontworpen, dus als ik dit kon gebruiken om mijn gehaakte spullen mee te ondertekenen zou dit super zijn!

Ik opende Photoshop en ontwierp twee soorten label.
Het eerste was een vlaggetjes-label van 0,5 X 2 inches groot, zodat wanneer je het label in twee plooit je een vlaggetje van 0,5 X 1 inches krijgt. Aan de ene kant van het vlaggetje zou mijn logo staan, en aan de andere kant de volledige blognaam met een handgemaakt stempel.
Deze vlaggetjes-labels kunnen dan gebruikt worden voor grote amigurumi. Wanneer twee onderdelen aan elkaar genaaid moeten worden, kan het vlaggetje dan bevestigd worden in de naad.

Het tweede label dat ik maakte, ontwierp ik om te gebruiken bij kleine amigurumi waarvoor het vlaggetje te groot zou zijn. Dit label is gewoon een simpel vierkantje van 0,75 inch met mijn logo.
Dit label kan dan op de onderkant van de voeten of poten genaaid worden.

Nu ik de labels had ontworpen had ik iemand nodig om ze echt te maken.
Ik zocht wat rond op Etsy, en vond uiteindelijk twee winkeltjes die ik wilde contacteren: Paper Pixie Crafts en Tags & Labels.
Ik besloot om het ene labeltje bij de ene winkel, en het andere bij de andere te bestellen. Zo zou ik direct een idee hebben van beide winkels 🙂 .

Laat ik beginnen met het eerste label: het vlaggetje
Hiervoor contacteerde ik Paper Pixie Crafts.
De eigenares was meteen enthousiast. Ze kwam héél vriendelijk en ervaren over. De prijs die ze voorstelde was echter iets meer dan wat ik had verwacht: $20 voor 36 labels, plus $5 verzendingskosten. Dit kwam neer op $25 of ongeveer €17.60. De winkel heeft niet ongelooflijk veel recensies, maar omdat diegene die ze had overwegend positief zijn besloot ik om het te wagen.

Een paar weken later zaten mijn labeltjes in de brievenbus en ik was verschrikkelijk ontgoocheld.
Vooreerst kwam mijn logo niet zo goed uit. De bol wol en de haaknaald kan je amper zien. Hoogstwaarschijnlijk ligt dit aan mijn ontwerp, ik moest de omlijning wat duidelijker gemaakt hebben. Maar ik vind dat de winkel mij daar ook op gewezen moest hebben…
Een ander punt was het feit dat alle labels schots en scheef waren gesneden. Ik kan nu wel begrijpen dat je met de hand niet perfect recht kan knippen, maar de labels waren toch wel heel slordig geknipt. Van sommige labels was de bovenkant of onderkant van het logo weggeknipt. Of van andere was het ene uiteinde langer dan het andere, zodat bij het dubbelvouwen het logo op de plooi zat, in plaats van aan beide kanten van de plooi.
Hetgeen waar ik me echter het MEEST aan stoorde was het rafelen. Alle labels rafelen heel erg, waardoor het er nog slordiger uitziet. Zoiets wil ik niet meteen aan mijn amigurumi hangen.
Oordeel maar zelf:

Lelijk, hé?
Misschien ben ik wat te perfectionistisch, maar toch, als je 25 dollar voor iets betaald, dan verwacht je toch iets deftigs, niet? 🙁

Ik nam terug contact op met de winkel, en vertelde haar over mijn ontgoocheling. Ze was oprecht verbaasd dat ik ontevreden was, omdat ze anders altijd zo’n positieve reacties kreeg over haar labels. Ik toonde haar de bovenstaande foto en ze gaf me gelijk. Ze bood aan om het nogmaals te proberen.

Een paar weken later ontving ik de tweede poging in de brievenbus.
Deze labeltjes waren veel beter wat het raffelen betreft, maar ze zijn nog niet helemaal zoals ik ze wil.
Vooreerst, beide kanten van de vlaggetjes zijn nu samen gekleefd. Helemaal niet wat ik wilde. Ik wilde echt zo’n vlaggetje, met nog een lus waar je vinger door kan. Het samenkleven is nu niet bepaald een héél groot probleem, maar toch vind ik dat ze me dat had moeten vragen of zeggen. Ik had haar heel duidelijk gezegd dat ik dit nog nooit had gedaan en dus niet echt wist wat wel en niet kon, dus een beetje meer uitleg en begeleiding zou leuk zijn geweest.
Een ander probleempje is dat deze nieuwe labeltjes heel stijf zijn. Ze voelen bijna aan als plastic. Ik denk dat dit waarschijnlijk door het lijmen komt. Dus ja, nog een ander punt waardoor de labels niet echt aantrekkelijk zijn voor mij.
En als laatste, ik vind de inkt veel te dof. De logo’s komen niet voldoende naar boven.

Het is niet mijn bedoeling om deze winkel zwart te maken. Ik zou niet willen dat ze klanten verliest door mij, maar als ik niet tevreden ben, dan ga ik er ook niet om liegen 😕
Ik neem aan en hoop ten zeerste dat ze het echt wel geprobeerd heeft en dat door misverstanden, verkeerde verwachtingen en mijn onervarenheid deze aankoop ontgoochelend is.
Uiteindelijk kunnen de labeltjes uit de tweede poging wel gebruikt worden (in tegenstelling tot de eerste). Ze zijn niet 100% wat ik wilde, maar ze doen hun werk. Ik heb er al eentje uitgeprobeerd op een WIP (Work in Progress) en het ziet er niet al te slecht uit (maar wel wat dofjes).

Nu, laten we verder gaan naar het andere labeltje en de andere winkel.
De winkel die ik contacteerde voor het vierkante labeltje heet Tags & Labels. Deze winkel heeft veel meer recensies dan de vorige winkel, EN alle recensies zijn zeer positief.
De eigenares was ook héél enthousiast en vriendelijk, en was meteen klaar om mijn labeltjes te printen. En dat voor een ongelooflijke prijs: ze kon 70 vierkante labeltjes printen voor slecht $10 en $2.50 verzendkosten. Dit betekend dus slechts $12.50 of ongeveer €8.80 voor 70 labels! Dit is precies de helft van de prijs van de vorige winkel 😯 .
Ik ging natuurlijk onmiddellijk akkoord, en mijn labeltjes lagen een paar weken later al in de brievenbus.

Deze labeltjes zijn het volledige tegenovergestelde dan deze van de vorige winkel.
Ik vond ze meteen PRACHTIG geslaagd. Ze zijn heel netjes geknipt, niks gerafel. Het logo zier er fantastisch uit en de kleuren zijn mooi diep. En dit alles voor een geweldige prijs!

Nadat ik deze labels ontving, en gezien mijn ontgoocheling bij de andere winkel, vroeg ik aan de eigenares van deze winkel of ze ook vlaggetjes kon maken en hoeveel deze dan zouden kosten. Ze zij van wel en ze zou er 45 kunnen printen voor slechts $10 en $2,50 verzendkosten. AMAI! Dit betekent dat ik meer labeltjes zou krijgen dan wat ik kreeg bij de andere winkel, voor de helft van de prijs!

Ik heb deze labels nog niet besteld, omdat ik niet al mijn geld meteen daaraan wil besteden 😉 , maar ik ben echt nieuwsgierig hoe haar vlaggetjes er uit zullen zien 😀 . Als ik kan voortgaan op de vierkante labels, zullen ze waarschijnlijk fantastisch zijn.
Wanneer ik ze bestel zal ik er zeker hier over vertellen!

Dus, wat is nu de eindconclusie?
Wel, het was een leuk experiment. Ik weet nu bij welke winkel ik moet zijn en bij welke niet (JA voor Tags & Labels!). Ik weet hoe ik mijn ontwerpen moet maken zodat ze duidelijk uitkomen. En, ook niet onbelangrijk, ik leerde hoe ik een label moet innaaien 😉 .

4 Comments

 • esther

  Wat een verschil in prijs en wat goedkoper is is ook nog eens een heeel stuk mooier.
  je weet nu wel hoe het eruit ziet en wat je in het vervolg moet halen.
  maar zo zie je maar wat een paar winkels een verschil kunnen maken zeg.
  ik vind je labels trouwens een goed idee en ook nog mooi geworden (van de tweede dan)

 • Geesje

  Charlotte….dankjewel voor het bericht……………..daarom durf ik ook niet vlug via internet te kopen.Ik ga dus op de goede recencies af……..
  De labels vind ik ook een goed idee………groetjes

 • MadeByRoxy

  Bij label & Co (even googlen!) heb je ook hele mooie labels voor een nette prijs, ik vind ze top, enne… Ik bestelde ze gisteren en kreeg ze vandaag binnen! Misschien heb je er wat aan!

  Liefs Roxy

 • Lidia

  Leuk dat bericht over de labels, ik wil die ook nog steeds eens bestellen, maar moet nog er nog een ontwerpen.Maar ik hou wel even de adresjes van jou in gedachten.
  Groetjes, Lidia