Gemaakt

花見祭り(hanami matsuri) – Kersenbloesems festival

Sakura (桜) is Japanse voor kersenbloesem.
Wanneer het seizoen van de kersenbloesems begint in Japan, van eind maart tot begin mei, zijn de Japaners volledig in de ban van deze kleine, mooie bloemetjes. Mensen verlaten massaal hun huizen om te gaan picknicken onder de kersenbomen om zo te genieten van de mooie waaier van roze en wit. De wereld staat terug in bloei na de doodsheid van de winter.

Het mooie gehaakte Sakura motief gebruikt om de mooie bloemetjes in bovenstaande foto te haken, werd ontworpen door een Japanse vrouw genaamd Yoko Johnston. Ze verkoopt het patroontje voor de bloesems op Ravelry voor slechts ¥100 (iets meer dan €0,80). Alle opbrengsten die de verkoop opbrengen worden intergraal gedoneerd aan het Japanse Rode Kruis als steun voor de mensen getroffen door de aardbeving/tsunami van vorige maand.

De bloemetjes zijn echt super gemakkelijk om te maken en komen ook met een kleine verbinding op de achterkant, zodat je héél veel kunt doen met het eindresultaat. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen kersenbloesem takken maken om het huis wat op te fleuren :D.


Sorry voor de slechte foto. Geloof me vrij dat het er in werkelijkheid veel mooier uit ziet 😀

Een heel gemakkelijk patroon, met een super mooi resultaat voor een héél goed doel! Je kunt het patroon HIER op Ravelry kopen.

Omdat ik weet dat velen van jullie afgeschrikt worden door Engelstalig patronen, heb ik van de ontwerpster (Yoko Johnston) de toestemming gekregen een Nederlandse vertaling aan te bieden aan mensen die kunnen bewijzen dat ze het patroon hebben aangekocht.
Bewijzen van je aankoop kan je als volgt doen:

  • Toon mij een screenshot van je persoonlijke aankoop scherm. Zorg dat je naam of nickname zichtbaar is!
  • Toon mij een screenshot van je persoonlijke Purchases pagina op Ravelry. Deze vind je als je naar je Notebook gaat in de linkerkolom onderaan. (voorbeeld). Zorg ook hier weer dat je nickname zichtbaar is (zoals de mijne in het voorbeeld).
  • Toon mij een screenshot OF forward mij de e-mail die je van Ravelry krijgt ter bevestiging van de aankoop. (e-mail: charami.crochet [at] gmail [dot] com

Voilà, nu hebben jullie geen enkele reden om dit prachtige patroon, zowel in resultaat als in doel, niet aan te kopen :D.

Groetjes,
Charlotte