Gemaakt

Ontrafelen…

Ik had gehoopt dat mijn hexagon vintage-feel tas tegen het einde van het weekend een bodem zou hebben. Helaas, door een stomme fout moest ik het bodemstuk dat ik gehaakt had helemaal ontrafelen. 24 rijen van 73 vasten en een afwerkronde ontrafeld.

Toen ik plande om de bodem te haken had ik enkel rekening gehouden met de afmetingen. Ik mat de lengte en breedte van de tas en besloot zo dat ik een bodemstuk van 29x11cm nodig zou hebben.
Jammer genoeg kwam ik pas nadat ik het stuk gehaakt had tot de vaststelling dat ik ook rekening diende te houden met het aantal steken. Doh!
Dus toen ik mijn gehaakt bodemstuk tegen mijn gehaakte tas hield om deze aan mekaar vast te maken, bleek ik 30 steken teveel te hebben. Ik volharde echter in de dwaasheid en probeerde toch of het niet zou lukken met dit bodemstuk, maar die werd gewoon te bobbelig en het zag er echt niet uit. Ik nam hiervan geen foto’s, te afschuwelijk 😉 .
Dus ja, vrij dom van mij om geen rekening te houden met het aantal steken. Laten we dit maar toedichten aan een beginnersfout, ok?

Gelukkig kon ik de wol wel hergebruiken, want als dat niet mogelijk was geweest had ik veel te weinig blauwe wol over gehad…
Nu had ik berekend dat ik een bodem van 59 steken en 21 rijen nodig zou hebben. Hopelijk zal deze keer zowel het aantal steken als de afmeting in orde zijn! Duimen maar!

3 Comments

 • Nanske

  Hallo,

  Ik vind je werkjes super!!!!
  Wat een knappe dingen maak jij toch en hoe eenvoudig kun jij die overbrengen 😉

  Ik duim met je mee en hoop dat je genoeg wol hebt…groetjes,Nanske

  • Charlotte

   Dag Nanske,

   Mijn excuses voor de verwarring hoor. Zoals ik in mijn laatste berichtje zei ben ik bezig een aantal berichten van mijn Engelse blog die ik niet wil verliezen aan het overzetten in het Nederlands. Dit berichtje is dus eigenlijk al een paar maanden oud.
   Maar het positieve is dat je meteen kunt zien dan het goed is afgelopen 😉 :klik hier

   Toch hartelijk bedankt voor je meeleven en je super lief berichtje *knuffel*