Gemaakt

Phat Cat

Hier is een voorbeeld van wat Flickr kan doen voor je creativiteit.

Eén van mijn favoriete photostreams op Flickr is die van Planeta Amigurumi. Zij maakt fantastische, kleurrijke, kawaii amigurumi. Telkens als ik één van haar creaties zie, dan wou ik dat ik ook zo getalenteerd was.

Bovenstaande katten zijn één van mijn favorieten. Ik wou ze zo graag hebben, maar omdat dit niet mogelijk was, besloot ik om te proberen mijn eigen versie van deze katten te maken. En verrassend genoeg was het echt niet zo moeilijk. Ik heb maar 2 keer moeten proberen voor ik tevreden was met het resultaat.

En dit zijn ze dan. Ik heb ze Phat cats gedoopt.
Eerst wou ik ze gewoon fat cats noemen, omdat ze er toch een beetje mollig uit zien, maar ik vind ze er ook héél cool uitzien. En een Engels slang woord voor cool is, yep, phat.

Het was niet mijn bedoeling om de katten van planeta amigurumi klakkeloos na te maken. Ik wou gewoon inspiratie halen uit die katten, om de mijne te maken. En ik denk wel dat het gelukt is, niet?
Het is duidelijk dat ik inspiratie haalde uit die katten, maar ik vind de mijne er toch weer origineel uitzien…

Mijn eerste poging resulteerde in de kat links in de foto. Ik was niet echt tevreden met deze kat, omdat ik vond dat hij te kort en te dik was uitgevallen, een beetje een weirdo 😉 .
Voor de tweede poging maakte ik wat aanpassingen in het eerste patroon en verkreeg zo uiteindelijk de rechtse kat.
Deze is echt wel hoe ik mijn kat had voorgesteld: Dik, maar toch zie je de rondingen en is hij niet vormloos, waardoor hij toch de zekere elegantie van een kat behoud. Héél, héél, héééééél tevreden met deze kat. En samen ziet zelfs de mislukte kat er enigsinds cool uit 8) .

2 Comments

  • laura

    heeft u hier ook een nl patroontje bij geschreven misschien? ze zijn errug leuk!
    misschien nog wel leuker als het originele patroon;)!

  • Dannie

    Is there a pattern? I’ve searched high and low for this pattern and could find none 🙁